Bolivya Devlet Başkanı Morales Ankara'da

Resmi ziyaret kapsamında Türkiye'ye gelen Bolivya Devlet Başkanı Eva Morales Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Morales'in ziyareti yerel seçim sonrası ilk ziyaret olma özelliğini taşıyor.

Haberler 10.04.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bolivya Devlet Bakan Morales Ankarada. Konuk Devlet Bakan Moralesin bulunduu makam aracn Cumhurbakanl Külliyesinin önündeki caddede karlayan süvariler, protokol kapsna kadar elik etti. Erdoan, Moralesi Cumhurbakanl Külliyesinin ana giri kapsnda karlad. Erdoan ve Moralesin tören alanndaki yerlerini almalarnn ardndan, 21 pare top at eliinde iki ülkenin milli marlar çalnd.

YEREL SEçM SONRASI

Morales, Muhafz Alay Tören Ktasn, Merhaba asker diyerek selamlad. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer ald. ki ülke heyetlerinin takdimi sonrasnda Erdoan ve Morales, merdivenlerde Türkiye ve Bolivya bayraklar önünde gazetecilere poz verdi. Erdoan ve Morales, ba baa ve heyetler aras gerçekletirecekleri görümelerin ardndan ortak basn toplants düzenleyecek. Törende, Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun ile Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln da yer ald.

K LDER BASINA KONUTU

Bakan Erdoan, Bolivya Devlet Bakan Moreles ile ortak basn toplants düzenliyor. Erdoann açklamalarndan satr balar öyle:

Ticaret hacmimiz son iki ylda yüzde 250 arta ulat.Sayn Moralesle bu rakamn iki ülke açsndan çok düük olduunu ve kendimize bir hedef belirlememizde fayda olduunda mutabk kaldk. Karlkl yatrmlarn arttrlmas, enerji gibi sektörlerde ele aldk. Termik santraller, güne enerjisi ve bütün bu alanda atacamz admlarla her iki tarafn özellikle gerek i adamlarnn ortak giriimiyle bunlar da inallah yapacamz ilk iade ziyaretinde geni bir i adamlar ekibiyle bizler de Bolivyaya gitmeyi planlyoruz. Savunma sanayi ibirlii imkanlar üzerinde durduk. TKA tarm ve salk alanlarnda Bolivyada baarl projelere imza att. Bu desteklerimizi devam ettirme arzusundayz.

ULUSAL VE BÖLGESEL

Bölgesel ve uluslararas meselelere deindik. Biz slam birlii Tekilatnn Zirve Dönem Bakanyz. Sayn Morales Latin Amerika ve Karayip Topluluunun Dönem Bakan. Türkiye ve Bolivya birçok konuda benzer tavrlara sahiptir. Dünyada ar sa ve slam düman saldrlarndan endie duyduumuzu belirtmek istiyoruz. Her türlü dlamay reddediyoruz. Bolivyann Kudüsün statüsünün korunmasna verdii destee teekkür ediyoruz. Golan tepeleri yaklamn da takdirle izliyoruz.

Morales ile ele aldmz bir dier konu Venezuela olmutur. Venezuela halk iradesini geçen ylki Cumhurbakanl seçimiyle ortaya koymutur. Venezuelal dostlarmzn sandk banda ald sonuçlarn bakalar tarafndan sorgulanmasn doru bulmuyoruz. Eyalet valisi tayin eder gibi bir ülkenin bana tayin etmenin demokrasiyle badar hiçbir yönü yoktur.

Görümede BMGKnn reformu konusunu ele aldk. Bu düüncelerle Morales e beraberindeki heyete ho geldiniz diyorum.

Ana Sayfaya Git