Baydemir: Bütün devletler oradaydı, Ankara orada değildi

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani için Diyarbakır'da kurulan taziye evini ziyaretinde, "Bütün devletler oradaydı, ancak Ankara orada değildi. Bir kez daha Kürt halkının dostu ve düşmanı ortaya çıktı" dedi.

Haberler 09.10.2017 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn Süleymani kentinde, cumu günü Irak eski Cumhurbakan Talabaninin cenaze törenine katlan Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) heyeti, Iraktan döndükten sonra Talabani için Diyarbakrda kurulan taziye evini ziyaret etti. Mardin Büyükehir Belediyesi eski Bakan Ahmet Türk ve HDP Grup Bakanvekili Ahmet Yldrmn da bulunduu taziye evinde HDP Sözcüsü Baydemir, ksa bir konuma yapt. Kürtçe konuan Baydemir, Talabaninin, 40 milyon Kürtün amcas olduunu söyledi.

TAZYEYE KATILMADILAR

Bütün Kürtlerin, Talabani için yas tuttuunu dile getiren Baydemir, Her yaam, bir gün hayata veda edecektir. Kimi yaamlar dolu dolu geçer. Mam Celalin yaam da dolu dolu geçen bir yaamdr. Gözlerimizle gördük ki milyonlarca Kürt, Mam Celal için yas tuttu. Bizim açmzdan da tarihi bir gündü. Eer iyi günde milyonlarca insan bir aradaysa bu millet olduunun göstergesidir. Eer milyonlarca insan hep birlikte yas tutuyorsa bu millet olduunun en büyük göstergesidir. Amed, Mahabad, Kamilo, Süleymaniye, Kobani ayn yas içinde. Mam Celal böyle bir miras brakt bize. Mam Celalin bize brakt birlik mirasn salayacaz diye konutu.

Talabaninin cenaze töreninin ardndan Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde (IKBY) çeitli temaslarda bulunduklarn da belirten Baydemir, bamszlk referandumu sonras Türkiyenin yaptrm kararlarndan sonuç alnmayacan savundu.

Ana Sayfaya Git