Böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin af açıklamasıyla ilgili olarak "Bahçeli'nin bu talebi veya teklifi kendisine ait taleptir. Ama bizim şu anda hükümetimizde böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok" dedi.

Haberler 14.05.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Hele hele 24 Hazirandan sonra bunun ekli de oran da çok daha farkl ekilde gerçekleecek. Ben faizi her türlü ekonomik alanda kötülüün anas, babas olarak görüyorum diye konutu.

Dileri bakanmz ABD dileri bakan ile ön görümesi oldu. Devam olacak. Bize verdikleri sözü tutmalarn bekliyoruz. Tutarlarsa Münbiçte de PYD-YPGnin oray terk etmesini istiyoruz ve oraya da gerçek sahipleri gelip yerleecek diyen Erdoan, Anneler Günüyle ilgili olarak da Anneleri hayatta olanlara tavsiyem annelerinizin ayaklarnn altn öpün. Cennetin kokusunu aln. Ölmeyenler de annelerini dualarndan uzat tutmasnlar dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Erdoan, ngiltere ziyareti öncesi Atatürk Havalimannda basn toplants düzenledi. Burada konuan Erdoan, ngiltere ziyaretiyle ilgili gelimeleri paylat.

15 MAYIS SALI GÜNÜ KRALçE ELZABETH LE BR ARAYA GELECEZ

7. Türk ngiliz Tatl Dil Forumunun kapan toplantsna giden Erdoan, unlar söyledi:

Bu ylki çalmalarn tamamlam olacaz. Bu 7. toplant. Forum kapsamnda düzenlenecek öle yemeine de yetimi olacaz. ki ülkenin kültür, sanat, siyaset ve i dünyasnda oluan seçkin toplulukla bir arada olacaz. Tatl Dil Forumunun kuruluunu 2011 ylnda babakanlm döneminde Birleik Krallk ziyaretim srasnda ilan etmitik. 7 ylk sürede giderek geliti. 1 yl Türkiyede 1 yl Birleik Krallkta olmak üzere bu çalmalar devam ettirdik. nallah önümüzdeki süreçte forumun fonksiyonu kapsamnda daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceiz. Bu foruma özel önem veriyoruz. Tatl Dil Forumunun da ilikilerimize çok ciddi katklar oldu, oluyor. Uluslararas alanda yaanan ve stratejik ortamz ve müttefikimiz Birleik Krallk ile üst düzeyde düzenli bir temas oluturuyoruz. Ziyaretimiz srasnda 15 Mays Sal günü Kraliçe Elizabeth ile bir araya geleceiz. Ayrca Babakan Theresa May ile ayn gün görümelerimiz olacak. Gerek ikili gerekse heyetler aras görümeleri gerçekletireceiz. Babakan Mayi geçen ylki Türkiye ziyareti srasnda kabul etmi ve verimli görümelerimiz olmutu. Bu ziyaretim srasnda da ikili ilikiler ile bölgesel ve uluslararas gelimeleri ele alacaz. Ekonomi, güvenlik, savunma ve bunun yannda terörle mücadele iki ülke için de öncelik tayan alanlar. Ve buralardaki ibirliimiz bunlar daha nasl gelitirebiliriz, bu alanlarda birlikte neler yapabiliriz, bunlar konuacaz. ki garantör ülke olarak Kbrs ile ilgili son durumu gözden geçirecek, Avrupadaki gelimeleri deerlendireceiz. Bata Suriye, Irak, ran ve kapsaml ortak eylem plan olmak üzere bölgemizdeki güncel gelimeleri de ele alma frsatn bulacaz.

HEDEFMZ 20 MLYAR DOLARA ULAMAK

ki ülke arasndaki ticaret hacmine deinen Erdoan, öyle devam etti:

2017 ylnda bu rakam 16,2 milyar dolara ulam idi. Ocak-Mart döneminde yüzde 39 orannda art kaydederek 5 milyar dolar seviyesinde gerçeklemi bulunuyor. Hedefimiz 20 milyar dolara ulamaktr. ki ülkenin potansiyelinin bu rakamn üzerinde olduuna inanyorum. Özellikle yatrmlar ve ortak projelere büyük önem arz ediyor. Birleik Krallk son 15 ylda ülkemizde 10 milyar dolara yakn dorudan yatrm yaparak en çok yatrm yapan ülkeler arasnda yer almtr. TA ve ngiliz savunma sanayi 5. nesil sava uça için ibirlii içindedirler. nallah savunma sanayi alannda stratejik öneme haiz daha pek çok ortak projeye imza atacaz. Ekonomik ibirliimizin Brexit sonrasnda da kesintisiz sürmesini istiyoruz. Ekonomik ibirliimizin daha da ilerletilmesi bakmndan böyle bir frsata dönütürelim, istiyoruz. Bu yönde de gerekli admlar kararl ekilde atyoruz. Ziyaretim vesilesiyle yabanc yatrmclarla da bir araya geleceiz. Ve onlarla da özellikle gerek Türkiyede yatrm olan firmalar, gerekse yatrm arzusu içinde olan firmalarla görüme imkan arayacaz.

