Başbakan Yıldırım, yeni Anayasa ile milli gelir 20 bin dolara çıkacak

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Yozgat mitinginde yaptığı konuşmada, mevcut Anayasa'nın Türkiye'nin ihtiyacını karşılamadığını, dertlerine çare olmadığını söyledi.

Haberler 05.04.2017 - 08:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Yozgat Cumhuriyet Meydannda yapt konumann banda, PKKl teröristlerin kurduu tuzak sonucu ehit olan Mehmetçiklere Allahtan rahmet, yarallara acil ifalar diledi. Yldrm, Bu ülkeyi bölmeye hiç bir alçan gücü yetmeyecek. Terörle mücadelemiz kararllkla devam edecek dedi. 15 Temmuz darbe giriiminin üzerinden bir yl daha geçmediini, aclarnn taze, öfkelerinin de bir o kadar fazla olduunu belirten Babakan Yldrm, unlar söyledi:

15 Temmuz bir kez daha gösterdi ki; bu Anayasa ile çok daha fazla yol alamayz. Her 10 sene Türkiye bir darbeyle, bir dayatma ile kar karya geldi. Mevcut Anayasann her taraf dökülüyor. Anayasay yapan darbeciler yok olmu gitmi. Bu dünyadan öbür dünyaya gitmi, hala bunlarn anayasas ile devam etmek mecburiyetinde miyiz? Bu Anayasa dertlerimize çare bulamyor,Türkiyenin gelien ihtiyacn karlamyor. Siyasetteki dertlerin derman millettir. Milletin iyiletiremeyecei, tedavi edemeyecei hiç bir hastalk, dert yoktur. Biz de bu anlayla MHP ile bir araya gelerek Türkiyenin bu artk ie yaramayan, sorunlara çözüm üretmeyen bu Anayasasn deitirmek için çalma yaptk. Bu deiiklii Meclise götürdük, oyladk ve Meclis kabul etti. Ancak Mecliste vekillerin kabul etmesi yeter mi? Kim karar verecek, yiidin harman olduu Anadolu, Yozgat karar verecek. çünkü bizim dalgal denizde tek limanmz, tek snamz millettir.

HDP VE CHP BU DÖNEMDE KZ KARDE GBLER

Bu deiiklikleri yaparken bütün siyasi partilerin katk yapmasn isteyip, millete götürmek istediklerini belirten Babakan Yldrm, Bu çarmza olumlu yant sadece Milliyetçi Hareket Partisinden geldi. Sayn Klçdaroluna dedik ki; Gel bu kervana sen de katl. Bu tarihi admda senin de bir katkn olsun. Eer bizim hazrladmz Aanayasa deiikliini beenmiyorsan, o zaman kendin bir teklif hazrla, getir ikisini de Mecliste oylayalm, millete götürelim. kisini de millete götürelim. Diyelim ki eyy ahali, sevgili vatandalarm ite iki tane teklif var, birisi CHPnin ve onu destekleyen HDPnin, birisi de bizim milletin partisi Ak Parti ile milliyetçi ülkücü kardelerimin hazrlad Anayasa. Millet karar versin, hangisini karar verirse, bamzn üstünde yeri var. CHP ne yapt, Meclite kürsüyü igal etti, her türlü rezaleti çkard. HDP ne yapt, hendek kazmaktan bu ilere vakit bulamad. Bakn Kürt kardelerimizin verdii oylara ihanet eden bu HDP, gitti Kandilin emrine girdi. Milletin oyunu Kandile peke çekti. HDP ve CHP bu dönemde adeta ikiz karde gibiler. kisi de hep bir azdan hayr arks söylüyorlar. imdi gün yaklatkça bitane milletvekili çkp densiz densiz konuuyor. Ne diyor; stiklal Savandaki gibi eer buradan evet çkarsa, evet verenleri, nasl Yunan denize döktüümüz gibi zmirden denize dökeceiz. Densiz, alçak, sen kimsin bu milleti böyle tehdit etmeye dedi.

