Bizleri neden duymuyorlar?

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine ziyarette bulundu.

Haberler 24.03.2021 - 01:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 218 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 568inci günde de sürüyor. Aileleri sabah saatlerinde kente gelen çileri Bakan Yardmcs Muhterem nce, beraberindeki Emniyet Genel Müdürü Mehmet Akta ve Diyarbakr Valisi Münir Karalolu ziyaret etti. nce ve beraberindekiler çadrda ailelerle tek tek görüerek çocuklar hakknda bilgi ald.

550 GÜNDEN SONRA SÖZDE CHP HEYETNDEN GELDLER

Ziyarette çileri Bakan Yardmcs Muhterem nce ile görüen kanser hastas anne Ayegül Biçer, CHP Grup Bakanvekili Özgür Özel ile yaptklar görümeye deindi. CHPnin ziyaretini sözde olarak gördüklerini söyleyen Biçer, 550 günden sonra sözde CHP heyetinden geldiler. Sözde heyette bulunan Özgür Özel, boy gösterisi ve 1-2 twit paylamak için geldiler. Ben de bir twit atarak ona Madem geliini samimi bulmamz istiyorsan orada HDPyi kna ve PKK kna bizler de gelip sizi samimi bulalm diye cevap verdim. Bunu yapamad ve sizlerin huzurunda bir kez daha kendisine sesleniyorum. Ben onlar iddetle knyorum gelileri de hiç samimi deil ve sadece boy gösterisine gelmilerdi. Annelerin aclarna ortak için deil diye konutu.

ONLARIN BU HAKLI DAVASINI HER ZAMAN DESTEKLEDK

Ailelerle yapt görümenin ardndan açklama yapan çileri Bakan Yardmcs Muhterem nce, evlat nöbetindeki ailelere devlet olarak her zaman destek verdiklerini söyledi. Dünyann en cesur ve yürekli anneleriyle beraber olduklarn anlatan Bakan Yardmcs nce, Tam 568 gündür burada duygularn, yaadklarn ve vicdanlarn haykryorlar. 568 gündür burada bir hakl davalarnda tek istedikleri bir ey var. Siz de dinlediniz ve biz de dinledik. Evlatlarn istiyorlar. Evlatlarn kim, nerede, nasl kaçrdklarn iyi biliyorlar. Terör örgütüne diyorlar ki, burada evlatlar kaçrld. HDP, buradan terör örgütüne çocuklarn kaçrp 13-14-15 yanda çocukken terör örgütüne teslim ettiler, diyorlar. Baka bir istekleri yok. Tüm istekleri budur. Dünyann en masum ve hakl istei. Ama 568 gündür bunu duymak ve görmek istemeyen onlarn yannda olmak istemeyenler var. Terör örgütü destekçileri hem siyaseten hem de finans kayna olarak destekleyenler bu sesleri duymak istemiyorlar. Az önce diyorlar ki, HDPli Gergerliolu, Mecliste 2 gün kald ortal aya kaldrdlar. Biz 568 gündür buradayz, bizi neden duymuyorlar? Bu hakl serzeni karsnda diyecek bir kelime bulamyorum. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve çileri Bakan Süleyman Soylunun selamlarn getirdim onlara. Her zaman onlarn yannda olduk ve olmaya devam edeceiz. Onlarn bu hakl davasn her zaman devlet olarak destekledik ve desteklemeye de devam edeceiz. nallah Allahn yardmyla bizlerin gayreti onlarn dualaryla da güzel günlere evlatlarna kavuarak hep birlikte göreceiz dedi.

HDP aleyhine slogan atan aileler, CHP, HDP ve milletvekillii düen HDPli Ömer Faruk Gergerliolunun Mecliste yapt eyleme tepkisini dile getirdi.

ANNELERE ZYARETLER SÜRÜYOR

Buarada, çileri Bakan Süleyman Soylunun danman Fevzi Sevgili, evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti, anne ve babalarla tek tek görütü, desteklerini iletti. Aileler evlatlaryla ilgili yaadklar acy Sevgili ile paylat.

Öte yandan, Dünya Diller Merkezi ve Yeryüzü Halklar Dostluk Vakf Genel Bakan Selamettin Telliolu ve beraberindekiler de aileleri ziyaret etti. Telliolu, Diyarbakr annelerine Karadeniz annelerinin selamn getirdiklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git