Baydemir'e kırmızı bülten çıkarıldı!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İngiltere'de olduğu belirtilen ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan aranan eski milletvekili HDP'li Osman Baydemir'in iadesi ve kırmızı bülten çıkarılması için talepname hazırladı. Savcılıkça hazırlanan talepname, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Haberler 18.09.2020 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, yurt dndaki HDPli Osman Baydemir hakknda krmz bülten ve iade talebini Adalet Bakanlna gönderdi.

Basavclkça, eski HDP milletvekili Osman Baydemir hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan balatlan soruturma sürüyor.

Soruturma kapsamnda Baydemirin çeitli tarihlerde silahl terör örgütü PKK/KCKnn sözde yasama meclisi olarak kabul edilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantlarna diplomasi komisyon üyesi olarak katlp, konuma yapt, terör örgütü PKKya müzahir baz yayn organlarnda yaplan çarlara uyarak yasa d etkinliklere katld, PKKl teröristlerin cenazelerine katld tespit edildi.

KIRMIZI BÜLTEN

Bunun üzerine yurt dnda olduu deerlendirilen Baydemir hakknda Diyarbakr 3. Sulh Ceza Hakimliince, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle tutuklanmasna yönelik yakalama karar çkarld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, yurt dndaki Baydemir hakknda krmz bülten ve iade talebini Adalet Bakanlna gönderdi.

ngiltere yetkili adli makamna gönderilen talepnamede Baydemir ile ilgili yürütülen terör soruturmasnn sonuçlandrlabilmesi için Türkiyeye iade edilmesi istendi.

Ana Sayfaya Git