Beştaş, Leyla Güven’in cezaevine alınmayan elbisesini Meclis’te giydi

Tutuklu DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e gönderilen ve cezaevine alınmayan elbiseyi HDP’li Meral Danış Beştaş giydi ve 'Renklere yasak olabilir mi?' diye sordu.

Haberler 07.04.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tutuklu DTK Ebakan Leyla Güvene gönderilen ve Elaz Cezaevine alnmayan elbiseyi giyen HDPli Meral Dan Beta, Cezaevi idaresi Bu renklerle elbiseyi içeri alamayz demiler. Bir ülkede renk yasak olabilir mi, yasaklanamaz dedi.

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Grup Bakanvekili Meral Dan Beta, Meclis Genel Kurulunda gündeme dair deerlendirmelerde bulundu. Beta, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ebakan Leyla Güvene gönderilen ve cezaevine alnmayan kyafeti giydi.

SAYITAYIN KAMU ZARARI TESPT

Ekonomiyle ilgili konuan Beta, Türkiye ekonomisi büyük kriz yaarken ve 30 milyon insan açlk snrndayken, kamuda zararlar artmaya devam ediyor. Saytay, kamu kurumlarn denetledi. Bu denetime göre Saytay, 575 yarglamaya esas dosya için kamu zarar tespit etti. Saytay, 410 milyon 706 bin 87 TL, 2 milyon 177 bin 745 dolar ve 16 milyon 918 bin 141 Avro için tazmin karar verdi. Saytay denetimlerde suç oluturan fiillere ilikin olarak gerei yaplmak üzere 11 konuyu ilgili kurumlara iletti. Saytay Bakan, iki yl önce bütçe görümelerinde bizzat kayymlarn yolsuzluklarnn tespit edildiini ifade etmiti dedi

SES DAVASI

Salk ve Sosyal Hizmetleri Emekçileri Sendikas (SES) eski E Genel Bakanlar ve yeni E Genel Bakan Selma Atabeyin de aralarnda bulunduu 8 kii hakknda açlan davaya da deinen Beta, Dava u anda görülüyor. Birçok uluslararas sendika davay takip ediyor. Salk hakk, sendikal mücadele ve kadn mücadelesi yarglanmaya çalyor. Koban Kumpas Davasnda bulunan Ula ve Kerem Gökalp beyanlar burada da var. Bir kumpas davas üzerinden kumpas delilleri üretilerek, STKlarn içi boaltlmaya çallyor. Bu kumpas davalarnn çökeceini ve hukukun tecelli edeceini biliyoruz. Hukuku ayaklar altna alanlarn yarglanacaklar günlerin yakndr diye belirtti.

HASTA TUTUKLU ÖZBEK

Hasta tutuklu Özge Özbekin durumunu da Genel Kurulda dile getiren Beta, Kendisi beyin tümörü hastas, daha önce infaz ertelemesi verildi. Fakat bu erteleme dolunca hastal devam etmesine ramen cezaevine alnd. Açk beyin ameliyat olduu halde cezaevine konuldu. Beyin tümörü tedavisi devam ediyor ve yaknda tekrardan ameliyat olacak. nfaznn ertelemesi gerekir. Yaam hakkna mal olabilir, Özge Özbek derhal tahliye olmaldr dedi.

SARI, KIRMIZI, YEL YASAK MI?

Leyla Güvene gönderilen ve cezaevine alnmayan elbiseyi giyen Beta, Bu elbise bilmiyorum, kimseyi rahatsz etti mi? Bence etmemitir. Üstümdeki elbiseyi Elaz Cezaevi içeri almad. Leyla Güvene kz tarafndan gönderilen kyafet. Bu renklerle elbiseyi içeri alamayz demiler. nfaz koruma memurlarnn kyafetleriyle ayn renkte deil, cezaevi yönetmeliine göre içeriye girii engellenen bir vasfta da deil. Cezaevlerindeki fiili ve keyfiyeti anlatabilmek için bu ekilde göstermek zorunda kalyoruz. Buradan sevgili Leyla Güven ve tüm tutuklu kadnlara selam gönderiyorum. Bu elbisede üç renk var; yeil, krmz, sar Yeil, krmz, sar yasak m? Renklere yasak olabilir mi? Bir ülkede renk yasak olabilir mi? Yasaklanamaz. Bu elbisenin alnmamasn keyfiyetin, hukuksuzluun vard noktay gösterdii için usule uygun davranmaya devam ediyor. Leyla Güvene elbiseyi gönderdii için teekkür ederim ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git