Bekir Bozdağ'dan OHAL açıklaması

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunun Bozdağ, OHAL'in bir kez daha uzatılacağını açıkladı.

Haberler 09.01.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlar Kurulu, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda topland. Cumhurbakanl Külliyesinde gerçekletirilen toplant, sonras Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda kritik açklamalarda bulundu.

Bozdan açklamalarndan satr balar öyle;

(OHALin uzatlmas) Önümüzdeki MGKnn gündeminde muhtemelen yer alacak ve arkasndan toplanan Bakanlar Kurulu, OHALin uzatlmasna karar verecek. Bu da Parlamentoda görüüldükten sonra yürürlüe girecektir.

KISA DÖNEM ASKERLK

Bakanmzn açklamalar sanki ön lisans mezunlar ksa dönem askerlik yapacakm gibi algland. Aslnda böyle bir durum yok. Hükümetimizin gündeminde ön lisans mezunlar için ksa dönem askerlik çalmas yoktur.

BAHçELNN AçIKLAMALARI MEMNUNYET VERC

(Bahçelinin açklamalar) Bahçeli Türk siyasetinde saygn bir lider. Neyse o. kili oynamayan bir isim. Duruu olan bir lider. Sabahki açklamalar çok net açklamalar. MHPnin 2019 seçimlerinde Cumhurbakan aday çkarmayacan, kendisi de aday olmayacan ifade etti. Bu MHPnin kendi karardr. Sayg duyarz. Bir deerlendirme hakkn kendimizde görmeyiz.

Cumhurbakanmzn 2019 adaylnda, Cumhurbakanln destekleme konusundaki açklamas bizim açmzdan memnuniyet vericidir. AK Partinin Cumhurbakan aday Cumhurbakanmz sayn Recep Tayyip Erdoan beyefendidir. Önümüzdeki süreçte ittifakla ilgili neler olacak hep beraber göreceiz.

YUNANSTANDAK FETÖCÜLER

Yunanistanda ikinci derece iltica kurulu bir darbecinin snma talebini kabul eden karar verdi. Yanl bir karar. Darbecileri himaye eden, demokrasi ile badamayan bir karard. Darbecilere destek niteliinde bir karard. Yunanistan hükümetinin itiraz üzerine karar deerlendirildi, yürürlüün durdurulmas karar verildi. Memnuniyetle karlyoruz. 8 darbecinin iadesini beklediimizi bir kez daha ifade etmek isteriz. Türkiye ile Yunanistan komu iki ülke.

EGEDEK ADALAR

ki ülke arasndaki snrlar konusunda hükümetlerimiz döneminde herhangi bir deiiklik asla olmamtr, bundan sonra da olmas mümkün deildir. Türkiye Egede ve dier alanlarda bir deiiklie izin vermez. Kimse böyle bir düünceye kaplmamaldr. Türkiye çok nettir. AK Parti iktidarlar döneminde bu netliin somut hayata geçtii dönemi yanstmaktadr. Türkiyede baz partiler, özellikle CHP bu konuyu adalar üzerinden tartmay iç politik bir malzeme haline getirdi. Bu konu siyaset üstü bir konu olarak deerlendirilmeli.

HAKAN ATLLA DAVASI SYAS BR DAVADIR

(Hakan Atilla davas) ABDde devam eden kamuoyunda Zarrab davas olarak bilinen sonradan Hakan Atilla davasna dönütürülen dava siyasi bir davadr. Hukuki bir dayana yoktur. Savcs FETÖcülere destek açklamas olan biri olduu gibi, yarglamalar yapan hakimin organizasyonlarda konuturulan, FETÖ az ile açklamalar yapan bir hakim. Jüri üzerinde de bask uygulayan bir hakim ile kar karyayz.

Bizim böylesi bir davadan sonuç, adalet beklememiz beklenemez. FETÖ ve ABDdeki baz yarg görevlilerinin ibirlii ile 17-25 Aralkta baarlamayan baarma teebbüsüdür. Cumhurbakanmzn dava açklamas, Halk Bankasna dönük bir davadr. Bu bankann marka deerine, ticari irtibarna da bir zarar verdii bir gerçektir.

FETÖNÜN MOR BEYN TUZAI

KHK ile ilgili Ankara Cumhuriyet Basavcl bir açklama yapt. 11 bin 480 kii ile ilgili, uygulama ile Bylocka yönlendirilmi bulunan kiiler hakknda kamudan ihraçlar varsa KHK ile görevlerine iadelerie için talimat oldu. çalma oldu, tek tek incelendi. Bir ksm atlm, bir ksm da görevine devam ediyor.

Kamu görevinden atlm olanlar 2138 kii. Bylock dnda bir baka gerekçe yoksa bunlarn iadesi yaplacaktr. Kurumlarmz bize bunlarla ilgili çalmalarn iletiyorlar. 2 kurum kald, çalmay tamamladnda KHK çkacaktr.

Ana Sayfaya Git