K BAINA ML GELR 20 BN DOLARA çIKACAK

CHP ve HDPnin kol kol kola girmesine imdi de Avrupann, buradaki baz yöneticilerin Türkiyeye kar ibretlik bir tavr içinde olduklarn dile getiren Babakan Yldrm, Baz siyasetçiler, gazeteciler PKK ve FETÖcü teröristlere adeta kol kanat germi vaziyetteler. Kardeim siz kendi ülkenize bakn. Katil PKKya, FETÖye kucak açmak, ülkenizi damarlarnza kadar zehirler. Bunlarn hepsi terör örgütü, hepsi insanln, çamzn belas. Bunlarn derdi baka, yükselen Türkiyenin önünü kesmek, Anayasa oylamasnda evet çkarsa, dünyann en büyük hava liman hzla tamamlanacak ve bitecek. Bunlarn derdi baka. Yeni köprüler, otoyollar, hastaneler, limanlar yaplmaya devam edecek. Ne istiyorlar; yaplmasn. Kii bana milli gelir 20 bin dolara çkacak, çkmasn. Bölünmü yol uzunluu kat be kat artacak, artmasn. Yozgata hzl tren gelecek, gelmesin. Yeni organize sanayi bölgeleri kurulacak, kurulmasn, Douda, Güneydouda yeni fabrikalar kurulacak, isizlere i verilecek, a verilecek, Türkiye büyüyecek milletimiz kalknacak. Sakn bunlarn hiç birisi olmasn, bunun için urayorlar. Terör örgütlerinin srtn svazlyorlar, her türlü hayr propagandasn yaptryorlar. Bekir Bozda gidiyor, Almanyada konuturulmuyor. Bunun hesabn soracak msnz, cevabn verecek misiniz? diye sordu.

TÜRKYE, YEN ANAYASA LE TERÖR BELASININ ÜSTESNDEN GELECEK

Babakan Yldrm, Anayasa deiiklii ile Türkiyenin terör belasnn üstesinden geleceini belirtirken öyle devam etti:

Bakn bu Anayasa deiikili olursa, bir daha 27 Mays, 12 Mart, 12 Eylül, 28 ubat, 17-25 Aralk, 15 Temmuz gibi darbeler yaamayacak. Tek patron millet olacak, siz olacaksnz. Milletin iradesi dnda hiçbir irade kalmayacak milet. Yeni Anyasa ile Türkiye terör belasnn tamamiyle üstesinden gelecek. Onun bunun kolu kanad altnda gezen, terör örgütleri artk ortalkta dolaamayacak. Biz memlekete hizmet ederken, Türkiyeyi kalkndrrken, refah, huzuru artrrken sizden izin mi,icazet mi alacaz? Bizim Allahtan sona tek hesap vereceimiz aziz Türk milletidir. Yeni anayasa ile Avrupa, CHP ne derse desin, Türkiye 2023 hedeflerine doru kararllkla ilerleyecek. Büyük gün yaklayor.

