Bir afet, felaketti

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yapılan 23 Nisan törenleri sırasında yaşanan tartışmalara ilişkin, "Hastalıklı siyasetlerini ülkemizin bu milli bayramını zehirlemek için kullananları buradan şiddetle kınıyorum. Tabi dün baktın ki nasıl olsa Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor. Onun burada konuşma yetkisi yok. Veya konuşma hakkı yok. Oradan bol bol sallıyorsun. Bir de edepsizce el kol hareketi yapıyorsun.

Haberler 25.04.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin TBMM Grup Toplantsnda konutu. Adyamandaki 5.1lik depreme ilikin Erdoan, çok ükür can kayb yok. 13 yaralmz var ayakta tedavi edildiler. Maddi hasarlar da zaten giderilir. Recep bey ve Ahmet bey de Adyamana hareket ediyor yerinden inceleme yapacaklar dedi.

Erdoan, Seçim kanunlarndaki paket bata olmak üzere tatile girmeden çok önemli çalmalar var. Bunlar tamamladktan sonra sahada gece gündüz inallah çalacaz dedi.

HASTALIKLI SYASETLERN ÜLKEMZN BU MLL BAYRAMINI ZEHRLEMEK çN KULLANANLARI BURADAN DDETLE KINIYORUM

TBMMdeki 23 Nisan törenleri srasnda yaanan tartmalara ilikin Erdoan, Dün Meclis Genel Kurulunda ahit olduumuz görüntüleri, yaplan tartmalar asla tasvip etmediimi bir kez daha ifade etmek isterim. Kendi hastalkl siyasetlerini ülkemizin bu milli bayramn zehirlemek için kullananlar buradan iddetle knyorum. Miletlimizin 15 Temmuz destann önemsizletirmek kendisini o gece darbecilerin açt yoldan kaçn gizlemek isteyen zatn hezeyanlar artk ehitlerimize saygszlk boyutuna ulamtr dedi.

BR DE EDEPSZCE EL KOL HAREKET YAPIYORSUN

15 Temmuz darbe gecesinde yaadklarna deinen Erdoan, Dün yalan yanl her türlü ifadeleri kullananlara ben buradan gerçei tekrar hatrlatmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi saat: 23:17 ana muhalefetin bandaki zat Atatürk Havalimannda tanklarn bandakilerle görümeler yaplyor. Yapldktan sonra tanklar yolu açyor bay Kemal oradan Bakrköye kaçyor. Bakrköy Belediye Bakannn evinde misafir ediliyor. Kahvesini yudumlarken bir taraftan da gelimeleri takip ediyor. Biz Marmaristen Atatürk Havalimanna geliyoruz. Benim geliimin nasl oduunu Enerji Bakanmz Berat bey, eim, kzm , torunlarm onlarla beraber indiimi... dün orada bir terbiyesiz var. Nasl olduunu nerden biliyorsun? Olay yaayan benim. Kalkp buradan bizim stanbul Emniyeti ile ununla bununla öyle konumuuz oraya inmiiz. nsanda ahlak denilen bir ey olur. 23:17de sen genel bakannla oradasn. Biz Marmariste uçamz ile geliyoruz. Piste indiimizde helikopter ve F-16lar hala uçuyor. ndikten sonra 10 binler orada. Sen CHPlileri kandrabilirsin ama o 10 binleri kandramazsn. Siz her zaman kuyruu kstrp kaçtnz zaten. Kahramanca F-16larn karsnda dikilenlerden olmadnz. Hatta Badat Caddesinde alklayanlardan oldunuz. O gece 16 saat süren bu operasyonu biz bizzat havalimannda yönettik. Bay Kemal sen nerelerdeydin o saatte? Operasyon bitene kadar dimdik durduk orada. Genel Kurmay vekaleten orada Ümit paaya verdik. Bay Kemal bunlar biliyor musun? Bu ekilde süreci yönettik. Tabi dün baktn ki nasl olsa Cumhurbakan balkonda oturuyor. Onun burada konuma yetkisi yok. Veya konuma hakk yok. Oradan bol bol sallyorsun. Bir de edepsizce el kol hareketi yapyorsun. Sen bu el kol hareketini yaptrmam ya. AK Parti Genel Bakanna belki yapabilirsin. Ama bu ülkenin Cumhurbakanna yapamazsn ifadelerini kulland.

DÜN ORADAK GELMELER BR AFET, FELAKETT

TBMMdeki 23 Nisan törenleri srasnda yaanan tartmalara ilikin Erdoan, sözlerini öyle tamamlad: Onun için bir defa haddini bileceksin. Bunlarda böyle bir ahlak anlay yok. Dün oradaki gelimeler bir afet, felaketti. Mill iradenin tecelli ettii yerde milletimizin iradesi ile seçilmi Cumhurbakanna tüm ülkenin ve dünyann gözü önünde hakaret etmeyi siyaset sanan bu zihniyet kendi çirkeflii içinde boulmaya mahkumdur.

