'Binali Yıldırım'ın yeni görevi belli oldu'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden Binali Yıldırım'a Saray'da önemli bir görev verileceği belirtiliyor.

Haberler 26.07.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçilmesinin ardndan babakanlk görevi sona eren ve 24 Haziran 2018deki genel seçimlerin ardndan TBMM Bakan seçilen Binali Yldrm, bu görevinden de 31 Mart yerel seçimlerinde AKPnin stanbul aday olduu için ayrlmt.

stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimini kaybeden Binali Yldrma Cumhurbakan Tayyip Erdoan tarafndan yeni bir görev verilecei Ankara kulislerinde bir süredir konuuluyor.

Binali Yldrm geçtiimiz günlerde revizyon olmas durumunda kabineye girecei iddialar ile ilgili, Cumhurbakanmzn gerek kabine konusunda, gerek de dier konularda hangi admlar atacan kendisi karar verecektir. Ülkemizin gelecei için, milletimizin refah için, sorunlarn çözümü için biz bugüne kadar gayret ettik ve bugünden sonra da gayret edeceiz. Pozisyonun bir önemi yok cevabn vermiti.

AK Parti kulislerinde Binali Yldrmn devletin 2 numaral koltuuna oturaca konuuluyor. Erdoann Cumhurbakan Bayardmcl ve Cumhurbakan vekillii pozisyonlarnn hazrlanmas için talimat verdii ve Binali Yldrm bu ekilde Cumhurbakanl bünyesinde deerlendirecei iddia edildi. Üçe çkarlmas beklenen Cumhurbakanl Yardmclklarna getirilmesi beklenen isimlerden birinin de Bülent Arnç olabilecei iktidar kulislerinde konuulanlar arasnda.

Ana Sayfaya Git