Bozdağ'dan İnce'ye yanıt

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Fetullah Gülen iddiasıyla ilgili "Devlet yalan söylemez her şeyin kaydı ve belgesi var" dedi.

Haberler 20.05.2018 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozda, CHPnin cumhurbakan aday Muharrem ncenin FETÖ eleba Fetullah Gülenin iadesine yönelik iddialarna ilikin, Sayn nce, sizi hukukçu vekilleriniz ve güvendiiniz hukukçularla Adalet Bakanlna bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum. Umarm, evrak görüp inceledikten sonra özür dileme erdemini gösterirsiniz. ifadesini kulland.

Bozda, Twitter hesabndan yapt açklamada, ncenin iddialarna ilikin deerlendirmelerde bulundu.

Yalancl deifre edilince Sayn nce, susar ve Yanl yaptm., der zannettim. ifadesine yer veren Bozda, ancak ncenin, daha ileri giderek, doru söylediini, evrakn tercümesinin yaplmadn ve belge görmek istediini söylediini aktard.

Devletler aras adli yardm talebinin, ülkeler arasndaki anlamann öngördüü usule göre yapldna dikkati çeken Bozda, unlar kaydetti:

Adli yardm isteyen ülke, anlamadaki usule uygun iade evrakn hazrlar, adli yardm istenen ülkenin diline çevirir ve gönderir. Bu evrakn bir sureti de dosyasna konur. ade talebi ve ekleri ile tüm evrakn tercümesi, Adalet Bakanlndadr. Sayn nce, devlet yalan söylemez. Devlette her eyin kayd, belgesi ve arivi vardr. Sayn nce, Adalet Bakanlna gidip bizzat bu belgeleri inceleyebilirsiniz veya vekillerinize incelettirebilirsiniz. Sayn nce, sizi hukukçu vekilleriniz ve güvendiiniz hukukçularla Adalet Bakanlna bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum. Umarm, evrak görüp inceledikten sonra özür dileme erdemini gösterirsiniz.

Sayn nce, yalanla ve iftirayla siyasi baar olmaz. Bu gerçee ramen Sayn nce, siz, devletin verdii bilgiye itibar etmediniz, belgesini istediniz. Peki Sayn nce, siz, ABDden arayandan belge istediniz mi? Belge verdiyse neden açklamyorsunuz? Belge görmeden Türkiyeye inanmyorsunuz da ABDden arayana neden inanyorsunuz?

Ana Sayfaya Git