BBP-HÜDA PAR buluşması!

BBP Genel Başkanı Destici, HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam ile görüştü

Haberler 09.04.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Bakan Mustafa Destici, yeni anayasa tartmalarna ilikin, Bütün siyasi partilerin elini tan altna koymas lazm. Herkesin krmz çizgileri var ama imdi krmz çizgileri konumak zaman deil. Onlar bir arkaya brakmak lazm. dedi.

Destici, HÜDA PAR Genel Bakan shak Salam ve beraberindeki heyetle parti genel merkezinde bir araya geldi.

Görümede konuan Destici, parti olarak her zaman Türkiyenin darbe anayasasndan kurtulmas gerektiini ifade ettiklerini ve bu konuda atlan admlar desteklediklerini söyledi. Türkiyenin hala darbecilerin yaptrd anayasayla yönetildiini belirten Destici, Bu demokrasinin bir ayb. 1982den bugüne 39 yl olmu. Bu aslnda, Türkiyeyi yönetenlerin de bir aybdr. diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann bu konudaki çarsn olumlu bulduklarn dile getiren Destici, Türkiyede bu zeminin oluturulabileceine inandn aktard. Parti olarak yeni anayasa konusunda atlan admlar, yaplacak çalmalar desteklediklerini ve olumlu bulduklarn belirten Destici, Yeni anayasa çalmalarnn geçmi dönemlerde olduu gibi kadük kalmamasn, bata siyasi partilerimiz olmak üzere bütün kesimlerin de buna destek vermesini arzu ediyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

BBP Genel Bakan Destici, 1961 ve 1982 anayasalarna deinerek öyle devam etti:

Bu ülke sadece darbelerden sonra m anayasa yapacak ya da sadece darbeciler mi anayasa yapacak? Niye Meclis, siyasi partiler, sivil toplum, halk, millet kendisi bir anayasa yapmasn? Bizim bunu göstermemiz gerekiyor. Burada bir araya gelemezsek, uzlaamazsak geçmite olduu gibi bildirilerle, muhtralarla, darbelerle kar karya kalrz. Bu konuda herkesin, bütün siyasi partilerin elini tan altna koymas lazm. Herkesin krmz çizgileri var ama imdi krmz çizgileri konumak zaman deil. Onlar bir arkaya brakmak lazm. Önce uzlaabildiklerimizi, ortak noktalar konumak lazm.

UZAK BR HTMAL DEL

HÜDA PAR Genel Bakan Salam da partilerinin yeni anayasa çalmalar konusunda görü ve düüncelerini aktarmak için Desticiyi ziyaret ettiklerini kaydederek nanyoruz ki partiler, bütün farkllklarna ramen bir masa etrafnda toplanrsa ülkenin sorunlarna cevap verebilecek, skntlarn çözebilecek ve herkesi kapsayan bir anayasa yaplabilir. Bu çok büyük bir düünce, uzak bir ihtimal deil. dedi.

Ana Sayfaya Git