Beklenti içerisinde olmadık

Bahçeli'den yeni kabine ile ilgili ilk yorum

Haberler 11.07.2018 - 11:46 Son Güncelleme : 11.07.2018 - 12:04

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeliden yeni kabine açklamas geldi. Bahçeli açklamasnda yeni hükümetin baarl olacana inanyorum dedi.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, kabineye ilikin, u an için Türkiyenin beklenti ve taleplerine ve 2023 yl hedeflerine yönelik bir uygulama kabinesi olarak dikkati çekmektedir. O bakmdan ben baarl olacaklarn düünüyorum. dedi.

TBMMde gazetecilerin sorularn yantlayan Bahçeli, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ilk kabinesini açklamasnn ardndan bugün de kabine üyelerinin yemin töreninin gerçekletirildiini belirterek, Milletimize, demokrasimize hayrl uurlu olmasn Cenab Allahtan niyaz ediyoruz. ifadesini kulland.

16 bakanlk ve bir cumhurbakan yardmcl ile kabinenin olutuunu vurgulayan Bahçeli, öyle devam etti: Henüz daha hepsini tanma imkann bulmu deiliz. Ancak datlan özgeçmilere baktmz vakit siyasi var, bürokrat var, bir de serbest hayatta bulunan ahslardan oluan bir kabine olduu görülüyor. Demek ki bugünkü kabinenin yaps bütün birikim ve tecrübeleri uygulamaya dökebilecek, bunu uygulayarak hayata geçirebilecek bir misyonu yüklenmi olacaklar. Balarnda da Sayn Cumhurbakan bulunacak. Allah hayrl uurlu etsin.

BEKLENT çERSNDE OLMADIK

Bahçeli, kabinenin yapsn nasl bulduu yönündeki soru üzerine, Özgeçmilerine bakarak bunlar ifade ediyoruz. u an için Türkiyenin beklenti ve taleplerine ve 2023 yl hedeflerine yönelik bir uygulama kabinesi olarak dikkat çekmektedir. O bakmdan ben baarl olacaklarn düünüyorum. MHP olarak da yasamada üzerimize düen görevi yerine getireceiz. Denetim ve denge sorumluluunu millet bize vermitir. O sebepten dolay bu sorumluluu en iyi ekilde tamay düünmekteyiz. nallah baarl olacaz. dedi.

Bahçeli, Denetim ve dengeden kastnz, AK Partinin çkartm olduu Cumhurbakanl kararnamelerine dönük bir denge-denetim mi yoksa parlamento ileyiiyle ilgili mi? sorusunu da öyle yantlad:

Efendim bunu bu ekliyle ksrlatrmayn. Özellikle kavramlarn ne olduunu zataliniz çok iyi bilirsiniz. Denge ve denetimden murat; Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin iki sütunundan biri olarak yasamay öngörür ve yasama faaliyetleriyle hükümetin, cumhurbakanl ve bakanlar kurulunun faaliyetlerini denetleme ve dengeleme görevini üstlenmi oluyor. Daha salkl bir yönetim, daha istikrarl, demokratik bir Türkiye için Meclisin bu kavramlarla ifade edilebilecek bir hizmeti sunmas lazm. Bizim anlaymz budur. Fakat tabi kararnameye çok takanlar var, OHALe çok takanlar var. te OHAL kalkt. Yarn kararnameler de kalkarsa ne yapacaksnz? Soracak sorunuz kalmaz.

Ana Sayfaya Git