Bozdağ: Hukuku tanımadılar, gereği yapıldı

Adalet Bakanı Bozdağ, HDP'li vekillerin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Gözaltına alınan milletvekilleri, hukuku tanımadı. Hukukun gereği yerine getirildi. Tamamen yargının tasarrufu" dedi.

Haberler 05.11.2016 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara Bölge Adliye Mahkemesini ziyareti srasnda konuma yapan Adalet Bakan Bekir Bozda, HDPli milletvekillerinin gözaltna alnmasyla ilgili konutu. Bakan Bozda, Davetiye gidiyor, gelinmiyor, o zaman ne çare kalyor? Zorla getirme çaresi kalyor dedi. Açklamalar öyle:

Türkiye bir demokratik hukuk devletidir. Yarg yetkisi, Türk milleti adna bamsz mahkemeler tarafndan kullanlmaktadr. Hkimlerimiz görevlerinde bamszdr Anayasa gereince; Anayasa, kanun ve hukuka bal vicdani bir kanaatle kararlar vermekte, adli ilemler yapmaktadr.

Gözaltna alnan milletvekilleri, hukukun ilemesine yardmc olmamlardr, hukuku tanmamlardr. Hukuka sayg duymamlardr. Böyle bir durumda da kanun, hukukun gereklerinin nasl yerine getirileceini açkça yazmaktadr. Kanunun yazd bir biçimde hukukun gerekleri yerine getirilmektedir. Bu da tamamen yargnn yapt bir tasarruftur.

Gözaltna alnan milletvekilleri hakkndaki yarg kararnn tamam yasann amir hükmüne uymann doal sonucudur.

ZORLA GETRME çARES KALIYOR

Davetiye gidiyor, gelinmiyor, o zaman ne çare kalyor? Zorla getirme çaresi kalyor. Bugünkü uygulamay yapma dnda yargnn eline bir seçenek braktlar da buna ramen zorla getirme karar alnd denirse o zaman ben hak veririm. Yok öyle bir ey. Onun için Türk yargs, yasalarn uygulanmasnn engellenmesi veya imknsz hle getirilmesi için çalma yapldnda yargya hangi kuraln uygulanmas emrediliyorsa, o kural uygulamaktadr. Hukuka ve hukuk devletine sahip çkmaktadr. Anayasamzn ve hukuk devletimizin gereklerini yerine getirmektedir. Bu doal bir haktr.

Eletirilmesi gereken yarg deil, eletirilmesi gereken, Biz hukuka sayglyz, demokratik hukuk devletinin gereklerine, Anayasaya sayglyz deyip de Anayasay ve hukuk devletini fiilen çineyip davete uymayanlardr.

Ana Sayfaya Git