BM'ye rest çekti!

Resmi temasları kapsamında Tanzanya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz artık diyoruz ki gelin tüm dünya birleşelim ve dünya 5'ten büyüktür diyelim. Dünyanın 5'ten büyük olduğu gerçeğini söylemeye devam edeceğiz. Dünyayı 5 ülkenin iki dudağı arasına terk edemeyiz" dedi.

Haberler 24.01.2017 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi temaslar kapsamnda Darüsselamda bulunan Cumhurbakan Erdoan, Türkiye-Tanzanya Forumunda konutu. adamlarn iki ülke de ortak yatrmlar yapmaya davet eden Cumhurbakan Erdoan, Türkiye çok tarafl platformlarda Afrikann sesi olmaya çaba göstermeye devam edecektir. Dünyann 5ten büyük olduu gerçeini söylemeye devam edeceiz. Dünyay 5 ülkenin iki duda arasna terk edemeyiz dedi ve u ifadeleri kulland:

Tanzanya doal kaynaklar itibaryla öne çkan bir ülkedir diyen Erdoan, Altnyla elmasyla madenleriyle öne çkyor, bu nedenle öne çkyor. Türkiye ise gerçekletirdii reformlarla dünyann en büyük ekonomileri arasnda yer alyor. ki ekonominin birbirini tamamlayc olduunu görüyoruz. Her eyden önce birbirimizi insani güçler noktasnda tamamlayacak güce sahibiz. forumunun yeni frsatlara açlmlara vesile olacana inanyorum. Ülkelerimiz arasndaki ilikinin ekonomik alanda da en üst seviyeye çkmasn arzu ediyoruz. G-20 üyesi olan Türkiye Avrupann 6. büyük ekonomisidir. OECD ekonomileri arasnda en hzl büyüyen ikinci ülke konumundadr. Sahra alt Afrika ülkeleriyle ticaretimiz 2000 ylndan bu yana art göstererek 750 milyon dolardan 6 milyar dolara yükseldi. Bugün i adamlarmzn bir araya gelmesi, yatrmlarn artmas ve istihdamn artmas gerekmektedir. Gerek Türkiyede gerek Tanzanyada ortak yatrmlar yapmaya davet ediyorum

Diyoruz ki gelin tüm dünya birleelim ve dünya 5ten büyüktür diyelim

Türkiye çok tarafl platformlarda Afrikann sesi olmaya çaba göstermeye devam edecektir. Dünyann 5ten büyük olduu gerçeini söylemeye devam edeceiz. Dünyay 5 ülkenin iki duda arasna terk edemeyiz. Dolaysyla dünyada daimi ülkelerin içerisinde Türkiye de olacak Tanzanya da olacak. BM u anda adil deil. Afrikada skntlar devam ediyor. Yllar bu Afrika sömürülmedi mi? Köle ticareti buralarda yaplmad m? Öyleyse acaba tüm bu olaylar karsnda dünya Bat sessiz kalmad m? Kalkp da buralara el attlar m? Hayr. Biz artk diyoruz ki gelin tüm dünya birleelim ve dünya 5ten büyüktür diyelim. BMin 193 üyesi arasndan herkes temsil yetkisine sahip olsun. Geçici üye daimi üye kavram kalksn. Bunu yapmaya mecburuz. Bunu yaptmz anda dünyann kaderi deiecektir. Afrikann sorunlarna çözüm bulunmas için gayretlerimiz sürecektir. Uluslararas toplumun da bunu desteklemesi gerekiyor. Türkiye destein yannda insani yardmlarda da en üst sralarda yer alyor. Biz paylamann bereketine inanan insanlarz. u anda en az gelimi ülkelere desteklere üçüncü srada Türkiye var. Milli gelire oranla hesapladmzda birinci srada Türkiye, ikinci srada Amerika var. Ülkemizin insani kalknma yatrmlarn yürüten TKA Darüsselam Ofisini geçtiimiz yllarda faaliyete geçirdi.

FETÖnün Tanzanyada da yaplanmas var

Türkiye 15 Temmuzda menfur bir saldrya maruz kald. FETÖ faaliyet gösterdii tüm ülkeler için bir tehdittir. Bu sinsi örgütün Tanzanyada da yaplanmas olduunu biliyoruz. Benim sizden ricam, adnn içinde Türkiye geçen ve bizimle hiçbir ba olmayan herhangi hiçbir kurulua özellikle i adamlar derneklerine itibar etmeyin çünkü bizim yasalarmz bunlar tanmyor. Dünyann en büyük belas terör örgütüdür. dolaysyla bu terör örgütüne kar önlem almalyz. 248 vatandamz bunlar F-16 uçaklaryla vurdular, tanklarla silahlarla vurdular. Bu ekildeki bir terör örgütüne yönelik Tanzanya bundan sonraki süreçte farkl tedbirler alacaktr.

Ana Sayfaya Git