Bu işin içinde teröristler var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili "Öğrenciler önce bir defa bu işin içinde değil. Bu işi içinde olan teröristler var. Ne yazık ki öğrencilikle alakası olmayan işte CHP'nin bakıyorsunuz İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi bir DHKP/C militanıdır. Aynı şekilde yine bir başka siyasi partinin yönetiminde olanlar bakıyorsunuz oradalar. Bunlar öğrenci değil ve yaptıkları nedir? Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır" dedi.

Haberler 09.01.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, ölen saatlerinde Üsküdar Ksklda bulunan konutundan çkarak Kaldrm Caddesinde bulunan Ömer Öztürk Camiine geldi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, cuma namazn Üsküdarda bulunan Ömer Öztürk Camiinde kld. Erdoan cuma namaznn ardndan gazetecilerin sorularn yantlad.

Erdoan, ABDde yaanan son gelimelerin sorulmas üzerine, ABD tarihinde olmam bir vakayla kar karya kaldklarn görüyoruz. Lafa geldii zaman demokrasinin beii diye ifade edilen Amerikadaki bu süreç gerçekten tüm insanl ok etmitir, artmtr ve bizleri de artmtr. Hatrlayn 15 Temmuz darbe giriiminde sessiz kalan ve bu konuda çok çok farkl mesajlar yaynlayan Amerika ve Amerikann medyas, özellikle gezi olaylarnda Amerikann siyasilere ne gibi açklamalar olmutur. Adeta tehditler savurmutur ve bizim sabrmz siyasiler olarak o zamanki tavrmz çok açk net ortadayken Amerikann tutumu çok çok farklyd. Ama o zaman da iin banda demokratlar vard. Demokratlar neyse cumhuriyetçilerin de imdi ayn olduunu gördük. Demokrasi açsndan bir yüz karas olduunu görüyoruz. Temennimiz odur ki 20 Ocak itibariyle Bidena devir teslim töreniyle Trumpn da yapm olduu açklamalarla sakin bir ekilde bu devir teslim olacaktr, yaplacaktr. Bundan sonraki süreçte Sayn Biden ile Amerika sükuna kavuur. Zira bir salgn dönemini yayoruz. Böyle bir salgn döneminde inanyorum ki hassasiyetle bu sürecin devam etmesi lazm. Uluslararas ilikilerde de çok daha farkl bir döneme Amerikann da girmesi gerekir. Tabi 4 tane ölen var. Bu ölenlerin ailelerine de sabrlar dilerken, özellikle yaral olanlara geçmi olsun temennilerimi de ifade etmek istiyorum dedi.

BOAZç ÜNVERSTES

Erdoan, Boaziçi Üniversitesindeki olaylarla ilgili ise unlar kaydetti: Ben örencilerle niye görüeyim? Örenciler önce bir defa bu iin içinde deil. Bu iin içinde olan teröristler var. Ne yazk ki örencilikle alakas olmayan. te CHPnin bakyorsunuz stanbul l Bakan orada. Zaten kendisi bir DHKP/C militandr. Ayn ekilde yine bir baka siyasi partinin yönetiminde olanlar bakyorsunuz oradalar. Bunlar örenci deil ve yaptklar nedir? Yasalara uygun olarak buraya atanm bir rektör vardr. Bu rektör yasalar dnda atanmamtr. Yasalar neye amirse ve Melih bey de buna göre buraya atanmtr. Kald ki geçmiine baktmz zaman o da yine bu üniversitenin içinden yetimi bir arkadamzdr. Buraya gelmeden önce iki üniversitede, stinye ve Haliç üniversitelerinde rektörlük yapm bir hocamzdr. Bütün bunlarla beraber de yine kendi ilgi alan içerisinde belli, gerçekten yetimi olduu alanlar vardr. ODTÜden itibaren tutunuz buraya kadar. Yani biz de YÖKün ahsma teklif ettii isimler içerisinden ki bana 9 isim teklif edilmitir ve bu 9 isim içerisinden de bana yasalarn vermi olduu yetkiden hareketle Melih Beyi rektör olarak seçtik ve Boaziçine layk gördük. Ben Melih Beyin orada çok çok baarl olacana inanyorum.

AI çALIMALARININ TAKVM

Erdoan, kovid-19 asnn planlamalarnn sorulmas üzerine, A konusunda çin, Almanya ve yerli olmak üzere Türkiyenin üç kayna var. u anda çinden ilk parti 3 milyon olarak geldi ama bu 50 milyona kadar çkacak. Ayn ekilde hemen hemen bir o kadar da Almanyadan gelecek. Bu konuda Uur Bey ve eiyle gerekli görümeleri Salk Bakanmz da yapyor. Bu çalmalar sürdürürken hafta içinde de alarda belli bir takvim içerisinde Salk Bakanl çalmalarn sürdürecek. Hastanelerde belli odalar tahsis edilmek suretiyle a uygulamas devam edecek. Bütün hassasiyet göz önüne alnarak bu admlar atlyor ve atlmaya da devam edilecek. Bir gerçei daha özellikle vurgulamam lazm. Baz çevrelerin aleyhte kampanyalar var. Bu aleyhte kampanyalara inanyorum milletim prim vermeyecektir. Burada çünkü insanmzn sal söz konusudur. Bilim adamlarmzn bu konudaki açklamalar, tavrlar, her ey ortadadr. Buna sayg duymamz lazm, buna inanmamz lazm. Allah göstermesin yaanan ölüm vakalar, hasta vakalar, bütün bunlar yaandnda da Niçin ben bu ay olmadm veya niçin bu ay yaptrtmadm, böyle bir söz hakk kimsede olamaz. Hastalklarda da yine ayn durum söz konusu. unu göz ard edemeyiz. Bu kadar hastanelerimizde tedbirlerimiz var deil mi? Bu kadar fiziki imkanlar, bu kadar doktorlarmz, bunlarla beraber kald ki doktorlarmzn içinden de ölenler, hastalananlar oldu. Bütün bu tedbirleri alacaz. Bütün bu tedbirleri aldktan sonra da neticesine katlanacaz. Burada her ey söz konusu. çünkü, bu Kovid vakas böyle sradan bir vaka deil. Adeta asrn vebas. Bunun için de bizim bir devlet bakan olarak, bir iktidar olarak elimizden ne geliyorsa bunu yapmaya mecburuz. u anda biz de tüm insanlk, tüm ülkeler neyi yapyorsa biz de onu yapyoruz. Yarn ben bir devlet bakan olarak Ya unu niye yapmadk veya yapmadm dememeliyim. Bütün ekibimle, arkadalarmla, kabinemle yaptmz i budur, bunu yapyoruz. çünkü ben yarn milletime kar bu sorumluluu tayamam. Bu sorumluluun bilinci içerisinde bu admlar atyoruz ve bedeli ne olursa olsun dedik, biz bu alar da alacaz, ilaçlar da alacaz, bunlarn bir ksmn ülkemizde üreteceiz ve inallah bunlarla beraber bu mücadeleyi, bu sava vereceiz eklinde konutu.

