Bizi izlesinler!

Erdoğan: Önümüzdeki günlerde terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz.

Haberler 15.01.2018 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, Ne dedim; Bir gece anszn gelebiliriz. Bizi izlesinler. Artk bçak kemie dayanmtr. u anda snrlarmzdaki en ufak bir taciz bizim için atlmas gereken admlarn iaret fieidir. Önümüzdeki günlerde inallah Frat Kalkan Harekat ile ilk admn attmz güney snrmz, terörden arndrma operasyonunu Afrinle devam ettireceiz. Bu süreçte müttefiklerden beklentimiz aramzdaki köklü ilikinin ruhuna uygun davranmalardr. Afrin operasyonu srasnda bu güçlerin terör örgütü ile ayn safta görünme gibi bir yanla mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum dedi.

AK Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin il kongresine katlmak üzere Tokata geldi. Cumhurbakan Erdoan ve beraberindekileri tayan uçak, Tokat Havaalanna indi. Burada protokol tarafndan karlanan Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakanl otobüsü ile kent merkezine geçti. Erdoan, ilk olarak kongrenin yaplaca Hüseyin Akba Spor salonu önünde toplanan kalabala seslendi.

MARTTA çOK çALIACAIZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, yerel seçimlere 13-14 ay kaldn ifade ederken öyle konutu:

Birbirimizi sadece Allah için seveceiz. Yoksa para pul mevki için deil para bugün var yarn yok makamlar bugün var yarn yok. Cumhurbakan olsan ne yazar babakan olsan ne yazar, hepimiz gidiciyiz. Öldükten sonra hemen kabristan. Hoca efendi musallada ne diyor? Cumhurbakan niyetine demiyor. Er kii niyetine, Hatun kii niyetine diyor. Ondan sonra hemen mezar boyuna göre iki metreküp mezara gömerler sonra ya urarlar ya uramazlar. Öyle mi? Asl olan ne? Asl olan bu kubbede ho bir seda brakmak; Bir zamanlar bir Cumhurbakanmz, babakanmz vard Allah onlardan raz olsun. Kzlarmzn balarn açtlar onlar geldi balarn örttü ya. Ba açk olanda kapal olanda kol kola yürüdü, üniversitelerin kaplarn kapatt onlara üniversitelere de devlet dairelerine de girdiler. Eitim, fikir özgürlüüne sahip oldu derseler yeter. Bunlar iktidarmzda getirdik mi? urada 13-14 ay kald, Martta çok çalacaz inallah belediyelerde seçimleri kazanacaz. nallah kasm geliyor Kasmda Milletvekili ve Cumhurbakan seçimleri var. Ona hazr myz? Büyün oyunlar bozmaya hazr myz?

Cumhurbakan Erdoan, daha sonra AK Parti Tokat 6nc Olaan l Kongresinin yapld Hüseyin Akba Spor Salonuna geçti. Büyük bir cokuyla karlanan Cumhurbakan Erdoan spor salonunu dolduran kalabal selamlad.

AFRN OPERASYONUNU BAARIYA TAIYACAIZ

Kendi nazarlarnda PKK ile DEA, FETÖ ve DHKPCnin ayn ekilde vahi bir örgüt olduunu anlatan Erdoan öyle konutu:

Bu örgütlerin snrmzn içinde veya dnda olmasnn adnn Demokratik gibi kavramlarla allanp pullanmasnn bizim için hiçbir manas yoktur. te imdi Amerika isimler deitiriyor; Sosyal Demokratik Güçler, Suriye Demokratik Güçleri gibi isimleri artk yutmuyoruz. kide bir isim deitirmek suretiyle Amerika bizi mi aldatacaksn? Açk ve net söylüyorum, tüm batya söylüyorum; terör örgütlerinin, bir baka terör örgütlerinin birileri ksa vadeli çkarlar adna katil sürüleri arasnda ayrm yapabilir. Suriyedeki ve ülkemizdeki teröristleri de biz çok iyi biliyoruz. Ne dedim Bir gece anszn gelebiliriz. Tabii geceler bitmez. Geceler çok özgürlüklere gebedir. Onun için bizim gecelerimiz de bunlara çok gebe. Bizi izlesinler ve u anda snrlarmzdaki en ufak taciz bizim için atlmas gereken admlarn iaret fieidir. Kimi ülkeler resmi olarak terörist kabul ettikleri örgütleri merulatrmaya çalyor. Bak imdi gelirken hamdolsun tepemizde Atak helikopterleri gördük. Bunlar u 15 yllk iktidarmz döneminin ordumuza kazandrd helikopterlerdir. Bunlarla birlikte terörle mücadelemizi sürdürüyoruz. u gerçein herkes tarafndan bilinmesini istiyorum; Artk bçak kemie dayanmt. Ülke olarak milletimizi tehdit edenleri kaynanda bertaraf edeceiz. Snrmzn öte tarafnda hakkndan gelmeye hazrz. Frat Kalkan harekat ile güney snrmz terörden temizleme operasyonumuzu Afrin ile devam ettireceiz. Bu süreçte müttefiklerden beklentimiz, dostluk ve stratejik kavramlarn ne kadar gerçek ne kadar sahte olduu ayan beyan ortaya çkacaktr. Amerika ile ortak çkarlarmzn olduunu düünüyor ve birlikte çalabileceimizi düünüyorum. Biz dostlarmzdan ülkemiz için beka sorunu olan böyle hassas durumda kendilerin yakan tavr bekliyoruz. Nasl Frat Kalkan harekatn baar ile neticelendirmisek, Afrin Operasyonlarn da baarya tayacamza inanyorum.

