"Batı'nın yanlış tutumu terörün ekmeğine yağ sürmektedir"

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu: "Batı'nın yanlış tutumu terörün ekmeğine yağ sürmektedir. Türkiye, terörle mücadele yürütüyorsa buna bütün dünya destek olmalıdır; ancak üzülerek görmekteyiz ki terör, bugün araçsallaştırılmaktadır. Politika aracı olarak görülmektedir. Bu yanlıştır. Türkiye'nin buna itirazı açık ve nettir" dedi.

Haberler 28.12.2016 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Soylu, 102nci Dönem Kaymakamlk Kursu Kura Törenine katld. Ankaradaki törende konuan Bakan Soylu, Bat medyasnda Türkiye yüzünü Douya m çevirdi? diye yorumlar yapldn belirterek, Türkiyenin seçenekleri olan bir ülke olduunu vurgulad. çileri Bakan Soylu, Türkiye, avantajlar olan bir ülkedir. Türkiye, yüzünü ne yana çevirirse çevirsin frsatlar olan bir ülkedir. Enerji koridorlarnn üzerinde yer alan, su havzalarnn üzerinde yer alan, batsnda gelimi bir medeniyet ama dousunda da binlerce yldr dostluk ve kardelik ba olan kadim bir medeniyetin var olduu ülkedir. Yani seçenekleri olan bir ülkedir. Bugün Türkiyenin yönünü doudan batya çevirdii tartlyor. Eer bat dünyasnn böyle bir sorgulamas veya endiesi varsa öncelikle bunu kendisinde aramal ve sorgulamaldr diye konutu.

TÜRKYENN Y NYET BATI TARAFINDAN YARIM ASIRDIR SUSTMAL EDLMEKTEDR

Avrupa Birliinin (AB) terörle mücadele ve Türkiyenin üyelik süreciyle ilgili tutumunu eletiren Bakan Soylu, öyle konutu: Yarm asr akn bir süredir AB müzakerelerini bir politik antaj arac olarak kullanrsa bir vize serbestisini bile salayamazsa Türkiyenin yllarca mücadele ettii terör örgütüne çadrlar kurdurursan, Aylan bebek kyaya vurduunda telalanp, 3 milyar Euro hemen vereceim dediin göç sorunu için sonradan srtn döner de sözünde durmazsan 15 Temmuz darbe giriiminden medet umarsan, DEAa kar giritiimiz operasyonda bile askeri desteini doru dürüst ortaya koyamazsan hiç kusura bakma ama Türkiye, elbette ki seçeneklerini kullanmasn bilecektir. Türkiyenin iyi niyeti Bat tarafndan yarm asrdr suistimal edilmektedir. Bunu görmezden gelmemiz söz konusu deildir

TERÖR BUGÜN ARAçSALLATIRILMAKTADIR, TÜRKYENN BUNA TRAZI NETTR

Terörün politika arac olarak görülmesinin yanl olduunu vurgulayan çileri Bakan Soylu, Batnn bu yanl tutumu terörün ekmeine ya sürmektedir. DEA, PKK, YPG, KCK bunlar sadece Türkiyenin derdi deildir. Terör herkesin derdidir. Türkiye, terörle mücadele yürütüyorsa buna bütün dünya destek olmaldr. Ancak üzülerek görmekteyiz ki terör, bugün araçsallatrlmaktadr. Politika arac olarak görülmektedir. Bu yanltr. Türkiyenin buna itiraz açk ve nettir dedi.

Ana Sayfaya Git