'Biz sormasını biliriz'

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'da camilere yapılan salıdırıda 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını hatırlatarak, "Tröristin silahındaki her ifade ülkemizden bunca uzakta bile üzerimizde yapılan oyunu gösteriyor. Anadolu yakasında duracakmışız, Avrupa yakasında da duramazmışız.

Haberler 20.03.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Zonguldakn Ereli ilçesi Eski Terminal Meydannda halka seslendi. Cumhurbakan Erdoan selamlama konumasnn ardndan, kendisine mektup yazan evval Cerrah isimli örenciyi, Mektup yazp bugün bizi bekleyeceini söyleyen 5inci snf örencimiz evval kzmz burada m? diyerek yanna çard. evval, Cumhurbakan Erdoann yanna gelerek sk skya sarlp alad. Cumhurbakan Erdoan, evval kzmzn mektubuna cevap veremedim ama bak evval, bizzat çkp geldim dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN EMRYLE TTFAK KURDU

CHPnin terör örgütü emriyle ittifak kurduunu söyleyen Erdoan, CHP etrafna baz partileri toplayarak bizim karmza ittifak kurdu. Milletin karsna çkp bu ittifak söylemeye cesaret edemiyorlar. Hangi parti olduunu anladnz deil mi? Bir terör örgütünün emriyle ittifak kurdu. Ayn ekilde ad Y kendisi kark partiyle bu örtülü ittifak güle oynaya kabul etti. Bölücü örgütün e bakan çkp her eyi itiraf etti. Kürtler benim kardeim. Abazas, çerkesi, Laz, benim ülkemde yaayan 82 milyon benim kardeim. Ayrmclk bizde yok. Ama bunlar ayrmc. Ne diyor Kürdistanda oylar HDPnin. Türkiyede Kürdistan diye bir bölge var m? Kürdistan diye bir bölge Türkiyede yok. Ama nerede var? Irakn kuzeyinde var. çok seviyorsan git oraya. 31 Mart bir beka meselesidir. Orada gereken cevab vermeye hazr myz? Oylarmz böldürmeyelim, kaptrmayalm. Bu sandklardan patlatrcasna çok daha güçlü çkalm. dedi.

BUKELEMUN SYASETNN SONU GELMTR

Matruka oyunun ve bukelemun siyasetinin sona geldiini söyleyen Erdoan, öyle konutu:

Eskiden güne çar skar çark aya skar derler. Bölücü terör örgütü bunlar sknca bunlar da kendi tabanlarn skyor. Artk bu maskeli balonun, bu matruka oyunun, bu bukelemun siyasetinin sonu gelmitir. CHP adndan baka saadeti kalmam partiye oy veren kardelerimin böylesine bir partiye rza göstermeyeceklerini biliyorum. Benim milletim bu oyunu sandkta bozmaya hazr m? Kap kap dolayor muyuz gençler. Hanm kardelerim kale içerden fethedilir. Bunlar kesinlikle bu ii çözemeyeceklerini anlaynca kabahatlerini örtmek için sulandrmaya çalyorlar. Onlar ne kadar gizlemeye çalsalar da elin olu yeni Zelanda da medeniyetimize, kültürümüze olan dümanln en kanl ekilde ortaya seriyor. Silahta ki isimlere ve tarihlere dikkat ettiniz deil mi? slam dünyasndan kaynaklanan terör kim diyor bunu? Bay Kemal. Bu rkç senatörden senin ne farkn var Bay Kemal. Allah akna söylüyorum. CHPye gönül veren kardelerim bu adamn peinden daha ne kadar gideceksiniz. unun söylediine bak. Ya sen Müslüman deil misin? Nasl bu ifadeyi kullanr. imdi 31 Mart bu adamlarn kulland ifadeler sebebiyle bir beka meselesidir. Ne diyor? YPG ile bizim bir sorunumuz yok diyor, YPG bize zarar vermez diyor. Kim diyor bunu Bay Kemal. Yine bir televizyon programnda bunu söylüyor.

BU TÜR KATLLERE DE HAYAT HAKKI TANIMA

Yeni Zelandada yaanan saldrya deinen Erdoan, öyle konutu:

Teröristin silahndaki her ifade ülkemizden bunca uzakta bile üzerimizde yaplan oyunu gösteriyor. Anadolu yakasnda duracakmz, Avrupa yakasnda da duramazmz. Sen kimsin ya. Ulan terbiyesiz, ahlaksz sen kimsin. 50 tane ibadette olan kardeimizi kalleçe, adice, alçakça öldürdün. Ama bunun hesabn vereceksin. Bunun hesabn eer Yeni Zelanda sormazsa öyle veya böyle biz bunun da hesabn sormasn biliriz. Efendim bizim yasalarmzda 15 yldan daha fazla mahkumiyet yokmu. Ya ne diyorsunuz siz. 50 tane ibadetini yapan Müslüman katledecek sizin yasalarnzda böyle bir madde yokmu. nsan hayat bu insan can ne kadar ucuz ya. Eer yasalarnda böyle bir ey yoksa yeni yasal düzenleme yap, bu tür katillere de hayat hakk tanma.