EHTLERN EMANETNE SAHP çIKACAIZ

15 Temmuz hain darbe teebbüsünde 251 ehidin 6 snn Tokatl olduunu hatrlatan Erdoan öyle devam etti:

Ayn ekilde terörle mücadele harekatlarmzda ve yurt d operasyonlarmz srasnda da Tokatl kahramanlar destan yazd. Ben bir kez daha bu aziz topraklar bize vatan klmak için canlarn feda eden tüm ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bölücü terör örgütü ile mücadele srasnda ve Frat Kalkan Harekatnda ezanmz, bayramz ve istikbalimiz uruna topraa düen tüm yiitlere rabbimden rahmet ve marifet niyaz ediyorum. Bugün hepimiz 780 bin kilometre vatan hududunda gece yasta bamz huzurlu bir ekilde koyabiliyorsak bunu öncelikle ehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlna borçluyuz. ayet ülkemizin her bir köesinden bayramzn gururla dalgalanyorsa bunda en büyük pay Can canan bütün varm alsn da hüda, etmesin beni vatanmdan beni dünyada cüda diyerek canlarn hiçe sayan Tokatn aslanlarna aittir. Hepsinden Allah raz olsun ehitlerimizin ailelerine sabr versin. Bugüne kadar olduu gibi devlet olarak ehitlerimizin geride braktklar emanetlerine sahip çkmaya devam edeceiz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dnda terör örgütleri arasnda ayrm yapmadan mücadelemizi kararllmz ile sürdüreceiz. 15 Temmuz gecesi 251 vatan evladn ehit eden, 2 bin 193 insanmz yaralayan FETÖcü hainlere döktükleri kann hesabn hukuk içinde soruyoruz, sormaya devam edeceiz.

FETÖ LE MÜCADELEY SÜRDÜRECEZ

FETÖ ile mücadele Türkiye Cumhuriyeti devletinin son yllarda verdii en zor, en çetin, en hayati mücadelelerden biri olduunu ifade eden Erdoan öyle devam etti:

Bu istikbalimizi garantiye almann, milli bekamz tahkim etmenin en kritik aamasdr. Bu bilinçle meseleye yaklayor. Hukuki ve adli süreci yakndan takip ediyoruz. Bir taraftan örgütün süreci sabote etmeye yönelik manüpülasyonlarna gerekli cevab verirken, tedbirlerimizi alrken dier taraftan da kll krk yararak adaletin tecellisi için çaba harcyoruz. Hamdolsun davalar karara balanmaya balad. Bu süreçte ahit olduklarmz dünyann en büyük eytani organizasyonlarndan himmet ve hizmet bahanesiyle 40 senedir milletimizin kann emen bu örgütün pislikler ortaya çkmtr. Artk saklanacaklar, gizlenecekleri yerleri kalmad. te geçen günü gördünüz di mi tuvaletin arkasndan nasl yerlere girip çkyorlar. Nereye girerseniz girin oralarda da sizi bulacaz ve yargya teslim edeceiz. Pensilvanyada ki arlatan kiisel hrs için Müslümanl tahrif ederek, yalan iftiray ve de takiyeyi adeta kutsallatrarak kendine yeni bir inanç ve yeni bir din ihdas etmitir. Kimi 1 dolara kimi 50 bin dolara ruhunu satan bu örgüt mensuplarnn çkarlar uruna ilemeyecekleri günah, yapmayacaklar ihanet yoktur. Son birkaç ylda aldmz tedbirlerle sinsi terör örgütünden temizliyoruz. Bir dönem terörle mücadele de yarg birimlerinde, kamu hizmetlerinde yaadmz skntlar da birer birere çözülüyor. nallah hukuktan sapmadan, duygularmzn esiri olmadan suhuletle ve soukkanllkla FETÖ ile mücadelemizi sürdüreceiz. Bunun yannda 34 yldr 50 bin insanmzn canna mal olan, vatanmz parçalamaya çalan bölücü terör örgütünün de kökünü kurutacaz.

Cumhurbakan Erdoan, kongrenin ardndan helikopterle Yozgata geçti.

YOZGAT PROGRAMINA OLUMSUZ HAVA RÖTARI

Cumhurbakanl kaynaklarndan alnan bilgilere göre, Tokattan havalanan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tayan helikopter, olumsuz hava koullar nedeniyle Yozgata inemedi. Helikopterin Tokatn Zile ilçesine indii, Cumhurbakan Erdoann, buradan karayoluyla Yozgata geçerek, AK Parti il kongresine katlaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git