Binali Yıldırım: YSK kararı bunu teyit etmiştir, onaylamıştır

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bizim baştan beri söylediğimizi yolsuzluklar, oy kaydırmaları, oylarla ilgili her türlü düzensizlik yaşanmıştır. YSK kararı da bunu teyit etmiştir, onaylamıştır" dedi.

Haberler 24.05.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yldrm, Gaziosmanpaa Balarba Caddesinde esnaf ziyareti yapt. Yldrma, AK Parti stanbul l Bakan Bayram enocak, Gaziosmanpaa Belediye Bakan Hasan Tahsin Usta da elik etti. Cadde üzerinde yürüyü yapan Yldrm, bol bol vatandalarla hatra fotoraf çektirdi. Yldrm, gezi srasnda bir çocuun akülü arabadan inmemesi üzerine yanna gitti. Bir süre çocuun annesi ile konuan Binali Yldrm, daha sonra 5 yandaki çocua akülü arabay satn ald.

HUKUK DEVLETNE NEZAKETSZLKTR

Binali Yldrm, ziyaretin bir bölümünde gazetecilerin sorularn yantlad. Yldrma ilk olarak, YSKnn 250 sayfalk gerekçeli kararn okuyabildiniz mi, verilen karar doru buluyor musunuz? sorusu yöneltildi. Binali Yldrm , Verilen karar doru bulup bulmamak bizim lüksümüz deil. YSK tüm seçimlerin patronudur. YSKnn verdii karar herkesi balayacaktr. Dolays karar verilmitir. Verilen karar da seçimin yenilenmesidir. Karar kabul etmiyorum diye çklar, hukuk devletine nezaketsizliktir. Bunu kabul edemeyiz. Bu kararn gereini yapmak için de stanbul sokaklarndayz. Kararla ilgili herkes her eyi söyleyebilir. Bizim batan beri söylediimizi yolsuzluklar, oy kaydrmalar, oylarla ilgili her türlü düzensizlik yaanmtr. YSK karar da bunu teyit etmitir, onaylamtr. 250 sayfay okumadm. Zaten karar ksm var. O sayfalarn büyük bir bölümü bizim dilekçelerimiz, daha sonra deerlendirme ksm. Bu tür kararlarda sonuç okunur. Sonuç da daha önce kamuoyuna açkladmz konular teyit eden niteliktedir yantn verdi.

HER KARARIN TAM MUTABAKAT LE VERLMES GEREKMYOR

Yldrm, kararn 7ye 4 oy verilmesi ile ilgili yapt deerlendirmede ise, Onun hiçbir önemi yok. Mahkeme karar verilmitir. Her kararn tam mutabakat ile verilmesi gerekmiyor. Hatrlatn AK Partinin kapatma davas 6ya 5le reddedilmiti. ktidar partisinin karar. Yani öyle oldu diye kapatlmas m gerekiyordu ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git