ASLITÜRK VE BAHçEL ZYARETLER

Cumhurbakan Erdoan, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli ile Saadet Partisi Yüksek stiare Kurulu Bakan Ouzhan Asiltürkü ziyaretlerinin sorulmas üzerine unlar kaydetti: Bahçeli ile yaptm görüme mutat, zaman zaman Bahçelinin kendisini, zaman zaman da kendisi beni ziyaret eder. Ziyaretlerde, gelecee yönelik neler yapabileceini, u andaki durumun deerlendirmesini, yine arlkl olarak da ülkenin dünyadaki ikili ilikileri, bölgedeki faaliyetler, terörle mücadele konularn Bahçeli ile etraflca görüürüz. Bahçeli de bu noktada, kabineye, hükümetin yapt çalmalara yönelik baar temennilerini söyler. Geçmiten bu yana tarih analizleri de yaparz. Bu konuda aramzdaki Cumhur ttifaknn güçlenerek yarnlara devam için birliimizi, beraberliimizi sürekli teyit ediyoruz. Geçmite beraber olduumuz benim bir büyüümdür. 86 yanda bir büyüüm. Benim bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifak m olur veya gelecee yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü destein bizim yanmzda olmas lazm. Yani biz bir yalnzl hissetmememiz lazm. Bunun için de u anda buna benzer görümeleri bundan sonra da yapmay planlyorum, yapacam. Geçenlerde biliyorsunuz Demokratik Sol Partinin Genel Bakanyla da Külliyede bir görümemiz oldu. Bundan sonraki süreçte de bu tür görümeler devam edecek.

KATAR AMBARGOSU

Erdoan, Katara uygulanan ambargonun kaldrlmasnn konusunda ise, Ambargonun kaldrlmasnn özellikle Körfez için çok isabetli ve hayrl oldu. Bu on yllara dayal, hatta akrabalk balarnn aralarnda olduu bu insanlarn bu ekilde birbirlerine kar adeta düman kamplarna bölünmesi Körfez için olumlu bir gelime deildi. u anda bunun baarlm olmas Körfez için çok çok isabetli, çok çok hayrl bir adm olmutur. Temenni ederiz ki bizim de Körfez ibirlii içerisinde bir konumumuz var. Bu konumumuzun yeniden ihdas edilmesi, yeniden yerini almas da ayrca bu Körfez ibirliini daha da güçlü hale getirecektir eklinde konutu.

BAÖRTÜSÜ

Cumhurbakan Erdoan, baörtüsüne ilikin soru üzerine ise u anda zaten baörtüsüyle ilgili konuda Anayasal noktada herhangi bir sknt yok. u anda baörtüsüne kar çkanlar Anayasadan bihaber. Anayasada ne var, ne yok, bundan bihaber. Bizler öyle admlar attk ki u anda gördüünüz gibi hanm kardelerimiz ban örtmek suretiyle devletin hemen her kademesinde artk görev almaya balad. Bu Anayasa ihlaliyle deil, Anayasaya dayal olarak bu olmaktadr. Eer bugün bir hakim, bir savc, bir Dantay üyesi olabiliyorsa hanm kardelerimiz, artk o tarih olan dönemler vard, imdi bunlar ald. Fakat bu CHPli zat maalesef bunlardan bihaber olduu için kalkp, Böyle bir karar verici olursa ben buna güvenemem gibi saçma sapan bir açklama yapyor. çünkü bunlar partili olmu veya geçmite bakanlk falan yapm ama bu ülkede yasalar neyi ikame ediyor veya yasalar neye amir, bunlardan haberi yok. çok dnda kalmlar. Bundan sonraki süreçte de atlacak admlar derken, kurumlar noktasnda, birçok kurumda nasl artk bu bayan kardelerimiz görev alyorlarsa, u anda görüyorsunuz emniyet tekilatmzda hanm kardelerimiz balar örtülü olarak görev alyor mu, alyor. Geçmite böyle bir ey var myd? Yoktu. Söylenseydi bunlar Olmaz öyle ey ya, derlerdi. Oldu mu? Oldu. Bunu kastettim deerlendirmesinde bulundu. Erdoan ardndan çevrede bulunan vatandalarla sohbet etti. Daha sonra Vahdettin Köküne geçti.

Ana Sayfaya Git