Başbakan Yıldırım soruları yanıtladı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da yılbaşı gecesi Reina'ya saldırı düzenleyen teröristin yakalanmasına ilişkin, "Bununla ilgili birçok detay var ama sorgulama aşamasında olduğu için bu kadarını söylemekle yetinelim.

Haberler 18.01.2017 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zamanla gelimeler hakknda bilgiler ilgili arkadalar tarafndan kamuoyuna verilecek. Önemli olan, yaplan bu alçak saldrnn failinin yakalanm olmasdr, bunun arkasndaki iradenin, güçlerin her kimse ortaya çkarlmasdr. Bu bizim için önemli bir gelimedir. dedi.

Yldrm, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplants için geldii AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad.

Reinaya saldr düzenleyen teröristin yakalanmasna ilikin detaylarn sorulmas üzerine Yldrm, elence mekanna saldr yapan ve birçok insann hayatn kaybetmesine neden olan teröristin dün stanbul polisinin yapt operasyonla yakalandn anmsatt.

Teröristin sorgusunun devam ettiini belirten Yldrm, Bununla ilgili birçok detay var ama sorgulama aamasnda olduu için bu kadarn söylemekle yetinelim. Zamanla gelimeler hakknda bilgiler, ilgili arkadalar tarafndan kamuoyuna verilecek. Önemli olan, yaplan bu alçak saldrnn failinin yakalanm olmasdr, bunun arkasndaki iradenin, güçlerin her kimse ortaya çkarlmasdr. Bu, bizim için önemli bir gelimedir. diye konutu.

- Klçdarolu- Bahçeli görümesi

Yldrm, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ile MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin yarn yapacaklar görümeye ilikin soruya Görümeye ilikin benim bir görüüm yok. Bir araya gelecekler. Ne konuacaklar bilmiyorum. Anayasann birinci tur oylamas tamamland. Ama Sayn Bahçelinin açklamalarndan ne konuacaklar aa yukar belli oluyor. karln verdi.

Anayasa deiiklii teklifinin 2. tur oylamasnda bir sürpriz bekliyor musunuz, referandum için netleen tarih var m? sorusu üzerine Yldrm, bir sürpriz olmadn belirtti.

AK Parti gurubunun kaya gibi olduunu vurgulayan Yldrm, kinci turda da gideceiz, oylarmz atacaz inallah. Türkiyenin yönetim sistemini deitiren yeni anayasasn milletin önüne götüreceiz. Bu bizim MHP ile birlikte gerçekletirdiimiz bir deiikliktir. Birinci turda sonuç neyse ikinci turda da o olur. Referandum konusunda bizim hiçbir tereddüdümüz yok. dedi.

Yldrm, erken seçim iddialarna ilikin soruyu ise öyle cevaplad:

Erken seçim için herhangi bir sebep var m? Arkadalar, faraziyeler, ihtimaller üzerine amel olmaz. Önce bir gidelim. Herhangi bir tereddüde mahal yok. Meclisten anayasa geçecek inallah, ikinci turda da birinci turda olduu gibi ve referanduma gideceiz. Milletimize bu deiiklii en güzel ekilde anlatacaz ve ondan sonra da yolumuza devam edeceiz. Seçimler 2019da planland ekilde olacak. Erken seçim konularn gündeme getirerek ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluturmaya gerek yok. Vatandalarmz, i alemimiz, planlarn yapsnlar, yatrm planlarn ertelemesinler, istikrar devam ediyor. Türkiye ekonomi alannda, istihdam alannda ve kalknma-büyüme alannda gerekli admlar kararllkla atmaya devam edecek.

- Ekonomi yönetimi ile toplant

Yldrm, dün akam Cumhurbakanl Külliyesinde, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda yaplan ekonomi konulu toplantda, ekonomiye ilikin alnan kararlarn gözden geçirildiini, bundan sonra yaplmas gerekenler üzerinde konuulduunu söyledi.

Türkiye ekonomisinin temellerinin salam olduuna dikkati çeken Yldrm, Birçok ülkenin ekonomik göstergelerinden daha da iyi durumdayz. Bugün kurda yaanan dalgalanmalar geçicidir, etkileri de snrl olacaktr. Hükümetimiz reel sektörün gelimesine, reel sektörün ihtiyaçlarnn karlanmasna yönelik tedbirleri almaya devam edecek. Dier yandan da Merkez Bankas, kendi yetkileri çerçevesinde almas gereken tedbir ve yapmas gereken uygulamalar sürdürecektir. Gelecek dönemde Türkiye, istikrar içinde büyümeye devam edecek. stihdam oluturulacak, yatrmclarmza, küçük ve orta ölçekli iletmelerimize büyük yatrmclarmza, kaynaa ve finansmana eriimde gerekli destekleri vermeye devam edeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Yldrm, Merkez Bankasnn elindeki enstrümanlar kullanacan söylüyorsunuz. Bunun içinde snrl da olsa bir faiz art olmas söz konusu mu sizin düüncenize göre. Her ne kadar Merkez Bankas bamsz olsa da... sorusuna karlk, Bamsz olduuna göre o karar benim açklamam, söylemem yanl olur. Merkez Bankas karlat artlar içinde hangi tedbiri almas gerekiyorsa bunu almakta tereddüt etmeyecektir. O bakmdan benim burada Merkez Bankas adna açklama yapmam doru olmaz. dedi.

Ana Sayfaya Git