Bedelini ödeyecekler

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen Kuzey Irak'ta bağımsızlık referandumu yapan Bölgesel Kürt Yönetimi'ni eleştirerek, "Bunun da bedelini ödeyecektir. Kaynayan kazan kapak tutmaz.

Haberler 01.10.2017 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuzay Irakta bamsz bir devlet kurulmuyor. Birileri tarafndan sürekli kanayan bir yara açlyor. Kürt kardelerimizin, tüm oradaki dostlarmzn özelikle Kuzey Irak yönetiminin bu duygusal kararna evet dememeleri, bu rüyadan uyanmalar gerekir. Kerkük tartmal bölge ama bunlar Kerkük bizim diyor. Sen ne diyorsun? Kerkük tarihinde siz var msnz? dedi.

Palandöken lçesindeki Necip Fazl Ksakürek Kültür Merkezinde partisinin geniletilmi il divan toplantsna katlan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ihanet ebekeleri olarak olarak nitelendirdii FETÖ ve PKKnn ülkeye verdii zarar dümann bile vermediini bildirdi. Erdoan Suriye ve Kuzey Irakla ilgili olarak unlar söyledi:

Suriyenin kuzeyinde oynanan oyunu görüyoruz. Ülkemizi Ortadou corafyasndan tecrit edilmesi, kuatma projesi olduunu biliyoruz. Kuzey Iraktaki oyun da ayn projenin oyunudur. Ne Suriye ne de Irakta ülkemize dorudan saldrmayan hiç kimseye tavr almadk. Elimizden gelen her türlü yardm yaptk. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimine bu ülkeyle yaplan ilk müdaheleden beri en büyük destei verdik. Yeri geldi canlarn kurtarmak için yüzbinlercesine snrlarmz açtk. Yeri geldi kaynaklar kesildii anda elimizdeki imkanlar kendileriyle paylatk. Maruz kaldklar hakszlklara kar yanlarnda durduk. Bunlarn karlnda hiç bir ey istemedik. Ükemizin hassasiyet duyduu konularda adm atmamalarn, sayg duymalarn istedik. Irakn toprak bütünlüüne sahip çkmalarn, Arap, Türkmen ve dier gruplarla bir olsunlar bunu istedik. Biz arkadan vurmadk. Ama bunlar vurdular geçmite yaptklarmzdan piman deiliz, ama madem artlar deimitir, kendilerine her türlü destei verdiimiz Kuzey Irak Yerel Yönetimi ülkemize ramen bir adm atmtr. Bunun da bedelini ödeyecektir. Bu meselenin Kuzey Iraktaki kürt halkyla alakas yoktur. Zira srail bayraklaryla sokakta dolamalar bizler için üzücüdür. Demek ki Mossadla bu yönetimin geçmii bir ve beraberdir. O da artk bütün ekranlara çkt. Ne yaptnzn farknda msnz? Tek srail destekliyor baka var m? Mesele Kuzey Iraktaki dier kesimlerin Araplarn, Türkmenlerin bütün onlarn haklaryla ilgili. Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasna göre çizdii haritadaki pek çok yerleim yerinde Arap, Türkmen ve dier gruplar vardr. Buralara uluslarararas diplomaside tartmal bölgeler deniyor. Kerkük tartmal bölge ama bunlar Kerkük bizim diyor. Sen ne diyorsun? Kerkük tarihinde siz var msnz?

MÜSAADE ETMEYZ

Salondakilerin Bir gece ansnz gelebiliriz diye slogan atmalar üzerine Erdoan, komu ülkeler olan ran, Irak merkezi yönetimiyle irtibat halinde ve olumsuz gelimelere hazr olunduunu bildirdi. Erdoan öyle devam etti:

Kuzey Irak yönetimin çizdii haritadaki pek çok yerleim yerinde bu gelimelere müsade edemeyiz. Nüfus, tapu binalarn yakarak, bask iddet yoluyla insanlar göçe zorlayarak oluturulan bir iklimde yaplan referandumu bizim kabul edebilmemiz mümkün deildir. Erzurumlularn dedii gibi kaynayan kazan kapak tutmaz Bunu böyle bilmeleri lazm. Kuzey Irakta bamsz bir devlet kurulmuyor. Birileri tarafndan sürekli kanayan bir yara açlyor. Bu gerçei görmezden gelmek ne bize, ne Kuzey Iraktaki Kürtlere ne dier kesimlere bir ey kazandrmaz. Kürt kardelerimizin tüm oradaki dostlarmzn özelikle Kuzey Irak yönetiminin bu duygusal kararna evet dememeleri gerekir. Bu rüyadan uyanmalar gerekir.

