Başbakan Yıldırım: Terör, kökü kazınana kadar bizim için hedeftir

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Türkiye'nin sınır güvenliği için yaptığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarını eleştirenlere cevap verdi. Türkiye'nin bölgede en fazla yük alıp bedel ödeyen ülke olmasına rağmen acımasızca eleştirildiğini dile getiren Yıldırım, Fırat'ın batısına geçilmemesini isteyenleri, "Fırat'ın batısında durun, doğusuna geçmeyin; böyle bir şey yok. Terörün doğusu batısı olmaz. Terör, bu topraklardan kökü kazınıncaya kadar, bir daha gelmeyinceye kadar bizim için hedeftir. Gereken ne ise onu da yapacağız. Kim varsa arkasında, bildiğini yanına koymasın, bu kadar açık" sözleriyle yanıtladı.

Haberler 25.03.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Gaziantepte Hasan Kalyoncu Üniversitesinde düzenlenen 10uncu Yl Akademik Ödül Törenine katld. Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene; Babakan Yldrmn yan sra Babakan Yardmcs Mehmet imek, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Milli Eitim Bakan smet Ylmaz, Vali Ali Yerlikaya, milletvekilleri, Büyükehir Belediye Bakan Fatma ahin, üniversitenin Mütevelli Heyeti Bakan Cemal Kalyoncu, rektörler, akademisyenler ve örenciler katld.

Törende davetlilere hitap eden Babakan Yldrm, üniversitelerin bilgi üreterek, teknoloji gelitirerek, marka ve patent oluturup özgür tasarmlar yaparak Türkiyeyi bir adm öne çkaran kurumlar olduuna deindi. Türkiyenin kalknma ve ilerleme yolunda üniversitelerin rolünün tartlmaz olduunu anlatan Yldrm, gençleri gelecee hazrlamak adna 16 yldr gayret ettiklerini söyledi. Herkesin eitim hakkna sahip olmas ve eitimde frsat eitliinin salanmasn önemsediklerini kaydeden Yldrm, üniversitelerin yabanc örencileri bünyesine dahil etmek adna çalmalar yapmasn istedi.

Örencilerden eitimleri sürecinde yabanc dil örenmelerini de tavsiye eden Yldrm, Üniversite bitmeden yabanc dil iini bitirin. Sonra zor oluyor gençler. imdi yaptnz yaptnz sonra mevsim geçiyor. Kolay olmuyor. En büyük açmz dil bilmemek. Dil bilirseniz eer bütün alanlarda önünüz açlyor. Genç kardelerime tavsiyem; bu yllar altn yllardr, dil örenin mutlaka. nsan hayatnn en güzel yllar örencilik hayatdr dedi.

BEDEL ÖDEMEYENLER ACIMASIZCA ELETRYOR

Türkiyenin bölgesinde en fazla yükü üstlenip, sorumluluu aldn ancak terör örgütleriyle iliki içerisinde olanlar tarafndan acmaszca eletirildiini belirten Babakan Binali Yldrm, öyle konutu:

Zerre kadar yük, sorumluluk almayan, hiçbir bedel ödemeyenler bol bol Türkiyeyi eletiriyorlar. te Frat Kalkan Harektn, Zeytin Daln eletiriyorlar. Niye eletiriyorlar; çünkü onlarn terör örgütüyle güzel ilikileri var. Bilgi kaynaklar terör örgütü. PKK/YPG/PYD vesaire, bunlarla gayet güzel bir çalma içerisindeler. Bunlarn gönüllü propagandalarn üstlenmi vaziyetteler. Bölgede istikrar getirmenin, bar getirmenin yolu terör örgütleriyle i tutmaktan m geçiyor? Böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Türkiye bunu da yapmad. Baktlar zerre kadar taviz yok, iin ucunda memleket meselesi olursa, güvenlik olursa, hudut güvenlii olursa, vatandan can ve mal güvenlii olursa gerisi teferruat. Arkasnda u ülke bu ülke vard bizim için hiç fark etmez. Fratn batsnda durun, dousuna geçmeyin; böyle bir ey yok. Terörün dousu bats olmaz. Terör, bu topraklardan kökü kaznncaya kadar, bir daha gelmeyinceye kadar bizim için hedeftir. Gereken ne ise onu da yapacaz. Kim varsa arkasnda bildiini yanna koymasn, bu kadar açk. Bizim en büyük gücümüz milletimiz. Afrin harekt oldu sokaklar kaynad, herkes Afrine gitmek istiyor. Bu bayrak, bu vatan sevgisi baka millette yok. Bütün ideolojiler kenara braklyor memleket meselesi olunca herkes ayn dili konuuyor. Kimseyle husumetimiz yok, kimsenin topranda da gözümüz yok. Bizim amacmz ülkemizi kalkndrmak, milletimizi Atatürkün iaret ettii muasr medeniyetler seviyesine tamak, parmakla gösterilen ülkeler arasna sokmaktr. Bu yönde de epey mesafe aldk. Bu kadar tevazuya gerek yok. 15 ylda milli gelirini üç kata çkaran baka ülke var m? Tüm olumsuzluklara, darbeye, terörle mücadeleye ramen yüzde 11 büyüme saladk.

K SÜPER GÜCÜN ARASINDA TÜRKYE BURADAYIM DED

Suriye, Irak, Kafkaslar ve Ortadounun geleceinin herkesten çok Türkiyeyi ilgilendirdiini dile getiren Yldrm, dardan gelenlerin bölgede ortal kartrp, milyonlarca insann ölümüne neden olduktan sonra çekip gittiini vurgulayarak unlar söyledi:

2003 igalinde ne oldu? Gerekçe olarak El Kaide, kimyasal silah denildi ama hiçbirinin olmad bugün ortaya çkt. 1 milyon masum insan yok oldu, hayatlar söndü. imdi tekrar Suriyede yaananlara bak 10 milyondan fazla insan ülkesini terk etmek zorunda kald. 3.5 milyon bizde 7 yldr misafir ve yükü biz çekiyoruz. Onun için bölgede bir söz söylenecekse, bölgenin geleceine karar verilecekse burada en önde sözü söyleyecek Türkiye olacaktr. Türkiye bunu yapyor, iki süper gücün arasndan devreye girdi Ben de buradaym kardeim dedi. Bana ramen hesap kitap yapamazsnz, gelecek planlar kuramazsnz dedi. Frat Kalkan, Zeytin Dal budur. Bundan sonra hiç kimse Türkiyeye ramen bölgenin dizaynn ve geleceini planlayamaz. Harektlarda ortaya çkan gerçek budur ve bu baarnn arkasnda milletin duas, destei var, Cumhurbakanmzn kararll, dirayeti, hükümetimizin dik duruu var ve her eyden önce kahraman Silahl Kuvvetlerimizin, jandarmamzn, polisimizin ve güvenlik korucularmzn vatan, millet ve bayrak sevgisi var.

Törende akademisyenlere sertifika ve plaket verilirken, Babakan Binali Yldrma da fahri doktora unvan verildi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Ylmaz, Babakan Yldrma cübbesini giydirirken, Mütevelli Heyeti Bakan Cemal Kalyoncu da Fahri Doktora Diplomasn verdi.

Ana Sayfaya Git