Binali Yıldırım: Bunlar bitmeyecek...

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Ülkemiz büyüyor ve gelişiyor. Ülkemiz büyüdükçe ve geliştikçe de bazılarının kıskançlığı artıyor, husumeti artıyor. Ülkemize ve milletimize zarar vermek için çeşitli hilelere başvuruyorlar." dedi.

Haberler 25.08.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Binali Yldrm, Kurban Bayram tatilini geçirmek üzere geldii baba oca Erzincann Refahiye ilçesi Kay köyündeki Bilgi ve Kültür Evinin açlnda yapt konumada, 6 yl boyunca memleketin her köesine hizmet edildiini söyledi.

Yaptklar hizmetlere iaret eden Yldrm, konumasn öyle sürdürdü:

Elimizin demedii, hizmetimizin ulamad yer kalmad. Bata Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan ve bütün yol arkadalarmz olmak üzere güzel hizmetleri ve ileri memleketimize yapmaya gayret ettik. Elbette daha yaplacak çok iimiz var. Her zaman yaplacak yeni eyler var. Mevlanann dedii gibi Dün dünde kald cancaazm, bugün yeni bir gün, yeni eyler söylemek lazm. Ülkemiz büyüyor ve geliiyor. Ülkemiz büyüdükçe ve gelitikçe de bazlarnn kskançl artyor, husumeti artyor. Ülkemize ve milletimize zarar vermek için çeitli hilelere bavuruyorlar. Siz bunlarn ne olduunu benim kadar biliyorsunuz. Bunlar bitmeyecek. çünkü biz zor bir corafyada yayoruz.

Yldrm, corafyann kader olduunu belirterek, bni Haldunun dedii gibi Corafya kaderdir. Bu topraklar bizim kaderimiz, bu topraklarn bedeli çok yüksek. Onun için burada yaamann ve hayatta kalmann büyük bedeli var. Tarih boyunca bu bedeli ödeyerek bugünlere geldik. Bundan sonra da inallah sadece ülkemiz için deil bölgemiz ve slam ümmeti için var gücümüzle çalp gayret edeceiz ve gelecek nesillerin umudu olmaya çalacaz. diye konutu.

Burada hayatmzn izleri var

Baba oca Kay köyünde komular ve gurbete gidenler için yeni evler yapldn anlatan Yldrm, unlar aktard:

Her yl geçtikçe daha çok köylümüz, komumuz buralara geliyor ve yerleiyor. Buras, Cenabhakkn en güzel yaratt topraklardan bir parça. Temiz havas, sert suyu, mert insan ile hakikaten nerede olursak olalm buras asla aklmzdan çkmyor. Buralar bizim çocukluumuzun ve hatralarmzn ac ve güzel günlerimizin geçtii yerler. Burada hayatmzn izleri var. Bunu bizden sonra gelecek kuaklara aktarmak ve yaatmak hepimizin görevi.

Yldrm, Bilgi ve Kültür Evinin açla hazr hale gelmesi için birçok kii ve kurumun emeinin olduunu söyledi.

Bilgi ve Kültür Evi fikrini Erzurum Büyükehir Belediye Bakan Mehmet Sekmenin Erzurumda çok güzel ekilde yaygnlatrdn anlatan Yldrm, Bu projeyi kendisi anlatnca ben de Bakanm bundan bir tane doup büyüdüüm köye yaplmas için yardmc olur musun? dedim. O da hiç tereddüt etmedi ve bugün bu eser bu hale geldi. Kendisine desteklerinden dolay teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Yldrm, bu yapnn hayata geçmesinde emei geçen herkese teekkür ederek, öyle devam etti:

Buradaki amacmz, bilhassa yaz aylarnda stanbuldan, Ankaradan, Avrupadan ve Türkiyenin her tarafndan gelen hemehrilerimiz burada buluup kaynasnlar, bir araya gelsinler. Düündü, niand, sosyal faaliyetti burada yaplsn ve böylece kaynama daim olsun. Yavrularmz babalarnn, dedelerinin doduu bu topraklara yabanclamasnlar, amacmz budur. Eer bu eser bu amaca hizmet edebildiyse bu bizim en büyük mutluluumuzdur.

Ana Sayfaya Git