ERDOAN: 1 EHT VARSA 10 TERÖRST DE ETKSZ HALE GETRYORUZ

Konumas sk sk sloganlarla kesilen Erdoan, imdi yeni ve dierlerinden çok önemli mücadeleye hazrlandklarn ifade etti. Vatan parçalamak, bölmek isteyenlerin bedelini ar ödeyeceklerine iaret eden Erdoan, tek terörist kalncaya kadar bu mücadelenin süreceini belirtti. Erdoan, terörle mücadele konusunda öyle konutu:

ehitler veriyoruz. Ama bilesiniz ki; 1 ehit varsa. 10 teröristi de etkisiz hale getiriyoruz. 1e 10. Dünyada terörle mücadelenin ölçüsü 1e 5tir. Ama bunu biz 1e 10 olarak hamdolsun gerçekletiriyoruz. Daha fazla olacak, yerle yeksan olacaklar. nlerine gireceiz dedik hiç acmakszn bu topraklarda bunlara hayat hakk tanmayacaz. Onun için de bu mücadelede kararllmz elhamdülillah güçlenerek devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinden baka her hangi bir devletimiz kesinlikle yoktur. Onun için de devletimize sahip çkacaz.

ÜçÜNCÜ HAVALMANINDA ç BULANAMIYOR, UZAK DOUDAN ç GETRLYOR

2019 ylnn Mart ve Kasm aylarnda yaplacak seçimlerle ilgili olarak Ak Parti kazanrsa Türkiye kazanr, bunu bilin. Yine unu öyle bilin Ak Parti kaybederse tüm Türkiye kaybeder diyen Erdoan, öyle devam etti:

Maalesef ülkemizde Ak Parti ve Tayyip Erdoan kaybetsin de gerisi ne olursa, Türkiye batsn gibi hastalkl zihniyette olan var. Biz miletimizle hep birlikte dorular, hakikatleri, gerçekleri en iyi ekilde anlatacaz ki hastalkl zihniyetin zararlarn ortadan kaldralm. Dokunmadk yürek, skmadk el brakmamalyz. Sizlere güveniyorum.

Erzurumun her alanda çok daha iyilerine layk olduunu vurgulayan Erdoan, açln yapaca tesislerle ilgili olarak, Kamunun tesisi 50 milyon liralk bir yatrm. Fakat özel sektörün yatrm ne biliyor musunuz 400 milyon liralk bir yatrm. Karadenizin, Kafkasyann, rann, Orta Asyann giri ve çk olan Erzurumun önündeki potansiyel acaba kaç ehrimize nasip olabilir. Buna ramen Erzurumda isiz çok, ticaret zayfl, sanayimiz clz ise dönüp kendimizi sorgulamalyz. stanbulda üçüncü hava liman yaplyor. Bilir misiniz bu havalaminana içi bulunamyor. sizim diyor hadi i buyur gel. Bulunmad için de Uzak Doudan içi getiriliyor. Buradan sesleniyorum, Uzak Douda içi getiriliyor. Niye insanmzda i beenmeme hastal var. var ama içi yok. Gaziantep, Kayseri, Konyann pek çok ii baardn Erzurum niye baaramasn? diye konutu.

80 MLYON TEK YÜREZ

Fuar alan ve AVM yatrmyla hem ehir halknn hem de dardan gelenlerin ihtiyaçlarn karlayacak, hayat kalitesini yükseltecek adm atldn hatrlatan Erdoan, yatrmlar kente kazandran Büyükehir Belediyesi ile MNG firmasn tebrik etti. Erzurumun tarih boyunca kurucu olduunu, kurululara öncülük ve liderlik yaptna dikkati çeken Erdoan, yaklak 100 yl önce ülkemizin banda kara bulutlar dolat dönemde Erzurumdan yükselen sesin ümit verdiini ve yeniden mücadele azmi aladn anlatt. Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

u anda Türkiye olarak bizim verdiimiz mücadelede bizim Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek sembolletirdiimiz yeni kurtulu mücadelemizin ruhu Erzurumda çizilen çerçeveyle ayndr. Biz Türküyle, Kürdü, Laz, çerkezi, Gürcüsü, Roman, Arnavutu, Bona ile 80 milyon tek yüreiz. Bizi bölemeyecek, parçalamayacaklar. Öyleyse bu mücadeleye 4 elle sarlacaz tek bayrak, rengi ehidimizin kan, hilal bamzszln ifadesi, yldz ehidimizin ta kendisi. Bu bayraa e bir bayrak asla düünülemez. O paçavray bayramzn yerine ikame etmek isteyenlerin imdi inlerine girildi ve binlerce, on binlerce Tendürekte, Gabarda, Cudide Besler deresinde, Kandilde her nerede varsa hepsi güvenlik güçlerimiz tarafndan yerle yeksan edildi.

Ana Sayfaya Git