'Beka sorunu sizsiniz'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda metro temel atma töreninde konuştu.

Haberler 04.01.2022 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan düzenlenen metro inaat temel atma törenine CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ile Y Parti Genel Bakan Meral Akener katld. Akener, konumasnda, erken seçim çarsn yineledi. Klçdarolu ise göreve geldiklerinde en geç 2 yl içinde Suriyelileri davulla zurnayla memleketlerine göndereceklerini belirterek, Buraya isterlerse turist olarak gelebilirler, kaplarmz açk dedi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ve Y Parti Genel Bakan Meral Akener, daha önce CHPnin miting yaplmasna izin verilmeyen Cumhuriyet Meydannda metro temel atma törenine katld. Törende konuan Meral Akener, Cumhur ttifakna sert sözlerle yüklendi. Beka sorunu sizsiniz diye seslenen ve erken seçim çars yapan Akener, ktidara geleceiz, biz bu yanllklar yapmayacaz dedi.

lk olarak konuan Akener konutu:

2017den 2018e, 2018den 2022ye kadar gelirleriniz azald. çocuklarnzn isizlii çoald. Kayrmaclk dibine vurdu. Bu sene çiftçi buday için gübre atamad. Ekmeimizi çaldlar, hayatmz da çaldlar. imdi öyle bir sistemle yönetiliyoruz ki bakanlar emir eri, müstearlk kavram gitti. Bu ülkenin hafzas gitti. Beka diyorlar, bu ülkenin hafzasn götürdünüz. Bundan büyük beka sorunu mu olur? En büyük beka sorunu sizsiniz.

5 maa alan utanmadan 6ncsn istiyorsa bu tek adam sistemini sonucudur. Yanda kayrma ortadaysa, senin çocuun mülakatta 86 puanla eleniyorsa bu ülkede çok büyük bir sorun var demektir. Bu sorunun sorumlusu bu tek adam sistemini isteyen sayn Erdoan ve ucube sistemdir.

ZENGNLER AK PARTL, FAKRLER HER PARTL

Belediyeler eliyle ehirlerde zenginler ve fakirler olumu. Zenginler AK Partili, fukaralar her partili olmu. Bu harami düzeni hep birlikte ykacaz.

Sayn Erdoana sesleniyorum. Burada bir miting yaptn. Sonra sayn Klçdarolunun mitingine izin vermedin, onu da gördük. imdi burada Mersinlinin teveccühü var. Mersinli burada ve bir mesaj veriyor. Milletle bilek gürei yapa yapa ayakta kalan bir siyaset olmamtr. Size domates, yarm simit ye diyenlerin kendileri ne yiyor?

Akenerden sonra Klçdarolu konutu:

Benim umudum sizlersiniz. Bu meydanda miting yapmamza izin vermemilerdi. Demek ki meydan dolabiliyor. Demek ki halk deiim istiyor. Demek ki halk adalet istiyor.

Sayn Akener, bugün yaadmz tabloyu çok güzel açklad. Evlerde tencerenin kaynamadn, büyük sorunlarn olduunu ifade etti. Sizlerden sadece bir isteim var. Sakn ola umutsuzlua kaplmayn.

SANDIK BUGÜN OLMAZSA YARIN GELECEK

Emeklinin, isiz gençlerin, ev kadnlarnn derdini biliyorum. Bu ülke zengin bir ülke, bu ülke güçlü bir ülke. Gençlerimiz umutsuz. Acaba yurt dna gidersem daha iyi koullarda çalabilir miyim diye düünüyorlar.

5 yl içinde stanbulun nüfusu 2 buçuk milyon azalacak. Bu bölge Akdenizin en görkemli bölgesi haline gelecek. 5 yl içinde bu bölgede katma deeri yüksek ürünler üretilmeye balanacak. Yeterli kaynamz var. Kaynan nereye harcanacan siyasi otorite belirler. ktidar diyor ki yandalara ayrlacak. Biz diyoruz ki vatandalara ayrlacak.

lk kez sanda gidecek gençlere bir sözüm var. Cumhuriyet tarihine çok deerli bir miras brakacaksnz. Önünüze sandk gelecek ve ilk kez oy kullanacaksnz. Ve ilk kez otoriter bir yönetimi deitireceksiniz. Sanda gideceksiniz, demokrasinin tarihini yazacaksnz. Sandk bugün olmazsa yarn gelecek.

Hakk, hukuku beraber getireceiz. Herkesin inancna, herkesin kimliine, herkesin yaam tarzna sayg göstereceiz.

Ana Sayfaya Git