'Bu bir alçaklıktır'

Yıldırım: "(ABD-Rusya gerginliği) İşleri daha da karmaşık hale getirecek girişimlerden uzak durulmasını dostlarımıza tavsiye ediyoruz. Kimyasal silah kullanımı, masum insanları, çocukları katletmenin asla affedilecek bir tarafı yoktur. Bu bir alçaklıktır" dedi.

Haberler 14.04.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 14.04.2018 - 12:25

Babakan Binali Yldrm, ABD ile Rusya arasndaki gerginlie ilikin leri daha da karmak hale getirecek giriimlerden uzak durulmasn dostlarmza tavsiye ediyoruz. dedi.

Yldrm, Gölba ilçesi Tapnar Mahallesindeki Hac Veli-Hanm Erdem Camisinde kld cuma namaznn ardndan gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad.

ABD ile Rusya arasnda yaanan gerilim hatrlatlarak, Türkiyenin iki ülke arasnda arabulucu olduuna ilikin soru üzerine Yldrm, Milletimizin Miraç Kandilini tebrik ediyoruz. Rabbim nice güzel günlere milletimizle beraber cümlemizi ulatrsn. Biz böyle güzel temenniler yaparken, Amerika ile Rusya arasnda sosyal medya üzerinden bir atmadr gidiyor. Bölge zaten uzun yllardan beri iç savatan, göçlerden büyük bir bedel ödedi. leri daha da karmak hale getirecek giriimlerden özellikle uzak durulmasn biz dostlarmza tavsiye ediyoruz. diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, ABD Bakan Donald Trump ve Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile telefonla görütüünü hatrlatan Yldrm, öyle devam etti:

Kimyasal silah kullanm, masum insanlar, çocuklar katletmenin asla affedilecek bir taraf yoktur. Bu bir alçaklktr. iddetle nefretle knyoruz. Bunu yapanlar da mutlaka bedelini ödemelidir ancak bütün bunlar yaparken bölgede bugüne kadar Türkiye, Rusya ve rann ön ayak olduu kalc bara yönelik faaliyetleri akamete uratacak, bunlara zarar verecek çapta giriimlerden de uzak durulmaldr. Türkiye olarak bizim muhataplarmza, müttefiklerimize tavsiyemiz budur. Bu noktada gerekli uyarlar yapyoruz.

- Sal günü MGK toplanacak

Olaanüstü hal (OHAL) uygulamasnn uzatlmasna ilikin Babakanlk tezkeresinin, 18 Nisan çaramba günü Mecliste görüülecei hatrlatlarak, Hükümetin görüü ne olur, OHAL bir kez daha uzatlr m? sorusu üzerine Yldrm, Sal günü Sayn Cumhurbakanmzn önce Milli Güvenlik Kurulu toplants olacak, konu orada deerlendirilecek. Daha sonra verilen karar dorultusunda hareket edilecek. dedi.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun seçim güvenliine ilikin baz partileri ziyaret etmesini nasl deerlendirdii sorulan Yldrm, unlar kaydetti:

Ülkemizde seçim güvenlii konusunda herhangi bir zafiyet yok. Geçmi dönemde özellikle 7 Haziran seçimlerinde maalesef Dou ve Güneydouda seçim güvenlii konusunda skntlar yaanmt ama Türkiye seçim konusunda, demokrasimiz çok partili hayata geçtikten sonra ciddi bir sorun yaamad. Türkiyede seçimler bugüne kadar gayet effaf bir ekilde, demokratik katlmn yüksek olduu, güvenlik içinde yaplmtr. Bundan sonra da ayn ekilde seçimler gerçekletirilecektir. Sayn Klçdarolunun gündem oluturma çabalarnn ötesinde bu söylemin bir kymeti yoktur.

Ana Sayfaya Git