Bingöl'de konuşan Başbakan Yardımcısı Işık: Bölge her gün daha da iyiye gidiyor

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, terörle mücadele nedeniyle bölgenin 35 yıldır kan kaybettiğini belirterek, "İşsizliğin azaltılması ve bölgenin potansiyelinin en üst noktaya artırılması için çalışmalarımız var. İnşallah önümüzdeki günlerde çalışmalar yoğunlaştırılacak. Bölge her gün daha da iyiye gidiyor" dedi.

Haberler 07.04.2018 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temaslarda bulunmak üzere Bitlisten helikopterle Bingöle gecen Babakan Yardmcs Fikr Ik, Vali Ali Manty makamnda ziyaret etti. Babakan Yardmcs Ik, Bingöl halknn bedel ödemeyi göze alarak teröre kar durduunu dile getirerek, bölgenin terör saldrlar nedeniyle 35 yldr kan kaybettiini söyledi. Ik, terör örgütünün devletin yatrmlarn engelleyip, insanlar fakirlie mahkm ederek eleman devirdiini aktard. Güvenlik güçlerinin terörle mücüdelede önemli baarlar elde ettiini söylen Babakan Yardmcs Ik, konumasn öyle sürdürdü:

Önümüzdeki süreçte Bingölün kaderini deitirecek çok önemli projeler bir bir hayata geçecek. Bunun yolu da güvenlik boyutu dndaki dier boyutlarla terörle mücadeleyi desteklemektir. Bölgede isizliin azaltlmas, potansiyelinin en üst noktaya çkarlmas konusunda çalmalarmz var. Bizler de bu bölgede, terörle mücadelenin güvelik boyutunu özelikle sosyal, kültürel, ekonomik, manevi, boyutlarla ilgili çalmalarmz sürdürüyoruz. stiyoruz ki teröristlerle kahramanca mücadele eden askerimiz, polisimiz, jandarmamz, güvenlik korucularmz, bütün güvenlik güçlerimizi o verdii mücadeledeki baary kalc klan ve bunun da yolu terörle mücadelenin güvenlik boyutu dndaki dier her boyutlarla da bu mücadeleyi desteklemektir, bunun için youn bir çalma yapyoruz. Bölgede istihdamn artrlmas, isizliin azaltlmas ve bölgenin potansiyelinin en üst noktaya artrlmas için çalmalarmz var. nallah bunu önümüzdeki günlerde, çalmalar younlatrlacak. Bölge her gün daha da iyiye gidiyor.

Bir gazetecinin, Eskiehir Osmangazi Üniversitesi Eitim Fakültesinde 4 kiinin hayatn kaybettii saldryla ilgili sorusunu da yantlayan Babakan Yardmcs Ik, olayn her yönüyle soruturulduu ifade ederek, Maalesef çok üzücü bir olay. 4 masum insann hayatn kaybetmesi hepimizi kahretti. Olayn her yönüyle soruturulduunu biliyoruz. Soruturma sonucunda bütün gerçeklerin ortaya çkacana inanyoruz. nallah bir daha böyle saldrlar ülkemizin hiçbir köesinde vuku bulmaz. Hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet, üniversite camiasna da basal diliyorum. nallah bu olaylarn tekerrür etmemesi için soruturmann en iyi ekilde sonuçlanmasn salam oluruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git