"Biz erken seçim falan istemiyoruz"

"Biz erken seçim falan istemiyoruz ama seçim yapmayı bu halkın önüne getirme iradesi gösterirlerse bunlardan çekindiğimiz yok"

Haberler 08.08.2019 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Yardmcs Yldrm Kaya, Biz erken seçim falan istemiyoruz ama seçim yapmay bu halkn önüne getirme iradesi gösterirlerse bunlardan çekindiimiz yok. dedi.

Kaya, CHP l Bakanlnda düzenledii basn toplantsnda, gündemlerinde vatandan geçim sorunu olduunu ve erken seçim olmadn dile getirdi.

Ülkede seçimlerin yapldn, isizlie çare üretmek üzere halktan onay alan bir Cumhurbakan olduunu vurgulayan Kaya, unlar kaydetti:

Cumhurbakan, Ben tek adam rejimini savunuyorum, ben dolar düüreceim, ekonomiyi kalkndracaz, isizlie çözüm üreteceim. Hantal sistemden kaynakl bunlar yaplamyor, bu rejimi deitirelim ben bu sorunlar çözeceim. dedi. Ben imdi size soruyorum aradan 365 gün geçti hangi sorun çözüldü? Ekonomik krize dair herhangi bir çözüm üretildi mi, üretim ekonomisine geçildi mi, bürokrasi hantallndan kurtulduk mu? Bunlarn hiçbirinin olmadn yurttalarmz çok net biliyor.

Türkiyenin iyi yönetilemediini ileri süren Kaya, 23 Haziranda dedi ki stanbulu kaybeden Türkiyeyi kaybeder, stanbulu kazanan Türkiyeyi kazanr. O halde stanbulu kim kazand ise Türkiyeyi de o kazanacaktr. Biz erken seçim falan istemiyoruz ama seçim yapmay bu halkn önüne getirme iradesi gösterirlerse bunlardan çekindiimiz yok. diye konutu.

Kaya, d politikaya ilikin deerlendirmelerde bulunarak, Fratn dousu ya da bats, biz baka ülke topraklarna göz diken bir millet deiliz ama bu topraklarn bir santimini de baka ülkelere peke çekmeye asla izin vermeyiz. Biz çanakkalede ehit olduk, Kurtulu Savanda yedi düvele kar mücadele etmiiz. Silahsz, parasz, askersiz mücadele etmi ve kazanm bir ülkenin unsurlaryz. Biz savatan yana deiliz. diye konutu.

CHP Krehir Milletvekili Metin lhan ve CHP Krehir l Bakan Baran Genç de toplantya katld.

Kaya, kentteki baz sivil toplum kurulularn da ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git