BBP’li Destici’den Yunanistan açıklaması

BBP Genel Başkanı Destici, "Topraklarının sadece yüzde 18'i adalardan oluşan Yunanistan'ın kara suları ve kıta sahanlığını sanki bir adalar devletiymiş gibi belirlemeye çalışması ve bu şekilde ilanlara yeltenmesi düpedüz hukuksuzluktur." dedi.

Haberler 03.09.2020 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Bakan Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, gündeme ilikin açklamalarda bulundu.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan parti mensuplarna ve tüm vatandalara geçmi olsun temennisinde bulunan Destici, Kovid-19 nedeniyle hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine basal diledi.

Destici, Kovid-19 vaka ve hayatn kaybeden kii saylarndaki arta dikkati çekerek bunun sebebinin, tedbirler konusundaki ihmalkarlk ve toplu organizasyonlar olduunu söyledi.

Vatandalara tedbirlere uymalar konusunda uyarlarda bulunan Destici, Tedbirler konusunda ciddi admlar atlmaya ihtiyaç olduu noktasndaki fikrimizi de bugün buradan bir kere daha kamuoyuyla paylayoruz. Sosyal ve ticari hayatmz sarmayacak ölçüde baz kstlamalarn yeniden gündeme alnmas ve örnek verdiimiz rakamlarda belirgin bir düü salanana kadar bu tedbirlere devam edilmesi gerektiini buradan dile getiriyoruz. diye konutu.

Yüz yüze eitime geçilmemeli

Uzaktan eitimin baladn anmsatan Destici, Vaka, ölüm ve ar hasta saylarnda azalma görülmeden ya da art devam ederse iki snfla snrl olsa bile yüz yüze eitime geçilmemesinin daha doru olaca konusundaki fikrimizi açkça beyan ediyoruz. ifadesini kulland.

Öretmenlerin maa konusunun gündeme geldiini hatrlatan Destici, öretmenlik mesleinin maala ölçülemeyecek kymette olduunu bildirdi.

Destici, 30 sene önce bu ülkede bir ilçede kaymakamdan daha fazla maa alan öretmenler, maalesef bugün düz memur seviyesinde maa alr hale gelmilerdir. Öretmen maalarn hiç kimse bir yük, yekün, külfet olarak görmemelidir. Bu konu asla gündeme getirilmemeli ve öretmenlerimiz incitilmemelidir. dedi.

Dün açl yaplan 2020-2021 Adli Ylnn, adalet camias için hayrl olmas temennisinde bulunan Destici, bata Cumhuriyet Savcs Mehmet Selim Kiraz olmak üzere görevleri banda ehit düen yarg mensuplarn sayg ve rahmetle and.

Silahl terör örgütü üyelii suçundan tutuklu bulunduu cezaevinde yapt açlk grevi sonucu hayatn kaybeden Ebru Timtikin fotorafnn, stanbul Barosu binasna aslmasna tepki gösteren Destici, açlk grevlerinin, örgütlerin basklar sonucu yapldn söyledi.

Biz tecavüzü, cinayeti ya da baka bir melaneti asla ve kata mazur görmeyiz

çileri Bakan Süleyman Soyluya yönelik saldrlarn ciddi ekilde arttn belirten Destici, sözlerini öyle sürdürdü:

Sözde avukatlar gibi sözde milletvekilleri var. Bu milletvekillerinin Türk milletinin hak ve menfaatlerini savunmak yerine bölücülerin, terör örgütlerinin, marjinal sol gruplarn sözcülüünü yapt, onlarn gerçekletirdii eylemlerde ön safta sanki bir militan gibi davranlar içinde olduunu görüyoruz. ster uzman çavu ister polis ister baka bir kamu görevlisi olsun, tecavüzü, cinayeti ya da baka bir melaneti asla ve kata mazur görmeyiz. Onu yapann arkasnda durmadk ve durmayz. Bizim gibi düünen, bizim hissiyatmzda olan hiç kimse durmaz ve mazur görmez. Gerei yaplr ve yaplmtr.

Düpedüz hukuksuzluk

Dou Akdenizdeki gelimelere de deinen Destici, Türkiyenin konuyu uluslararas hukuk ve karlkl haklar üzerinden deerlendirmeye ve süreci bu eksende yürütmeye çalmasna ramen Yunanistan ve konuya müdahil olma gayretindeki devletlerin bu düzleme asla yanamadklarna ahit olduklarn ifade etti.

Destici, açklamalarna öyle devam etti:

Topraklarnn sadece yüzde 18i adalardan oluan Yunanistann kara sular ve kta sahanln sanki bir adalar devletiymi gibi belirlemeye çalmas ve bu ekilde ilanlara yeltenmesi düpedüz hukuksuzluktur. Yunanistann Ege ve Akdenizde insan yaamayan kayalklar bile tpk bir ana kara gibi kara sular ve kta sahanlnn bir ekseni yapmaya çalmas da yine hukuksuzluktur. Yunanistann Ege ve Akdenizde hak iddia ederken Türkiyenin Egede adalar dnda sahip olduu 2 bin 805 kilometre, Akdenizde ise 1577 kilometrelik ky uzunluunu yok saymas da ayr bir hukuksuzluktur. Yunanistana ve onun arkasndaki Dou Akdenize askeri güç göndereceini açklayan Fransaya sözümüz udur, stediiniz kadar gönderin, biz de onlar paketleyip size geri göndermesini biliriz.

Yunanistann önce Bat Trakyada sonrasnda Meis Adasnda sebep olduu rezillikler, Almanyann hukuki durumu ve gerçeklii hiç dikkate ve gündeme almadan yapt açklamalar, ABDnin Güney Kbrsa 33 yldr uygulad silah ambargosunu kaldrmas, Avusturyann, Türkiyenin Avusturyay bölmeye çalt yönündeki tuhaf ve akl almaz gerçek d iddialar, Türkiyenin önceden planlanm ve kendisine rol biçilmi bir senaryoya doru sürüklenmeye çalldna dair üphelerimizi artrmakta hatta dorulamaktadr.

Saldrlar karsnda birlik ve beraberlik vurgusu

Türkiyenin ciddi bir saldryla kar karya olduuna iaret eden Destici, saldrlar karsnda birlik ve beraberliin önemli olduunu vurgulad.

Kendilerine araç muayene ücretlerine ilikin çok fazla ikayet geldiini belirten Destici, bu ücretlerin düürülmesi yönünde çarda bulundu.

Dönem zam dönemi deil

BBP Genel Bakan Destici, ÖTV zamm yapldn da anmsatarak Bir pandemi yayoruz. Herkesin mali durumu belli. Dönem, zam dönemi deil indirim, destek, paylama dönemi. Herkesin bunu gözard etmeden düzenlemeler yapmas gerektiini ifade ediyorum. dedi.

Mustafa Destici, Eskiehirin düman igalinden kurtuluunun 98. yl dönümü ile tüm zabtalarn Zabta Haftasn kutlad.

Ana Sayfaya Git