çOK GARP BR SENARYO PYASADA

15 CHPli milletvekilinin Y Partiye geçmesine deinen Erdoan, Bay Kemal, 15 tane adamn gönderdin sözde Y Partiye. Peki bu 15 adamn sözde Y Partiyi kabul etti mi? Etmedi. Y Partinin koltuklarnda bu adamlarn yok hala CHP koltuklarnda. Niye gitmediler demek ki gönderdiin yeri beenmediler. Demek ki anlaamadn, ikna edemedin. Bundan sonra senaryo nasl çalacak bilemiyorum? Her ey olabilir onu da söyleyeyim. Sözde Y Parti dün orada 3-4 kii vard. Arka koltuklar bo. Onlar CHP gurubunun sralarnda. Böyle bir frsat oldu. O frsat sözde Y Parti deerlendirmi oldu. çok garip bir senaryo piyasada. Hafta sonuna kadar bakalm bu senaryo nasl oynanacak? Bizim böyle bir skntmz yok yoldayz. Seçim çalmalarmz devam ediyor. çalmalarn ilkini ayn 6snda açklayacaz inallah o da bizim manifestomuz olacak diye konutu.

BAY KEMAL ZAMAN GEçRME GEL HEMEN ADAY OLUVER

CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna aday ol çars yapan Erdoan, Bu zat geçtiimiz günlerde mezhepçi saplantlarna yenik düerek Osmanlya iftara att. Bu ne edep d bir yaklam? Osmanly kurucu unsuru olan Yörüklere, Türkmenlere zulüm etmek ile itham eden bu zatn gönül dünyasnn milletimizden ne kadar uzak olduunu bu vesile ile bir kez daha görmü olduk bir defa haddini bileceksin. Sen nasl oluyor da Yörüklerden veya dier obalardan Osmanly koparmaya çalyorsun? Bu zatn iflah olmayaca iyice anlalmtr. Bu zatn boyunun ölçüsünü tabi yürei yetip de meydana çkabilirse inallah 24 Haziranda göreceiz. Dün Mecliste yaanan hadiselerin takdirini milletime brakyorum. Sadece dün ki görüntü dahi Türkiyenin yönetim sistemi deiikliine gitmesinin ne kadar isabetli olduunu bir kez daha ispatladna inanyorum. Bay Kemal zaman geçirme gel hemen aday oluver. Niye sada solda arayp duruyorsun? Bir Genel Bakana da yakr aday olmak. Gel aday oluver. Aziz milletimin sana olan muhabetini de görelim. Vakit kaybetme yola erken çk diye konutu.

7. OHAL DAHL BR FABRKADA GREV SÖZ KONUSU MU?

OHALin tekrar uzatlmasna deinen Erdoan, Bay Kemal sen memurdun o zaman OHAL kararlar nasl alnr devam eder etmez bilmezsin. Bu ülkede OHAL ile idare edildii dönemler bizim OHAL kararlarn uyguladmz dönemler gibi deildi. O zaman fabrikalar sürekli greve giderdi. Tüm sanayi kesimine seslenmek isterim 7. OHAL dahil bir fabrikada grev söz konusu mu? u süreç içerisinde Türkiyede sanayi durmamtr. Tezgah bozulacak çünkü. Size bu tezgah bozdurmayz. Akl veriyor; Afrine girmeyin. Dertleri baka. Bay Kemal biz Cudiden Kandilden Tendürekten hatta Kandilden çkmayacaz açklamasnda bulundu.

4 BN 272 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Suriyedeki gelimelere deinen Erdoan, Suriyenin kuzeyinde de neyi gerektiriyorsa onu yapacaz. u anda etkisiz hale getirilen terörist says 4 bin 272 oldu. Kuzey Irakta 353. Yurt içinde 258 terörist etkisiz hale getirildi. Kendisi de gidip karakol ziyareti yapt. Bu iyi bir gelime. Biz bu yolda Mehmetimizle hep beraberiz ÖSO ile de beraberiz dedi.

