Bir müjde de askere

"Astsubaylarımızın göreve başlama kademelerini, eğitim yıllarına göre bir üste çıkartıyoruz. 2 yıllık yükseköğrenim mezunu bir astsubayımız 9. derecenin 1. kademesinden göreve başlıyordu artık 9. derecenin 2. kademesinden başlayacak. 4 yıllık yükseköğrenim mezunu olup 9. derecenin 3. kademesinden göreve başlayan astsubaylarımızın başlangıç derecesini 8. derecenin 1. kademesine yükseltiyoruz"

Haberler 09.06.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, astsubaylarn göreve balama kademelerini, eitim yllarna göre bir üste çkartacaklarn belirterek, 2 yllk yüksekörenim mezunu bir astsubaymz 9. derecenin 1. kademesinden göreve balyordu artk 9. derecenin 2. kademesinden balayacak. 4 yllk yüksekörenim mezunu olup 9. derecenin 3. kademesinden göreve balayan astsubaylarmzn balangç derecesini 8. derecenin 1. kademesine yükseltiyoruz. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Kayseride 1. Komando Tugay Komutanlnda ehit aileleri ve askerlerle iftarda bir araya geldi.

Buradaki konumasna, tüm katlmclar selamlayarak balayan Erdoan, ramazan sofrasnda katlmclarla birlikte olmaktan duyduu bahtiyarl ifade etti.

Bir önceki yl da birlikte olduklarn anmsatan Erdoan, Ülkemizin ilk komando birlii olarak yurt içinde ve dnda çok önemli operasyonlar gerçekletiren bu tugaymz gazi sfatn ziyadesiyle hak ediyor. Bugüne kadar ald üstün hizmet ve feragat madalyalar tugaymzn baarlarnn sembolüdür. Tugaymz yürüttüü görevlerde ve kendisine yönelik saldrlarda çok sayda ehit vermitir. Bu birliimizin mensuplar bata olmak üzere ülkemizin ve milletimizin bekas için hayatlarn kaybetmi tüm ehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum. diye konutu.

Tarihçilerin Türk milleti için asker millet dediklerini anmsatan Erdoan, öyle devam etti:

Bu milletin ülkesinin ve devletinin bekas söz konusu olduunda nasl bir anda kükremi sel olup, bendini ap geçtiini 15 Temmuzda gördük. Türk Silahl Kuvvetleri bugün büyük ölçüde profesyonel askerlie geçmi olsa da çok uzun yllar terörle mücadeleyi yükümlü gençlerimiz vastasyla yürütmütür. Baba ocandan, ana kucandan kopup gelen gençlerimiz birkaç aylk eitimin ardndan dalarda kartal, düzlerde aslan kesilip teröristlerin tepesine binmilerdir. Askerlik asla sadece maa için veya yükümlülük gerei yaplacak bir i deildir. nsann bir mücadeleye can pahasna girmesi için önce yüreinde iman olmas lazm. manla birlikte cesarete, eitime, dirayete, disipline ihtiyaç vardr.

- Milletim kimin apoletini sökeceini, kime apolet takacan çok iyi bilir

mandr o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansz olan pasl yürek sinede yüktür. dizelerini aktaran Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Hamdolsun bizim askerimizde bunlarn hepsi var onun için kahramanlarmz ayak bastklar her yeri titretiyor. Gerek iç güvenlik harekatmzda, gerek snr ötesi operasyonlarmzda askerlerimizin karsnda durabilen bir güç görmedik, tanmadk. Gerçi birileri her ne kadar apolet sökmekle urayorsa da benim milletim kimin apoletini sökeceini, kime apolet takacan çok ama çok iyi bilir.

