Binali Yıldırım: Kürtçe'ye her türlü desteği vereceğiz

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ''İster Kürtçe, ister Gürcüce, ister Çerkesçe anadilini yaşatmak isteyen bütün etnik gruplara her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Haberler 21.06.2019 - 11:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Büyükehir Belediye Bakan Aday Binali Yldrm, Dou ve Güneydou Anadolu Kalknma Vakf tarafndan düzenlenen kahvalt programna katld. Yldrm, programn ardndan kendisini bekleyen basn mensuplarnn sorularn yantlarken yapt açklamada Kürtçeye her türlü destei vereceklerini söyledi.

Binali Yldrm, Bölge insanyla bir sorunumuz yok. Aramz açmaya çalan bir takm terör odaklar var. Onlara dikkati çekmeye çalyorum. Bölge insannn buna izin vermeyeceini de biliyoruz. Geçen gün 10unda Neçirvan Barzani göreve geldi. Onun bakanl döneminde de inallah ilikilerimiz Kuzey Irakla daha da geliecek. Bizim zaten Kuzey Irakla ticari ilikilerimiz iyi. Bir ara bir sknt yaadk malumunuz. Ancak yeni dönemde Neçirvan Barzani Türkiyeyi çok iyi bilir. Türkiyede de kendisini yakn tanrz. çok yakn çaltk babakanlk döneminde. Bunu her iki ülkenin halklarnn refah için, gelecei için çok iyi bir frsat olduunu biliyorum. Bizim bölgede kardelikten baka çaremiz yok. Bölgede yaanacak bir iç sava sadece Türkiyeye deil, Kuzey Iraka da Suriyeye de rana da zarar verir. Bu küresel emperyal güçlerin de ekmeine ya sürmü olur. Asla bu oyuna gelmememiz gerekiyor dedi.

STER KÜRTçE, STER GÜRCÜCE

Yldrm bir soru üzerine, ster Kürtçe, ister Gürcüce, ister çerkesçe anadilini yaatmak isteyen bütün etnik gruplara her türlü destei vereceiz. Onlara destek olacaz, öretmenler yetitireceiz, elemanlar yetitireceiz ve anadilinin yaatlmas için ne gerekiyorsa onu yapacaz ifadelerini kulland.

AK Parti aday Yldrm, kulland makam aracyla ilgili iddialara ilikin soruya ise u yant verdi, Ben bu tartmalar esefle izliyorum. Benim hakkmda baka bulduklar bir eyi olmayanlar, aracm, Babakanlk evinde oturduum gibi hakikati olmayan konularla urayorlar. Ben 17 yldr bu ülkeye hizmet ediyorum. Milyarlarca lira bütçe yönettim. Her kuruun hesabn verdim. Bundan sonra da vermeye hazrm. Olaylar çarptmaya gerek yok.

Ana Sayfaya Git