GARP BR DURUMLA DA KARILATIK

Erken seçim kararna ilikin Erdoan, MHP Genel Bakan Bahçeli erken seçim teklifi yapt 26 Austosu teklif ettiler. Kendi içimizde müzakeresini yapmadmz için Grup konumamzda 2 defa seçimlerin 2019da yaplaca vurgusunu yapmakta beis görmedim. Grup konumas sonras arkadalarmzla istiare yaptm. Ana muhalefet partisi eskiden beri defalarca erken seçim çars yapm meydan okumutu. Biz milletimizin ne istediine baktk. YSK seçim takvimini yava yava oluturuyor. Seçimlere 10 siyasi parti katlyor. Garip bir durumla da karlatk. Ana muhalefet partisinden istifa eden 15 milletvekili bir baka partiye geçerek bu partinin Mecliste grup kurmasn saladlar. YSKnn 264 numaral kararn incelediimizde tama milletvekilleriyle grup kurdurulan partinin tekilatlanma ve kongre barajn aarak zaten seçime katlma hakk elde etmi olduunu görüyoruz. Demek ki buradaki amaç, söz konusu partiyi seçime sokmak deil çünkü YSK karar gösteriyor ki, bu parti zaten seçime girme yeterliliine sahiptir. Bu tuhaf ve millet iradesinin hiçe saylmas manasna gelen operasyonun gayesini önümüzdeki günlerde göreceiz açklamasnda bulundu.

TEK GAYES RECEP TAYYP ERDOAN DÜMANLII OLAN BR TTFAK KURULMAYA çALIILIYOR

Erdoan, çkm Siirtten benim aday olduum dönemi anlatyor. Bilmiyorsun önce bir ehline sor. Bu anlattklarnn hepsi yalan sizin karakterinizde yalan var. Kalkp da Siirtte 3 tane milletvekilini istifa ettirmek suretiyle aday olduumu anlatyorsun. Böyle bir ey yok. Bu iin ekli bununla yakndan uzaktan alakal deil. Geçmiteki Güne Motel olaynn içerisinde olanlar nasl milletim cezalandrdysa bunlara da verecei ceza odur. Tek gayesi Recep Tayyip Erdoan dümanl olan bir ittifak kurulmaya çallyor. Yaptklar bu dedi.

LK MTNG ZMRDE YEN DÖNEM DAHA FAZLA DEMOKRAS, HUKUK DÖNEM OLACAKTIR

Seçim sürecine ilikin Erdoan, Kongrelerimize katlm ile adeta biz zaten seçim maratonunu balattk. Zaten arazideyiz. Büyükehirlerden sadece zmir ve stanbul kald. Biz masa ba kurulmu bir parti deiliz. Cumartesi günü önce stanbulda kadn kollarmzn il kongresini gerçekletireceiz. Ardndan da zmirde il kongremiz var. Oraya geleceiz. Seçim iklimine girdiimize göre il kongremiz vesilesiyle ilk mitingimizi zmirde yaparak bismillah diyeceiz. Pazar günü de stanbulda gençlik kollarmzn ilk kongresini deerlendireceiz. Mays ay içerisinde Avrupadaki ilk kapal spor salonu toplantmz bir Avrupa ülkesinde gerçekletireceiz. imdiden hangi ülke olduunu açklamak istemiyorum. Yeni dönem daha fazla demokrasi, hukuk dönemi olacaktr. Yeni dönem daha fazla refah, daha geni özgürlük dönemi olacaktr. Yeni dönem kalc huzurun dönemi olacaktr. 24 Hazirann asl gençlerimizin seçimi olacana inanyorum. Hiçbir corafyadan uzak kalmamaya özen göstereceiz. Güvenlik politikalarmz hak özgürlük insani deerlerimizin korunmas esasna uygun ekilde sahada hayata geçirmeye devam edeceiz. Dostlar çoaltma konusunda sahadaki faaliyetlerimizi daha da artracaz diye konutu.

MLL VE YERL PARAYLA BRLKTE KUR OYUNUNU DA BOZACAIZ

Ekonomiye ilikin Erdoan, Kur üzerinde oynanan oyunlarn derinliinin olmad her geçen gün daha da iyi anlalyor. Milli ve yerli parayla birlikte bu kur oyununu da bozacaz. Altn belirleyici hale getirmenin de admlarn atacaz. Bu yl sonu itibaryla stanbulda 3. havalimann açyoruz. Bu yl sonuna kadar stanbulumuzda Kanal stanbulun ihalesini gerçekletireceiz. Boazdan 3 katl tünelin geçiinin admlar atacaz. 18 Mart çanakkaledeki muhteem köprünün ayaklarnn temelini attk. Elbette meydan haramilere brakmayacak kem söz sahiplerine hadlerini bildirmekten de geri kalmayacaz. Yeni dönemde yürütme yetkileri Cumhurbakanna geçiyor ama TBMM yasama konusunda tek yetkili olarak eskisinden de güçlü ve itibarl bir ekilde çalmalarna devam ediyor dedi.

Ana Sayfaya Git