ONLARLA ARTIK YÜRÜMEK MÜMKÜN DEL

Erdoan, açklamalarn ardndan gazetecilerin sorularn yantlad. Erdoan, MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin af açklamasyla ilgili bir soru üzerine Bahçelinin bu talebi veya teklifi kendisine ait taleptir. Ama bizim u anda hükümetimizde böyle bir düüncemiz kesinlikle yok yantn verdi.

Erdoan, Milletvekili aday listelerinde yeni isimler mi olacak? sorusu üzerinde de öyle konutu:

Yeni isimler noktasnda bu adeta iki kere iki dört. Biz biliyorsunuz hücre yenilemesini siyasette baaran bir partiyiz ve mevcutla yetinen deil ve kadrosunu, hücrelerini sürekli yenileyen, güçlendiren, nerede eksiklerimiz var, aksamalarmz var, bunlar gidermeye çalan bir siyasi partiyiz. Dolaysyla burada da nerede aksama varsa, nerede skntlar varsa, bunlar gidermek suretiyle yeni bir kadro ortaya koymann gayreti içinde olacaz. Bir defa biz siyasette kadroyu, Ankaraya milletvekili tamak olarak görmüyoruz. Böyle bir ey olmaz. Siyasette milletvekillii sorumluluunu üstlenmi olan arkadalarmz bir defa kesinlikle bu iin hakkn dört dörtlük vermeli. Ankaraya tanp, Ankarada da parlamentoya bile doru dürüst gelmeyen bir ekiple, bir kadroyla yürümek, böyle bir eyi düünmüyoruz. Bu konularda kimlerin zaaflar olmusa, kimler bu konularda falso yapmsa tabii ki onlarla artk yürümek mümkün deil. Onun için kadroyu tazelemek, bu bizim için çok önemli.

BUNUN EKL DE ORANI DA çOK DAHA FARKLI EKLDE GERçEKLEECEK

Erdoan, faizlerin düürülmesiyle ilgili bir soruya Benim kanaatlerimi biliyorsunuz. Oluyor, olacak. Hele hele 24 Hazirandan sonra bunun ekli de oran da çok daha farkl ekilde gerçekleecek. Ben faizi her türlü ekonomik alanda kötülüün anas, babas olarak görüyorum. Bunu baarmamz lazm. Son ekonomideki arkadalarmzla yaptmz toplantda attmz admlar tesirini gösterdi. u anda 0,98 bazda bir düüü aylk olarak yapld. Bu bile hemen satlar etkiledi. Bunlar bir gerçek. Bunlara kör olmak gibi garipliimiz olamaz. Bu bir vaka. Onun içinde hem yastk altndaki paray çekelim, diyorsun, kayt altna alalm diyorsun. Hem bu noktada gerekli admlar atmayacaksn. Olmaz. yi yoldayz. Gerek babakanmzn son açklam olduu paket gerekse u anda faizdeki son uygulamalar inanyorum ki bizi çok daha iyi tayacaktr. Ama birileri gibi de bedava konut verelim. Böyle bir ey yok. imdi onlar duymaya baladk. Nasl oluyor bu i. Bunlara da altk. Ama benim milletim bunlar yutmayacaktr yantn verdi.

BZ KMSEY RAHATSIZ ETMYORUZ

Suriyede devam eden sürece ilikin bir soruya Erdoan, Biz kimseyi rahatsz etmiyoruz. u anda bize dokunana biz dokunuruz. Bize dokunmayanla iimiz olmaz. Biz terör örgütüyle mücadelemizi verdik, veriyoruz. Vermeye de devam edeceiz. Afrin bunun en güzel örneiydi. Cerablus bunun en güzel örneiydi. Bundan sonraki süreçte de terör örgütü için oluturulmaya çallan en doudan en batya bölgeyi zaten kontrolümüz altna aldk, alyoruz ve Afrinden sonra dlipteki gelimeleri biliyorsunuz. Gözlem noktalarnda 10 gözlem noktas elimizin altnda. 11, 12 var. Onlar da inallah bu hafta içinde bitirip 12. gözlem noktas girildikten sonra

dliple ilgili skntlar halledilmi olacak. Ardndan bizim Tel Rfat sorunumuz var. Münbiç var. Dileri bakanmz ABD dileri bakan ile ön görümesi oldu. Devam olacak. Bize verdikleri sözü tutmalarn bekliyoruz. Tutarlarsa Münbiçte de PYD-YPGnin oray terk etmesini istiyoruz ve oraya da gerçek sahipleri gelip yerleecek eklinde yant verdi.

CENNETN KOKUSUNU ALIN

Anneler Günüyle ilgili de konuan Erdoan, Anneler gününüzü tebrik ediyorum. Anneleri hayatta olanlara tavsiyem annelerinizin ayaklarnn altn öpün. Cennetin kokusunu aln. Ölmeyenler de annelerini dualarndan uzat tutmasnlar. Rabbim mukadder olan neyse o olacak ama annesiz olmak gerçekten çok zor. Tüm annelere sayg ve sevgilerimi sunuyorum. Ellerinden öpüyorum. Annesiz hayattan bizleri rabbim mahrum etmesin diyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git