Biz tökezlersek bayram ederler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz tökezlersek coğrafyamızdaki tüm insanları birbirlerine kırdırmak için her gün yeni oyunlar çevirenler bayram eder" dedi.

Haberler 28.02.2019 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinden baz kanaat önderlerini kabul etti. çileri Bakan Süleyman Soylu ve AK Parti Sözcüsü Ömer çelik de yer ald. Basna kapal gerçekleen kabul, yaklak 2 saat 20 dakika sürdü. Görümeye dair görüntü ve Erdoann yapt konumann bilgileri paylald. Erdoan, kanaat önderlerine öyle seslendi.

Bugün Türkiyenin 81 vilayetinin hepsinde olduu gibi Dou ve Güneydou Anadolu bölgemizdeki illerimizde de fiziki geri kalmlktan söz edilmesi artk mümkün deil. Hükümetlerimiz döneminde, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerimize yaptmz yatrmlarn toplam tutar, eski rakamla söylüyorum; 290 katrilyon liradr. Huzurunuz yoksa güvenliiniz yoksa umudunuz yoksa sahip olduunuz fiziki imkanlarn da bir önemi kalmaz. Bugün snrlarmz dndaki yerlerde en büyük sorun budur

Biz tökezlersek Avrupadan Amerikaya kadar tüm Batda yükselie geçen slam dümanlar adeta zincirlerinden boalma döner. Türkiyede normal artlarda asla bir arada bulunmamas gereken partileri bir araya getirenlerin amac herhalde 3-5 belediye bakanl veya daha fazla kazanmak olmasa gerek. Seçim dönemleri ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliine yönelik saldrlarn artt dönemlerdir. 31 Mart öncesi de yine bu oyunlarn sahnelendiini görüyoruz. ttifaklarn mahiyetine baktmzda bu durumu gayet açk tespit edebiliriz

HABER MERKEZ

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Biz tökezlersek Avrupadan Amerikaya kadar tüm Batda yükselie geçen slam dümanlar adeta zincirlerinden boalma döner. dedi. Erdoan, Türkiyenin 81 vilayetinin hepsinde olduu gibi Dou ve Güneydou Anadolu bölgesindeki illerde fiziki geri kalmlktan söz edilmesinin artk mümkün olmadn söyledi.

Erdoann Cumhurbakanl Külliyesinde, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinden baz kanaat önderleriyle bir araya geldii görümeye ilikin görüntü paylald. Burada bir konuma yapan Erdoan, hem hasret gidermek hem istiare etmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Eskiden beri her frsatta Dou ve Güneydou Bölgesinde yaayan kanaat önderleriyle airetlerin ileri gelenleriyle bir araya gelmeye çaltklarn dile getiren Erdoan, Siirtin damad olmas ve siyasi çalmalar nedeniyle gençlik yllarndan beri bölgeyi sk sk ziyaret ettiini vurgulad.

stanbulda ve Türkiyenin her yerinde bölgeden gelenlerle yakn istiare halinde olduklarn belirten Erdoan, Öncelikle u gerçein altn çizmekte fayda görüyorum; Türkiyeyi hem dini özgürlükler hem kültürel ve siyasi özgürlükler hem de ekonomik gelimilik bakmndan tarihinin en büyük reformlaryla biz tantrdk. Bugüne kadar ülkemiz ve milletimizle ilgili tüm önemli admlar hep sizlerle danarak, sizlerin görülerini, desteklerini, fikirlerini alarak attk. Ülkemizin önemli bir süreçten geçtii u dönemde bir kez daha deerlendirmelerinize, tavsiyelerinize desteinize ihtiyacmz var. diye konutu.

GÖRÜLERN DNLEYEBLMEK

Kanaat önderlerinin vakit el verdii ölçüde, her birinin görülerini dinlemek arzusunda olduunu dile getiren Erdoan, Hem ülkemiz hem milletimiz hem de bölgede yaayan kardelerimiz için hayrl bir istiare olacak. dedi. Dou Anadolu ve Güneydou Anadolu bölgelerine yaptklar yatrmlarla ilgili baz rakamlar paylamak istediini kaydeden Erdoan, öyle konutu: Böylece bölgeye verdiimiz önemi ve yaptmz katky daha iyi görebileceinize inanyorum. Hükümetlerimiz döneminde Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerimize yaptmz yatrmlarn toplam tutar, eski rakamla söylüyorum; 290 katrilyon liradr. Bu rakamn alt balklarna baktmzda tarmsal desteklerde 33,5 milyar lira, isizlik yardmlarnda 2 milyar lira, sosyal yardmlarda 59 milyar lira, ller Bankas katklar dahil, ilçe ve köylerimize alt yap destei olarak 18 milyar lira, kalknma ajanslar vastasyla üreticilerimize 5,5 milyar lira destek verdiimizi görüyoruz. Bu noktada GAP ve DAP projelerinin en önemli gelimeleri bizim dönemimizde saland.