PUSULA BOZULDU, YOL GÖSTERMYOR

Ak Partinin 15 yldr arkasnda, sanda, solunda, Anadolunun tertemiz insanlarn görmeden bir adm atmadn belirten Babakan Binali Yldrm, Milletin yolundan baka hiçbir yolu tanmadk, kirli pazarln içinde olmadk, Anayasa bir ülkenin pusulasdr. Pusula bozuldu, yol göstermiyor. Sürekli engeller, dayatma, sürekli darbe tehditi. Türkiye zaman kaybediyor zaman. Ak Partiden önceki dönemi, 2001i hatrlayn. O gün doan çocuklarmz bugün 15 yan geçti, onlar bilmez. Ama anneleri babalar bilir, Cumhurbakan bir ey söylüyor, Babakan baka bir ey söylüyor. Sonra Anayasa kitapçn frlatyor Babakann kafasna. Ondan sonra olan oluyor? Bedeli millet ödüyor millet. Sabah uyanyoruz cebimizdeki para yar deerine dümü, borç iki kat artm, Merkez Bankasndan dövizler uçmu gitmi, faizler yüzde 7 bin 500ü geçmi. Bu ac tecrübeleri yaadk. 2001 krizi yaand, bu krizin Türkiyye maliyeti 638 milyar lira. 2002den 2011e kadar bu borçlar ödedik. 638 milyar borçlara, faizlerine ödemeseydik, ne yapabilirdik. 74 tane daha Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi köprü yapardk. 140 tane Avrasya Tüneli, 34 tane Marmara Tüneli, 15 tane Kanal stabul yapardk. 127 bin kilometre bölünmü yol yapardk. Kii ba milli gelirimiz 11 bin dolar deil, 14 bin dolar olurdu. Anayasa kitapç frlatlmasnn bedeli bu dedi.

SYAS YASAK GETRDLER

2002den sonra Ak Partinin çktn belirten Babakan Binali Yldrm öyle devam etti:

Kurucu genel bakanmza siyasi yasak getirdiler, milletvekili olmasn engellediler. yetmedi, Ak Partiyi kapatmak için dava açtlar. Yetmedi, Cumhurbakannn seçilmesini engellediler. Bu iin arkasnda da bugün hayr kampanyas yapan CHP var CHP. CHPnin bu memlekete bir hayr, güzel ii yok. Ne kadar hayrsz i varsa, her yerde CHP. Hayrdan hayr gelmez, CHPden hiç hayr gelmez bu memlekete. Hayrclardan bir ey duydunuz mu? Korku, tehdit, karamsarlk. Sayn Klçdarolu kahvecilerle, minibüsçülerle, muhtarlarla bir araya geliyor, 16 Nisanda evet verirseniz, muhtarlklar kapanyor, i adamlar ile toplant yapyor, 16 Nisandan sona evet çkarsa fabrikalarnza, mallarnza el konacak. Yav kardeim; gün görmemi yalan var bunda. Bu kadar da olmaz be kardeim. Yeni Anayasada de var, ne getiriyor; huzur var, güven var, millet iradesi var. Patron millet, darbecilere, vesayetçilere ekmek yok. çalmadan, yorulmadan ter dökmeden iktidar yok. Onun için hayr, hayr diye baryorlar.

ALPARSLAN TÜRKEN DE HAYAL BAKANLIK SSTEMYD

Babakan Yldrm, 1950den bu güne kadar 67 ylda 48 hükümet kurulduunu belirtirken, Almanyada 15 tane, Fransada o kadar, ngilterede daha az. 17 ayda kurulan bir hükümetten hayr gelir mi? Hzl tren, barajlar, ehir hastaneleri yaplr m? diye sordu. 5 Nisann rahmetli Türkein 20nci ölüm yldönümü olduunu hatrlatan Yldrm, Alparslan Türkein de hayali bakanlk sistemiydi. Milliyetçilerle, Alperenlerle bir olduk, Babuun hayalini gerçee dönütürüyoruz. Biz bu eski Türkiye siyasetinin aksayan yönlerini ortadan kaldrmak istiyoruz. Artk milletin kararnn üstünde baka karar olsun istemiyoruz. Sistemin tkanan, iflas edenen yönlerini bir bir elden geçiriyoruz, 16 Nisandan itibaren daima istikrar güven ve kalknma. Yüzde 50 alabilmeki için Doudan da, batdan da, kuzeyden de, güneyden de oy alacaksn. Aksi halde iktidar göremezsin. Kulann arkasn görsen bile iktidar göremezsin. Onun için avaz avaz baryorlar, hayr diye çalyorlar. Bu sistemde çalmak var çalmak diye konutu.

Babakan Binali Yldrm konumasn tamamladktan sonra beraberindekilerle birlikte Yozgat ehir Hastanesini gezdi, Krkkaleye hareket etti.

Ana Sayfaya Git