Binali Yıldırım: Mazbata kime verilirse başkan odur

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda açıklamalarda bulundu.

Haberler 04.04.2019 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm açklamasnda, Biliyorsunuz 31 Mart seçimleri Pazar günü stanbulda ve bütün Türkiyede gerçekleti. Malatyada yaanan üzücü bir olay dnda, hamdolsun yurdun her tarafnda süknetle, büyük bir olgunlukla seçimleri gerçekletirdik. Seçimler gerçekleti ama konuulmaya devam ediyor. Bu da doal bir ey. çünkü Anayasamzn 67 ve 79uncu maddeleri çok açk. Diyor ki, Seçimler yarg yönetimi ve denetiminde yaplr. Seçimin balamasndan bitimine kadar Seçimin düzen, içinde yaplmas, yönetilmesiyle ilgili bütün ileri yapma, yaptrma görevi YSKya aittir. Seçim tamamlandktan sonra seçimle bütün yolsuzluklar ikayet ve itirazlar incelemek, karara balamak görevi YSKnndr. çok açk. Yani seçim bitmitir. tiraz dönemi devam etmektedir. Bu ilk defa olan bir ey deil. Bugüne kadar bütün seçimlerde bu i gerçeklemitir. Nitekim bir çok ilde bir çok ilçede stanbulda olduu gibi ikayet ve deerlendirme süreçleri devam ediyor. dedi.

SEçMN SAHB VE KARAR VERCS YSKDIR

Yldrm, lçe seçim kurullarnda fedakarca, gece gündüz gözünü krpmadan çalan memurlarmz var. Hakimlerimiz var. Parti görevlileri var. Dolaysyla seçimin patronu YSKdr. Art seçimin sahibi ne Sayn Ekrem mamoludur ne de Binali Yldrmdr. Seçimin sahibi ve karar vericisi YSKdr. Bir kere Sayn mamolunun bu gerçei görmesi, kabul etmesi gerekir. Ben ilk gün çok açk bir ekilde söyledim. Mazbata kime verilirse bakan odur. Ben imdi soruyorum, Sayn mamolu elinde mazbatan var m? Yok. O halde stanbul Büyükehir Belediye Bakan yazarak saa sola gitmenin, orada burada hava atmann ne anlam var? stanbul halk kararn vermitir. Bu karar YSK tarafndan açklanacaktr. Bu karara açklanmadan, itiraz süreçleri karara balanmadan sorumsuzca davranmak, toplumu germek ülkeye zarar verir. Millete zarar verir. Her eyden önce adayn kendisine de zarar verir. stanbul gibi bir memleket büyüklüünde bir ehri idare edecek insanlarn daha olgun, daha sorumlu davranmas beklenir. diye konutu.

VERLEN OYUN ZAY OLMASININ ÖNLENMES GB BR SORUMLULUK TAIYORUM

Binali yldrm sözlerini öyle sürdürdü:

Gördüüm kadaryla bir sabrszlk hali var. Bir an önce mazbatam verin. Hukuki süreçler ne canm? Sanki benim iki katm oy alm, seçimi kazanmta biz oyalamak 3,5 gün daha zaman kazanmak için burada bir pozisyon alyoruz. Bunu iddetle knyorum ve stanbul halknn bize oy versin, vermesin her bir hemerimin oyunun doru yere gittiini tespit etmek, ortaya çkarmak benim vicdan, namus borcumdur. Bunu sonuna kadar yapacam. Sonuç ne olursa olsun. Ben kimin kazandna bakmyorum. Verilen oyun zayi olmasnn önlenmesi gibi bir sorumluluk tayorum. 15 milyon stanbulluya böyle bir görevim var. ster rakibime ister bana oy vermi olsun bu oyun yerini bulduundan emin olmamz lazm. u anda yaplan ilemde bundan ibarettir. Bu gerçei Sayn Ekrem mamolunun görmesi ve bu sorumluluk içinde hareket etmesini stanbul halk bekliyor. Baka ülkelerdeki belediye bakanlarna tebrik ettirmek, aratmak uluslararas bask yapmaya çalmak, d ülkelerden destek mesajlar talep etmek Türk milletinin sinirini bozmaktadr. Açk konuuyorum. Bu milletin sinirini bozmaya hakknz yok. Bu millet farkl düünebilir. ç siyasette birbirine rakip olabilir. Ama ülkemiz üzerinde, buray bir Venezuela gibi bir havaya sokmak isteyenlere kar da bütün ayrlklarmz bir tarafa gider ve tek yumruk olarak dururuz. Türk halknn sinirlerini bozmayn. Soka hareketlendireceiz imas yapmaktan vazgeçin. Hukuka saygl olun. Ve sürecin sonlanmasn süknetle bekleyin.

U AAMADA BAKA YOLLARA BAVURMAK FEVKALADE RAHATSIZ EDCDR

Binali yldrm sözlerinin devamnda, mamolu ilk gün söylemitir. En güvendiim yer YSKdr. Madem YSKya güveniyorsan onun kararn bekleyip YSKnn mazbatay vermesini bekleyeceksin. Bundan baka yapacak bir ey yok. Bu aamada yapacan her ey kendine de zarar vermektedir, stanbula da ülkeye de zarar vermektedir. Kendisinden daha tecrübeli bir siyasetçi olarak, devlet olarak benim kendisine önerim budur. u aamada baka yollara bavurmak fevkalade rahatsz edicidir. Bunun ülkemize hiçbir yarar yoktur. CHPye de yarar yoktur. Sayn Klçdarolu da bu mealde açklama yapmtr. Bu da fevkalade talihsiz bir açklamadr. Hukuk devleti herkese lazm. Hukukun içinde kalmay sürekli vurgulayan Sayn Klçdarolu da Niye bu süreç tamamlanmyor? Niye bu kadar uzad? gibi anlamsz laflar etmektedir. Bu da fevkalade yadrganacak bir durumdur. ifadelerini kulland.

MAZBATASINI ALDI LLK ÖNCE TEBRK EDECEK OLAN BENM

Binali Yldrm, Yarn i bitti. Mazbatasn ald. lk önce tebrik edecek olan benim. Bunu da bilmesini isterim. Ama tersi gerçekleirse ayn davran kendisinden beklemek hakkmdr. Bu arada partimiz, il tekilatmz, il bakanmz bata olmak üzere partimizin bütün yetkili kurullar bu hukuk sürecini partimizin haklarn, seçmenin haklarn, adayn haklarn korumak için gayet tabi sonuna kadar kullanacaklardr. Kald ki CHPde ayn eyi yapyor. Sayn mamolu bir ey konuuyor. Parti tekilat baka ey yapyor. Onlar da itiraz ediyor. Demek ki bu süreç sadece ak Partiyi balamyor. Ayn zamanda CHPyi de balyor. Bu çelikinin de ortadan mutlaka kalkmas lazm. Bir kafa karkldr gidiyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git