Başbakan'dan HDP'ye yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis çalışmalarını durdurma kararı alan HDP'ye yanıt verdi. Yıldırım, HDP'nin Meclis faaliyetlerine katılmama kararının millete saygısızlık olduğunu belirterek, "Siz milli iradeyi tanımazsanız millet de sizi tanımaz. Yol yakınken bu yanlıştan dönün" dedi.

Haberler 07.11.2016 - 08:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bayburtta konuan Babakan Yldrm, HDPnin Meclisten çekilme kararna sert tepki gösterip Teröre destek olanlar hesabn verecek. Meclise gelmeyeceklermi. Okuldan kran örenciler gibi. Milletin vekaletini alanlar millete hizmet için Meclise gidecekler. Ben gitmiyorum Meclise dediiniz zaman millete hakaret etmi olursunuz. Hesabn vereceksiniz. Yol yaknken bu yanltan dönün kardeim. Gelin Meclise, ne diyecekseniz Mecliste söyleyindedi.

BAKANLIK çN GEREKEN ADIMLARI ATACAIZ

Artk anayasa deiiklii ile millet iradesi ekonomide siyasette hukukta, kesintisizi güçlü bir ekilde tecelli edecek. Türkiye bütün bu yüklerini üzerinden atp kendinden emin bir ekilde yoluna devam edecek. Geçmite ar bedel ödeten bu sistematik sorunlarn çözümü için gereken admlar da atacaz. Artk Türkiyenin gelecei aydnlansn diyoruz. Bu yola çkarken bizim güvencemiz sizlersiniz. Bize inanmaya, bizimle birlikte yürümeye var msnz?

HDPNN KARARINA SERT TEPK

Bu ülkenin yllardr hizmetsiz braktklar ehirlerine yatrm için gönderilen paralar teröre aktardlar, devletin araçlar ile hendekler açtlar. mahkeme soruturmaya ifadeye çarnca meydan okuyup gelmeyiz dedikler. Bu ülkenin her vatanda mahkeme çarnca gidip ifade veriyor. Siz niye gitmiyor. Siz büyükbabann evlatlar msnz.

Türkiye hukuk devleti, hukuk önünde herkes eit, kimsenin geçi hakk yok. çarlnca kuzu kuzu gidip ifade vereceksin. Yoksa olanlardan sonra ikayet etmeyeceksin. Kanun neyse o herkes için yaplr. Sen ifade vermiyorsan mahkeme dosyaya kapatacak hali yok. Gider ifadeni verirsin, beraat edersin ya da cezan çekersin. Ak Parti iktidardayken kapatma davas açtlar. Biz mahkemeyi tanmyoruz mu dedik. Gittik hakkmz aradk savunmamz yaptk sonunda mahkeme de kararn verdi. Hukuk gereini yapar.

ZATEN MECLSE çOK GTTKLER YOK YA

HDPliler diyor ki Meclise gitmeyeceiz. Zaten çok da geldikleri yok ya! Ara sra geliyorlar. Milliet vekilini seçip git Meclise bizim ilerimizi takip, ihtiyacmz olan kanunlar çkar diyor. Siz milletten vekalet aldnz, imdi bu vekaletin gereini yapmayacaksnz. Tpk okulu kran örenci gibi...Ben gitmiyorum dersen, millete saygsz etmi olursunuz, siz milli iradeyi tanmazsanz, millet de sizi tanmaz. Onun için yol yaknken bu yanltan dönün. Gelin Meclise her eyi söyleyin. Mesele konumak deil, fikrini ifade etmek deil. Mesele Meclisi teröre kalkan olarak kullanmaktr. Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre kalkan olamaz, terörle iç içe olamaz. Terör faaliyetlerinin içine giremez.

BAKA çARES YOK BU N

ehirlere hizmet kazmak, dadakiler para yetitirmek deil, millete hizmet etmek gerekir. inizi düzgün yapmazsanz yanl yapan hesabn sonuna kadar verir, Türkiye bir hukuk devleti... Milletin diinden trnandan artrd vergileri toplayp, silah için gönderenler elbetteki bunun karln görecekler. Baka bir çaresi yok bu iin. imdi günümüzde anayasa deiiklii var. Daha güçlü bir Türkiye için bu deiiklii de yapacaz.

Ana Sayfaya Git