'Borçların faizsiz ötelenmesi çok değerli'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahve, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik ile toplantı gerçekleştirdi. Video konferans ile gerçekleştirilen toplantıda Kılıçdaroğlu, "Bu hastalık dolayısıyla doğrudan doğruya sağlık kurumlarında görev yapan sağlık çalışanlarına bütün vatandaşlarımız minnet duyuyorlar. Kamuda görev yapan ve özveriyle çalışan bütün kamu çalışanlarına ben de bir siyasi partinin genel başkanı olarak yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Haberler 08.04.2020 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu ile görütüünü hatrlatarak, Ben hiçbir çalann görevine son verilmesini doru bulmuyorum. Yapt görevle ilgili olarak ya da yapt görevin aksine davranlar varsa onlara bir ey demiyorum; ama o göreve sadk, o göreve uygun olarak çalan ve hangi siyasi görüten olursa olsun her çalann benim bamn üzerinde yeri vardr. Her çalan sonuçta evine ekmek götürecektir. Bunlara siyaseten sayg göstermemiz de bizim görevimizdir. Zaman zaman bu tür göreve son vermeler olduunda bana ulaanlar dorudan doruya belediye bakanlarmza söyleyerek olayn ayrntlarn örenmeye çalyorum. Haksz bir ekilde göreve son verilmise onlarn tekrardan göreve iade edilmesini kendilerinden istiyoruz. Bu konuda da birçok talep yerine geldi diye konutu.

YEN YOKSULLAR, YEN HTYAç SAHPLER

Tüketici kredisi ve kredi kart borcu olanlara ilikin bir düzenlemenin olmas gerektiini belirten Klçdarolu, Örnein bir kahvehaneyi kapattnz. Orada gündelikle çalan içiler var. Ve bunlarn da kredi kartlar var. Bunlarn iine son verildii için kahvehane sahibi oray çaltramad için gelir elde edemiyor. Böyle olunca yannda çaltrd kiiye ücret ödemesi yapamyor. Ve bunlar da borcunu ödeyemeyecek. Buradaki temel sorun; bu kii yoksulluk envanterinde kaytl olmad için buna yardm da yaplamyor. Sosyal yardmlarn tamam daha önce Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnn envanterinde kaytl olan kiilere yaplyor. Ama bunlar yeni yoksullar, yeni ihtiyaç sahipleri. Bunlarn da o çerçevede alnp deerlendirilmesi lazm dedi.

YENDEN YAPILANDIRILMASI çOK DEERL

Klçdarolu, 144 bin 690 i yerinin kapandn hatrlatarak, Cumhurbakanl karar ile kahvehaneler, berberler, kuaförler gibi i yerleri kapatld. Kapatmakta hakl myd, evet haklyd. çünkü sonuçta salgn hastalkla mücadele ediyoruz ve dolaysyla bu tür i yerlerinin kapanmas gerekiyordu. Kuaför, berber gibi yerlerde çalp isiz kalanlarn says 504 bin kii. Motorlu kurye çalanlarnn toplam says 982 bindi; ama bunlardan 500 bin kii isiz kald. Kapatld için AVMlerde çalp isiz kalan says 523 bin, kapatlan kahvehaneler nedeniyle isiz kalan says 259 bin kii. Bu kiilerin kredi kart, tüketici kredisi borçlarnn faizsiz ötelenmesi veya yeniden yaplandrlmas bu açdan çok deerli. çünkü bunlar evde kalacaklar. Pastane, kahvehane ne zaman açlacak belli deil dedi.

Klçdarolu, Türkiyede tüm CHPli belediyelerin maske ürettiklerini de kaydederek, Bunlarn büyük bir ksmn kendi bulunduklar beldelerde ücretsiz datyorlar. Hangi partiden olursa olsun eer bir baka beldede yoksa talep geldiinde oraya da maskeyi ücretsiz veriyorlar ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git