BR YANLI YAPTIK, DAMI KALDIRDIK

Cumhurbakan Erdoan idamn kaldrlmasnn yanl olduunu belirterek, konumasn öyle sürdürdü:

Biz örnein bir yanl yaptk, idam kaldrdk. Bana göre yanl yaptk. Niye? Zira 15 Temmuz gecesi 251 vatandamz, askerimizi, polisimizi ehit edenlerin arlatrlm da olsa, müebbet de olsa cezaevinde onlar beslemek bile bana ar geliyor. Eer bizim parlamentomuz bununla ilgili böyle karar verirse ben bunu onaylarm. Yeni Zelanda parlamentosu eer kalkp da bu adamla ilgili vermiyorsa ben de Yeni Zelanda yönetimiyle bunu sürekli olarak tartrm. Bu i bu kadar ucuz deil. Gereinin yaplmas gerekiyor. Teröristin silahndaki her ifade ülkemizden bunca uzakta üzerimizde yaplan hesaplarn itiraf gibidir. çanakkale de 16 bin 500 kilometreden çktnz geldiniz, sizin çanakkalede ne iiniz var ? Avustralya çktnz geldiniz, sizin çanakkale de ne iiniz vard ? çanakkalede bunlar her yl ziyarete gelirler. Ama biz Gazinin ifade ettii gibi hiç endie etmeyin evlatlarnz bizim evlatlarmzla koyun koyunadr diyerek onlar teselli etmiizdir. Ama bunlar teselliden anlamyor ki. te bunca yldan sonra hala bunlar kan kusuyorlar. Kin kusuyorlar. Buraya niye geldiniz, ne iiniz vard sizin burada ? Bizim sizinle bir alp veremediimiz yoktu ki niye buralara geldiniz ? Tek sebep biz Müslümanz onlar da Hristiyan. Yaplan bu.

TERÖR KORDORU OLUTURMAYA çALIANLARIN AMACI DA AYNI

çeitli isimlerle Müslüman kan dökenlerin amaçlarnn ayn olduunu ifade eden Cumhurbakan Erdoan, Snrlarmzn dibinde terör koridoru oluturmaya çalanlarn amac da ayn. Güney Asyada ve Afrikadaki çeitli isimlerlerdeki terör örgütleriyle Müslüman kan dökenlerin masum insanlara zulmedenlerin sahaya sürenlerin de hedefi ayn. Bu ileri hafife alanlar var buyurun. Fransada bak duruyor mu, durmuyor. ngilterede duruyor mu, durmuyor. Hollanda da durmuyor. Ya samimi olun samimi. Ama samimi olmuyorlar. Samimi olmadklar için de bedel ödüyorlar. Daha çok bedel öderler. Biz diyoruz ki, gelin teröre kar u beraber mücadele verelim. DEA bahanesi ile bölgemizi kana ve atee bulayanlarn da gayesi ayn. Biz bu topraklar vatan yaptk. Ama urada bir srail var. u Filistinde döktüü kann hesabn hiç yaptlar m? Nereden nereye. gal ede ede artk Filistinlileri ufack bir yere sktrdlar. Kendileri ise neredeyse tamamn igal ettiler. Bundan sonra hiçbir oyun hiçbir senaryo bizi vatanmzdan vazgeçiremez. te bunun için rabiamza sk skya sarlyoruz. Kimse ezanmza da ve bayramza da el uzatamaz bunu bilsinler. Gereini annda yaparz. Buni Cudi de yaptk m? Bunu Gabarda yaptk m? Bunu Tendürekte yaptk m? Bunu Kandilde yaptk m? Bay Kemal ne dersen de bundan sonra yapmaya devam edeceiz. O senin YPGlerin, PYDlerin vesaire bize terör koridoru oluturamaz. Onun için de Afrinde gereken dersi aldlar. Cerablusta gereken dersi aldlar. Bay Kemal ne dersen de bundan sonra da yapmaya devam edeceiz. Bize terör koridoru ulatramaz. Afrinde, Cerablusta gereken dersi aldlar. El ele vereceiz 31 Martta da bunlara gereken dersi vereceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git