Bilgen partisini eleştirdi!

HDP’ye yönelik Kobani soruşturması kapsamında tutuklanan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, partisini yerden yere vurdu.

Haberler 14.10.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPye yönelik Kobani soruturmas kapsamnda tutuklanan eski Kars Belediye Bakan Ayhan Bilgen, Twitter hesabndan yapt paylamlarla partisi HDPye eletiriler yöneltti.

PARTY ELETRD

Bilgen, özetle u ifadeleri kulland: Bugün itibaryla HDP, kendi gelecei ve ülkenin geleceini ittifak stratejilerine endekslenmi görünmekle birlikte, hiçbir parti kendisiyle açk ittifak yapmay göze alamamaktadr. HDP, çözüm sürecindeki genilemeyi kalc sanm ve kiisel baar olarak yorumlamay tercih etmitir. Hem müdahaleden ikyet edip hem Kandil ve mral için pozisyon belirlemeye kalkmak, kendi pozisyonunun gereini yapamamakla ilgili bir handikaptr. Sadece son iki kongre süreci ve aday belirleme süreçlerine kimin, neden, hangi dayatmalarla müdahale ettiine baklrsa sorunun tam da benim tersine Türkiyelileme diye tarif ettiim kiisel hesaplarla bir siyasi mücadeleyi kontrol altnda tutma eiliminden kaynakland görülecektir.

Ana Sayfaya Git