Başbakan Yıldırım " Yeni hedefimiz ulusal genç istihdam stratejisi"

Başbakan Binali Yıldırım, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Haberler 03.10.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yldrm konumasnda, Biz cann kurtarmak isteyen, bunun için yollara düen bu insanlara sahip çktk, ekmeimizi bölütük, evimizi açtk, onlara her türlü scak ilgi ve alakay saladk. Bu, bizim kültürümüzde olan bir ey. Bu, bizim geçmiimizde olan bir ey. Ancak Türkiye, bütün bunlar yaparken, dünyadan da sadece Türkiye iyi iler yapyor, mültecilere, zordakilere yardm ediyor. demekten daha fazlasn beklerdik. Maalesef Avrupa Birlii ülkeleri bata olmak üzere bütün dünya, bu gelimeleri izlemekle yetindi ve Türkiyenin srtn svazlamakla yetindi dedi.

BÜTÜN ÜLKELERN KADER, ÖYLE BÖYLE BRBRNE BALI

Binali Yldrm, Küreselleen dünyada artk hiçbir ülke, Sorunlarmz biz kendimiz çözeriz, bakalarna ihtiyacmz yok. deme ansna sahip deil. Bütün ülkelerin kaderi, öyle böyle birbirine bal. Dolaysyla sorunlarn çözümüne birlikte kafa yormak lazm, birlikte çare üretmek lazm. Belirli ön yarglarla kaplar kapatmak, bir ülkeyi tasnif d yapmak, baka ülkelerle i tutmak, bölgesel bara da küresel kardelie de hiçbir katk salamaz eklinde konutu.

BU MEKANZMAYLA YARGI YOLUNU DA AçMI OLUYORUZ

Babakan Yldrm, Devlet içinde, yargda, orduda, poliste, bürokraside yuvalanan ve bu darbe giriimi içinde olanlarla öyle veya böyle ilikide olan bu unsurlarn da temizlenmesi bir ülkenin en doal hakkdr. Hiçbir devlet kendisine sadakatle tabi olmayan memurlarla, kamu görevlileriyle yoluna devam etmez. Bunun en yakn örnei iki Almanyann birlemesinde görülmütür. Dou Almanya, Bat Almanya birletii andan itibaren 500 bin kamu çalannn bir günde iine son verildi. Kimse Almanyay protesto etmedi, bir ey söylemedi. Avrupa nsan Haklar Mahkemesi dorudur, hiçbir ülke kendisine sadakatle bal olmayanlarla çalmaz dedi noktay koydu. Burada da maalesef Türkiyede çifte standartl yaklam görmek bizi üzüyor. Kim ne derse desin Türkiye bir hukuk devleti hiç kimsenin yapt yanna kar kalmayacak. Bu tavsiye iinde hakszla uram olabilir. Yine hukuk devleti içerisinde buna da bir mekanizma getirdik. tirazlar gelsin, bunlar incelenecek, gerekli cevaplar verilecek ve hakszla uram olan varsa bunlarda tekrar ilerine dönebilecekler. Hala tatmin olmayanlar varsa onlarda da yarg yolu açlacak. u anda OHAL uygulamas içerisindeyiz. Yarg yolu kapal. Bu mekanizmayla yarg yolunu da açm oluyoruz diye konutu.

KUCAK AçILMASI, ONLARA ALAN AçILMASI, DORUSU BZ ÜZÜYOR

Babakan Yldrm, Türkiye burada üstlendii misyon itibaryla bir yandan Suriyede, Irakta ve Ortadouda cereyan eden otorite boluundan kaynaklanan terör faaliyetlerinin Balkanlara, Avrupaya yaylmasn önledii gibi bir yandan da Suriyede kalc barn tesis edilmesi için büyük bir gayret içindedir. Dier partner ülkelerle ranla, Rusyayla Avrupa koalisyon ülkeleriyle youn bir çalma içerisindeyiz. çünkü buradaki gerek Irakta, gerek Suriyede, gerek Kudüste, Filistinde her türlü istikrarszln birinci derecedeki faturasn Türkiye ödüyor. Bu faturay bunu ödüyoruz. Ama bunu Avrupal dostlarmza ödetmemek için büyük bir fedakarlk gösteriyoruz. Ege Denizinden, kara yolundan Avrupaya mülteci geçilerini, günlük 3 bin, 3 bin 500lerden sfra indirdik. Bütün bu fedakarlklarn görülmesini beklerken halen sitem dolu sözler; hala darbenin arkasndaki FETÖ unsurlarna, ülkemizi bölmeye çalan PKK terör örgütü sempatizanlarna kucak açlmas, onlara alan açlmas, dorusu bizi üzüyor. Bunu dostlarmza hep söylüyoruz diye konutu.

YEN HEDEFMZ ULUSAL GENç STHDAM STRATEJS

Binali Yldrm, Eitimi ekonominin ihtiyac, toplumun talepleri dorultusunda sürekli yeniliyoruz. Bu dönemde büyük önem verdiimiz genç isizliin önüne geçmek için yeni hedefimiz ulusal genç istihdam stratejisi. Hükümet olarak istihdam alanndaki temel yaklammz daha fazla, daha nitelikli i imkan oluturmaktr. Burada çalma bar ve çalanlarmzn huzuru bizim önceliimizdir eklinde konutu.

ARTIK SENDKACILIK, ÜCRET SENDKACILII OLMAKTAN çIKMITIR

Yldrm, Artk sendikaclk, ücret sendikacl olmaktan çkmtr. O çok eskidendi, 30-40 yl önceydi. ben alacam ücrete bakarm gerisi beni ilgilendirme sendikaclk anlay bitmitir. imdi i yeri, iin devam, iverenin ne kadar sorumluluundaysa, çalanlarn, çalanlar temsil eden sendikalarn da o kadar sorumluluundadr. Zira eer i yeri devam edemezse bu sefer ne içi kalr, ne de içi haklarndan bahsedebiliriz. Daha büyük toplumsal sorun olarak önümüze gelir dedi.

SENDKACILIK DEOLOJK AYRIMA ANLAMINA GELMEMEL

Binali Yldrm, Sendikalamaktan, örgütlü olmaktan korkmayalm. Hiçbir zarar yok. Yeter ki olaylara bak ortak olsun. Ztlamakla deil, inatlamakla deil Sendikaclk ideolojik ayrma anlamna gelmemeli. Sendikaclk temsil ettiiniz içilerin hakkn, hukukunu her ortamda, her art altnda savunmak, ülkenin gerçeklerini göz ard etmemek ve i veren, içi, iyeri gerçeini o altn üçgeni asla bir yerinden koparmaktr. Bunu baardmzda her sorunun üstesinden geliriz diye konutu.

BRLKTE çALIMAK, SORUNLARI BRLKTE çÖZMEK, SORUNLARI TORUNLARA BIRAKMAMAKTIR

Yldrm, Fikrin bittii yerde terör balyor. Onun için küresel ar, bölgesel bar salamann, kalc hale getirmenin tek yolu var. Birlikte çalmak, sorunlar birlikte çözmek, sorunlar torunlara brakmamaktr. Bu anlayla biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git