TÜRKYENN TÖKEZLEMES

Burada konuan Erdoan, hem Türk milletine hem de ümitlerini Türkiyeye balam mazlum ve madurlara faydal olabilmenin artnn sürekli güçlenerek, yola devam etmek olduunu bildiklerini söyledi.

Biz tökezlersek, ülkemiz sadece sarslr ama emin olun böyle bir durumda Iraktan Suriyeye kadar tüm mazlumlar yerle yeksan olur. diyen Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Biz tökezlersek Avrupadan Amerikaya kadar tüm Batda yükselie geçen slam dümanlar adeta zincirlerinden boalma döner. Biz tökezlersek, corafyamzdaki tüm insanlar birbirlerine krdrmak için her gün yeni oyunlar çevirenler bayram eder. Biz tökezlersek hiç üpheniz olmasn, bölgemizdeki dier halklarn yaadklar felaketin bin beteriyle karlarz. Bunun için Türkiyenin mutlaka dimdik ayakta kalmas arttr.

Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin ayakta kalmasnn yolunun da milletin birliini, beraberliini ve kardeliini güçlendirmesinden geçtiine iaret etti.

Seçim dönemleri, ülkenin ve milletin birlik ve beraberliine yönelik saldrlarn artt dönemler olduuna dikkati çeken Erdoan, 31 Mart öncesi de yine bu oyunlarn sahnelendiini görüyoruz. ttifaklarn mahiyetine baktmzda bu durumu gayet açk tespit edebiliriz. ifadesini kulland.

MESELE CUMHUR TTFAKI DEL

Erdoan, vefatnn 8inci seneidevriyesinde Türkiye tarihine damga vurmu siyaset ve gönül insan 54üncü Hükümetin Babakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan rahmetle yad etti.

Türkiyede normal artlarda asla bir arada bulunmamas gereken bu partileri bir araya getirenlerin amac, herhalde 3-5 belediye bakanl veya daha fazla kazanmak olmasa gerek. deerlendirmesinde bulunan Erdoan, unlar kaydetti:

Aslna baklrsa bizim için mahalli seçimler sadece mahalli seçimlerdir. Kazandmz belediyelerde, milletimize, ehirlerimize en güzel hizmetleri vermenin, en iyi projeleri hayata geçirmenin çabas içinde olacaz. Bunun için belediye ii, gönül ii diyoruz.

Ama karmzdakiler meseleye asla böyle bakmyor. Onlar için asl mesele, AK Parti meselesi deildir, onlar için asl mesele Cumhur ttifak meselesi deildir, onlar için asl mesele Tayyip Erdoan meselesi de deildir. Buradaki asl mesele Türkiyedir, buradaki asl mesele Türkiyenin güçlenmesidir, buradaki asl mesele Türkiyenin dünyada ve bölgesinde hayata geçirmeye çalt onurlu, adil, etkin politikalardr.

MÜCADELEMZE DESTEK STYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, Msrda ve tüm Kuzey Afrikada oynanan oyunu gördüklerini ve kar çktklarn vurgulad.

Irakta oynanan oyunu gördüklerini ve arlklarn koyduklarn ve bozduklarn belirten Erdoan, u ifadeleri kulland:

Biz Suriyede oynanan oyunu gördük ve sahaya girerek iin gidiatn deitirdik. Biz Dou Akdenizde Karadenizde Balkanlarda oynanan oyunlar karsnda da ayn ekilde ilkeli bir duru sergiliyoruz. çomak soktuumuz bu kovanlarda sahnelenen senaryolar birer birer çkmaza girdikçe, bize kar husumette büyüyor. Bize ite bunun bedelini ödetmek istiyorlar.

Sizlerden alelade bir siyasi rekabet için deil, ite bu mücadelemiz için destek istiyoruz. çünkü bu mücadelenin sonunda kazanan Türküyle, Kürtüyle, Arapyla, Lazyla, çerkeziyle, Bonakyla velhasl hangi kökenden, hangi merepten olursa olsun tüm kesimleriyle milletimiz olacaktr. ayet bir kayp olursa da bunun bedelini ayn ekilde 82 milyon hep birlikte ödeyeceiz. Beka meselesi dediimiz ite budur. Biz 31 Mart seçimlerine ite bu anlayla bakyoruz.

BÖLGENN DESTE DAHA ÖNEML

Bu seçimleri sa salim geride braktklarnda Türkiyeyi 2023 hedeflerine ulatrmak ve umudunu Türkiyeye balam olanlarn dertlerine derman olmak için 4,5 yllk kesintisiz bir icraat dönemi olacann altn çizen Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti:

Bu mücadelede herkesin destei önemli ama Dou ve Güneydou Anadolu bölgemizin destei daha önemli. çünkü en büyük oyunlar bu bölgelerimiz üzerinde oynanyor. Hem ülkemizin geleceini aydnlatmak hem de bu oyunlar bir kez daha bozmak için gelin el ele, gönül gönüle verelim ve bu ekilde de ülkemizin yarnlarn çok daha güçlü bir hale getirelim.

Ana Sayfaya Git