Bize Ölü Yıkayıcısı Mı Olacaksın Dediler?

Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere hitaben, "FETÖ gibi ahlaktan binasip, vatan haini, şu anda işte kaçacak delik arayan, dünyanın değişik yerlerine dağılmış olan bu ihanet şebekesine karşı siz bizim ümidimizsiniz" dedi.

Haberler 30.09.2017 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Fatih ilçesinde Recep Tayyip Erdoan Anadolu mam Hatip Lisesinin açl töreninde konutu. Cumhurbakan Erdoann konumasndan satr balar:

Heyecanlym, heyecanl olduum kadar da mutluyum. Zira okuluma Fenerden buraya doru trmandm günleri hatrlyorum. Evim, Kasmpaadayd. Kasmpaadan bazen sandala bazen motora binip Haliçin ortasnda da haczedilmi gemilerin olduu dönemdi. Buraya geldiim günleri hatrlyorum. Rabbime hamdolsun ki u anda Mesut Bey ve baz kardelerimizin de gayretleri ile gerek mimari noktada gerekse bütün hassaasiyeti ile mam Hatipler içerisinde öyle zannediyorum ki taçlandrlm bir eser ortaya çkt.

BÖYLESNE KÖKLÜ BR OKULUN MEZUNU OLMAKLA FTHAR EDYORUM

Bugün açln yaptmz HLmiz 45 milyon liralk bir yatrmla milli eitimimizin hizmetine sunulmutur. Bundan sonrada hayrseverlerimizin benzer hizmetlerinin artacak süreceine inanyorum. Biz burada örenciyken stanbulda baka HL yoktu. Böylesine köklü bir okulun mezunu olmakla iftihar ediyorum. Okulumuzun mezunlar içinde siyasetten bürokrasiye her alanda önemli baarlar imza atm insanlar var. Buradan belediye bakanlar, milletvekilleri, bakanlar, babakanlar, cumhurbakanlar yetiti. Fakat söylemek istemezdim ama bilmeyenler vardr diye söylemek istiyorum. Baz öretmenler bize ölü ykaycs m olacaksnz? Niye buraya geldiniz? Ölüleri ykamay da aalamlard.

1 MLYON 300 BN ÖRENCS VAR

Fakat devran deiti. Deitii gibi de hamdolsun bizler yetitik. Buradan nice akademisyenler bilim adamlar yetiti. Ama baktlar ki bunlar farkl gidiyor, kapatalm dediler. Türkiye genelindeki örenci potansiyelini 60 bine kadar düürdüler. Ne ile 28 ubat ile. imdi hamdolsun bir milyon 300 bin örencisi var.

BUNLARIN MÜFREDATTAN HABER YOK

Biz tüm siyasi hayatmz boyunca, milletimizin yolunu takip ettiimiz için bugün buradayz. mam Hatip okullar açld günden beri yaayanan kadim bir tartma var. Sadece din eitimi veren okullar m olmaldr? Biz lise fark imtihanlar ad altnda bir de liselerden burada okuduumuz derslerden imtihana girdik. Ben 6 dersi de verdim, ondan sonra üniversiteye girebildim. Benim diyen milletvekilleri, bakanlarn çou burada fizik, kimya, matematik, bunlarn okutulduundan haberi yok. Bir sor, mam Hatip okullarnn müfredat nedir? Hiç haberleri yok.

BABAM BEN ONA TESLM ETMT

En üst kat yatakhanemizdi. Gece gelip üstümüzü örten büyüklerimizi unutmamz mümkün deildi. Ben emekli albay yurt müdürümüzü unutamam. Evlatlarna sahip çkard. Ayn ekilde Numan Beyin babasn unutmamz mümkün deildi. Babam beni ona teslim etmiti. mam Hatip Okullar açld günden beri tartlr. mam Hatip Okullar sadece dini eitim veren okullar mdr? Ben ahsen Eyüp Lisesinde 6 tane fark dersi imtihan verdim sonra üniversiteye girebildim. Burada Fizik, Kimya okutulduundan haberi olmayanlar var. Bu cahillerin içinden çktk buralara geldik. HLlerin müfredat nedir? Haberleri yok.

MLLET CENAZESNN ORTADA KALACAINDAN KORKUYORDU

Biliyorsunuz HLler ile ilgili ilk admlar tek parti döneminde atlmtr. Cenaze namaz kldrmay bilecek kadar dini bilgiye sahip kiiler yetitirilmek isteniyordu. Cenazelerimiz ortada kalyordu. Onun için cenaze ykaycs yetitirilsin diye böyle bir adm atld. çünkü bu topraklardaki dini müesseselerin kaplarna kilit vuruldu. Türkiye o hale gelmiti. Milletimiz cenazesinin ortada kalacandan korkuyordu. HLlerin açlaca duyulduunda ülkemizin dört bir yannda gönül erleri insanlar bu okullarn inaasna katkda bulunmaya davet ediyorlard.

ORTA ASYADA BU TÜR NSANLARA AK SAKAL DERLER

Orta Asyada bu tür insanlara ak sakal derler. Ben Kazakistan Devlet Bakanna sen bizim ak sakalmzsn dediimde çok houna gitti. Yllar yl o orta asya krsalnda belli eyleri görmü yetimi, ak sakalmz deyince onun da houna gitti. Büyüklerimiz sayesinde okullarmz kök salmtr. Celalettin Ökten hoca bunlardan biriydi.

SZ BZM ÜMDMZSNZ

Ülkemizde milletimizin deerlerine kar iç sava tek parti zihniyeti açmsa, ikincisini de ayn kafaya sahip 28 ubatçlar yapmtr. Bu millet kendi küllerinden domak suretiyle ayaa kalkmtr. Öncelikle ben tekrar bu ülkede FETÖ dershaneleri ile okullar ile bir nesli mahvetmeye, ümmeti parçalamaya, bölgemeye gayret edenlere kar ite siz dimdik ayakta duracaksnz. FETÖ gibi ahlaktan binasip, vatan haini, u anda da kaçacak delik arayan bütün izleyicileri ile beraber dünyann deiik yerlerine dalm olan bu ihanet ebekelerine kar siz bizim ümidimizsiniz.

Ana Sayfaya Git