Frat Kalkannda DEAl teröristleri ezip geçtiniz, Zeytin Dalnda PYDli teröristleri ezip geçtiniz, imdi Kuzey Irakta PKKl teröristlere dalar dar ediyorsunuz. Bütün bu mücadeleyi niçin veriyoruz, hepimizin tek bir amac var tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. te bunun için her birimiz kendi görev alanmzda tüm gücümüzle çalyoruz, çabalyoruz, mücadele ediyoruz. Sizler herkesten farkl olarak sadece yüreinizi deil cannz da ortaya koyuyorsunuz. Ecdadmz bize bu vatan böyle emanet etmiti, biz de yeni nesillere ayn ekilde brakacaz. Biz nasl bugün ecdadmzla iftihar ediyorsak yarn ki nesiller de sizlerle ayn ekilde iftihar edecek.

- Astsubaylara müjde

Bu vesileyle astsubaylarmza bir de müjde vermek isterim. ifadesini kullanan Erdoan, unlar kaydetti:

Astsubaylarmzn göreve balama kademelerini, eitim yllarna göre bir üste çkartyoruz. Mesela u anda 2 yllk yüksekörenim mezunu bir astsubaymz 9. derecenin 1. kademesinden göreve balyordu artk 9. derecenin 2. kademesinden balayacak. Ayn ekilde 4 yllk yüksekörenim mezunu olup 9. derecenin 3. kademesinden göreve balayan astsubaylarmzn balangç derecesini 8. derecenin 1. kademesine yükseltiyoruz. Bu suretle tüm astsubaylarmz emsallerinin seviyesine çkaryoruz. Bu düzenlemeden göreve yeni balayacaklarn yan sra mevcut ve emekli astsubaylarmz da yararlanacak. Hayrl olmasn diliyorum.

Komandoya çok söz gerekmediini çünkü komandonun sözüyle deil yürei ve bileiyle konutuunu dile getiren Erdoan, Gazanz mübarek, yolunuz açk, atnz isabetli, yüreiniz ferah, zaferiniz bol, Allah yardmcnz olsun diyorum. Yüce Mevlam ehitlerimizin ailelerine sabr ve güç gazilerimize shhat ve afiyet versin diyorum. Hepinize sevgilerimi sayglarm sunarken, imdiden kandil gecenizi tebrik ediyorum, Ramazan Bayramnz kutluyorum. dedi.

- 1964ten bugüne 417, son 3 ylda 76 ehit

Genelkurmay Bakan Hulusi Akar ise iftar yemeine teriflerinden dolay Cumhurbakan Erdoana ükranlarn sundu.

Akar, Ölürsem ehit, kalrsam gazi anlayyla görev yapan tugayn terörle mücadelede yurt içi, snr ötesinde, çukur operasyonlar, Frat Kalkan Harekat ve Afrinde çok önemli baarlar elde ettiini söyledi. Bu baarlardaki en büyük payn ehit ve gazilere ait olduunu vurgulayan Akar, 1964ten bugüne kadar 417, son üç ylda 76 silah arkadalarnn ehitlik mertebesine ulatn ifade etti.

Peygamber oca olarak da bilinen Türk Silahl Kuvvetlerinin binlerce yllk anl tarihten süzülüp gelen köklü gelenekleri, milli ve manevi deerleriyle, Anayasada belirtilen çerçevede ve yasalar dorultusunda milletin emrinde ve daima görevinin banda olduunu belirten Akar, unlar kaydetti:

Türk Silahl Kuvvetleri asil milletimizin sevgi ve güveninden ald güçle bayraklaan vatan topraklarnn bütünlüü ve güvenlii ile milletimizin egemenlik ve bamszl için gece gündüz, yaz k, da bayr demeden bata FETÖ, PKK, PYD, YPG ve DEA terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye kar yurt içinde ve snr ötesinde azim ve kararllkla mücadelesini sürdürmektedir. Bu vesileyle kahramanlk ve fedakarlklaryla bu topraklar vatan yapan aziz ehitlerimize ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimize Allahtan rahmet, gazilerimize salk ve esenlikler diliyorum.

Konumasnn sonunda tüm konuklara katlmlar için teekkürlerini ileten Akar, davetlilerin Ramazan Bayramn da tebrik etti.

Ana Sayfaya Git