Başbakan'dan CHP'ye sert tepki! Kafanız yaşlanmış

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen GENÇDES 2017 Projesi Lansmanı'nda konuştu.

Haberler 28.01.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GENçDES 2017 Projesi Lansmannda konuan Babakan Yldrm, Bizim gençliimiz yoksunlukla geçti. Gençlere her türlü kayna salamak istiyoruz dedi. Projeye 54 milyon tutarnda kaynak ayrlaca haberini veren Babakan Binali Yldrm, Bu yl müzik alanndaki projeleri de destek kapsamna aldk. Gençlerimize buradan bir kez daha kültür sanatn çeitli alanlarnda proje gelitirmeleri için çarda bulunuyorum. Kültür ve sanatla daarcn gelitiren genç dimalara ihtiyacmz var. Terörü, her türlü ayrmalar yok etmek istiyorsak bu konulara kafa yormak gerekiyor dedi. Konumasnda CHP ve HDPye de eletirilerde bulunan Babakan Yldrm, CHP dünde kalmaya devam ediyor. Dün dünde kald cancazm, yeni eyler söylemek lazm. HDP ayan kaldryor, CHP ayan basyor. Ey CHP, ey Atatürkün partisi ne hale dütün? Ülkeyi bölenler ile kol kola girmek yakr m Atatürkün partisine ifadelerini kulland.

Binali Yldrmn konumasndan satrbalar

HEYECAN VERC BR GÜNDEYZ

Gençlerimizin haklar olan yatrmlar yapmamz lazm. Bizim gençliimiz yoksunlukla geçti. Gençlere her türlü kayna salamak istiyoruz. Gençlerimiz adna heyecan verici bir gündeyiz. Bugün hep beraber, Gençlere Destek Program(GENçDES) projesini hayata geçiriyoruz. Hergün birçok yenilikle kar karya kalyoruz. Keke bu imkanlar bizim elimizde de olsun diye düünmeden edemiyoruz. Yoksulluktan dolay hayallerinden vazgeçmek zorunda olan pek çok insan oldu. Birçok insan düüncelerini yolun banda kaybetti. te bu çok müstesna gördüüm projeyi çk noktas buluyorum. Türkiyenin gençleri umutlarn yaatsn, fikirlerini gerçee dönütürsün istiyoruz.

54 MLYON TL AYIRDIK

Bu proje ile gençlerimizin kültüre, sanata ilgisi çok daha artacak. Eserler ortaya çktkça baka gençlere de ilham verecek. Projeleri olmayan gençlerimiz de hayal kurmaya balayacaklar. Biz hükümet olarak her zaman yanlarnda olacaz. Geçen yl farkl sanat dallarnda 91 projeye 8 milyon yatrdk. 2017 ylnda 54 milyon tutarnda bir kaynak veriyoruz. Bu yl müzik alanndaki projelere de destek veriyoruz. Gençlerimizi proje gelitirmeye davet ediyorum.

BNDNZ DALI KESM OLURSUNUZ

Bir ülke sadece hastaneleri, yollar, hava alanlar ile gelimiyor. nsan gelitirmezsek kurduumuz yaplar atl kalr. Türkiyenin, insan kalitesini üst seviyeye çkaracak yatrmlar daha çok yapmas lazm. Gençlerimizin kültür ve sanata ilgisi büyük. Bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. çünkü, kültür ve sanat daarcn genileten gençlere ihtiyacmz var. Her türlü maddi imkan ve teknolojiyi kullanan nihayetinde insandr. Elinizdeki imkanlar kullanamyorsanz, bindiiniz dal kesmi olursunuz. Maddi güç ve yüksek teknolojinin salad imkanlarla nasl insanlk d suçlarn ilendiine ahit oluyoruz. nsan yetitiremiyorsanz elinizdeki güç büyük bir tehdide dönüür.

TÜRKYENN EN BÜYÜK GÜCÜNÜN BU OLDUUNU BLYORUZ

Biz gençlerimiz, insani deerlerini yitirmesinler daima iyiye güzele yönelsinler istiyoruz. Bu potansiyel zaten genç insanlarn hamurunda var. 2002 ylndan bu yana gençlerimize destek olmak için büyük bir gayret içindeyiz. 15 yldr verilen desteklerle projelerle gençlerimizi önünü açyoruz. Türkiyenin yarnlar demek, Türkiyenin nesilleri demek. GENçDES projesi sembolik deeri olan bir projedir. Gençlerimizi yormadan enerji ve heyecanlarn tüketmeden hayallerini gerçee dönütürecek imkanlar hazrlayacaz. Bahtiyar olacaz çünkü Türkiyenin en büyük gücünün bu taze zihinler olduunu biliyoruz. Bu projeyle Türkiyenin geleceine damga vuracak büyük kültür adamlar kadnlar ortaya çkacak.

BU GENçL ZEHRLEYEMEZSNZ

Hepimizin amac gençler. Geleceimiz olan gençler. Bizi bilgi toplumuna tayacak olan gençler. Gençlere daha çok yatrm yapacaz. Gençlere yaplan hiçbir yatrm boa yaplm bir yatrm deildir. Gençlerimiz bu imkanlar en iyi ekilde kullanacak ve beklentilerimizi aan çok deerli eserler ortaya çkaracak. 15 ylda neler yapt 2016 yl itibariyle Dünya Miras Listesine 10 adet kültür varln sokmay baardk. 2010 ylnda kültür merkezi saymz 110a çkt. Eskiden kütüphanelere girmek festivaldi. Bilgi toplumunda bilgiye erimede, dünya ortalamasnn üzerine çktk. Avrupa ortalamasn yakaladk. Teröristler! Bu gençlii zehirleyemezsiniz, bu gençliin geleceini karartamazsnz. Yarn onlar bu ülkenin en vatansever evlad olarak karmza çkacak. Bayrayla milletiyle bir ve bütün olarak sizlere meydan okuyacak.

Kültürel etkinlik alannda yaklak 1400 projeye maddi destek saladk. 2000 bin belgesel film çalmasna destek verdik. Bu ülkenin gençlerine her zaman inandk, her zaman güvendik. 15 Temmuz gecesi, bu gençleri acmaszca eletirenler, gösünü tanklara siper eden gençleri gördük. Gençlerimizden güç aldk, gençlerimize güç veriyoruz. Göreve geldiimiz ilk günden bu yana gençlerin önünde duran engelleri birer bire kaldrdk.

YEN ANAYASA çALIMALARI

Yeni Anayasa kabul edilirse, yeni anayasa deiikliyle 18 yan dolduran gençlerimizde artk siyasetin içinde olacak. Gençlerin CHPye bir zarar m var, CHPnin kafas yalanm. CHP dünde kalmaya devam ediyor. Dün dünde kald cancazm, yeni eyler söylemek lazm. HDP ayan kaldryor, CHP ayan basyor. Ey CHP, ey Atatürkün partisi ne hale dütün? Ülkeyi bölenler ile kol kola girmek yakr m Atatürkün partisine. Bu deiikliin sebebi CHPdir.

Ana Sayfaya Git