'Birileri parti içinde bana karşı darbe yaptılar'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Ben istifa etmeseydim Türkiye krize girerdi. Sayın Ecevit'le sayın Sezer'in yaşadığı krizde 'kim haklı' diye mi soruldu yoksa Ecevit mi sorumlu tutuldu. Öyle bir mücadeleye girmiş olsaydık AK Parti bölünür belki de ben Başbakan kalırdım." dedi.

Haberler 03.10.2020 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakanl ve babakanl brakma süreci hakknda dikkat çeken açklamalarda bulunan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutolu, Habertürkte Mehmet Akif Ersoyun sunduu Nedir Ne Deildir programnda sorular yantlad. Davutolunun açklamalarnda öne çkanlar u ekilde:

TÜRKYENN EKSENN DETRYOR DYENLER VARDI

Bear Esadla görütüümde Türkiyenin eksenini deitiriyor diyenler vard. Kimlerin bunlardan rahatsz olduunu çkartabilirsiniz. Annan Plan, Kudüs görümelerinden rahatsz olanlar oldu. sraille görüme yaptmzda da, Gazzede eimle direndiimiz zaman rahatsz oldu. Wikileaksta yaynlanan belgelerde benim için Ortadounun en tehlikeli adam bizden bahsetti. Birileri Stratejik Derinlik gibi kitabn yazlmasndan ve Türkiyenin merkez olmasndan rahatsz oldular, bunu da doal karlarm.

U SORUYU BR GÜN SAYIN ERDOANA SORABLRSENZ

Yüzde 49,5 alm Babakan olarak pat diye braktnz sorusunu basit çerçeve olarak görürüm. Pat diye bir ey olmaz. Bir ilim adamn dierlerinden ayrt eden fark süreç analizi yapabilmesidir. lim adam noktasal, konjonktürel analizi yapmaz süreç analizi yapar. Babakanlk yaparken ne konularda ciddi mücadeleler verdiimi... Ya ilkelerimden vazgeçecektim. mar yasasndan, efaflk yasasna, ihale yasasna kadar vesaire vesaire. u soruyu bir gün sayn Erdoana sorabilirseniz, siz yüzde 49,5 alm bir Babakan kendi partisinde imza toplattrarak istifa ettirmesinin sebebini sorarsanz. Nitekim Türkiyenin geldii yerin sorumlular o imzalar atanlar ve o talimat verenlerdir.

STFA ETMESEYDM TÜRKYE KRZE GRERD

Ben istifa etmeseydim Türkiye krize girerdi. Sayn Ecevitle sayn Sezerin yaad krizde kim hakl diye mi soruldu yoksa Ecevit mi sorumlu tutuldu. Öyle bir mücadeleye girmi olsaydk AK Parti bölünür belki de ben Babakan kalrdm.

Türkiye öyle bir krize girerdi ki, terörle mücadele yürütüyoruz. Ya ben boyun eecektim, ahsiyetsiz, düük profilli babakanlk yapyordum, ki hayatmda böyle bir ey yapmadm. Yüreim yana yana ayrlmay daha uygun gördüm. Ben bana oy verenlerin adna onurla mücadele verdim. çok çetin bir mücadele verdim. Bugün MKYKda o imzay atan arkadalarn hepsinin vicdanna soruyorum; o imzay tekrar atar msnz? Birkaç tanesi hariç, onlar zaten organizatör.

BRLER PART çNDE BANA KARI DARBE YAPTILAR

Birileri parti içinde bana kar darbe yaptlar, 15 Temmuzda Türkiyeye kar darbe yapmaya kalktlar. Osmanldan gelen hariciye geleneini sonuna kadar korudum. Genelkurmay, MT ve Dileri Bakan arasndaki koordinasyon ilk defa oturdu. Daha önce Genelkurmay Daire Bakanlnn Kbrsla ilgili politika tayin ettii alandan çkt, d politika Dilerinde yapld. Biz Dileri Bakanl olarak KPSSden kim gelirse onu alrz. KPSSde bir eyler yaanmsa onu mu kontrol edecektim?

Ana Sayfaya Git