‘Bu kararın bizim için hiç bir kıymeti harbiyesi yoktur’

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarı kapanış programında konuştu. AP'nin Türkiye kararını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "İki gün önce Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilleri toplandılar, Türkiye'yle müzakerelerin durdurulmasına karar verdiler. Bu kararın bizim için hiç kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar." dedi.

Haberler 27.11.2016 - 12:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, stanbul Salk Fuar kapan programnda konutu. APnin Türkiye kararn deerlendiren Babakan Yldrm, ki gün önce Avrupa Parlamentosunda milletvekilleri toplandlar, Türkiyeyle müzakerelerin durdurulmasna karar verdiler. Bu kararn bizim için hiç kymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. stedikleri kadar karar alsnlar. Aziz milletimiz ne karar alrsa ona boynumuz kldan incedir, onun dndaki kararlarn bizim için hiç ama hiç önemi yoktur dedi.

Yldrm, Avrupa Parlamentosunun iki gün önce ald karar bunun en güzel örneidir. Objektiften uzak bu kararn hiç ama hiç bir anlam yok. Avrupa Parlamentosu bu kararla kendini küçük düürmekten baka hiçbir i yapmamtr. Milletimizin Avrupa Birliine zaten azalmakta olan güven duygusunu daha da zedelemitir. Birlik, bu kararn siyasi basiretten, iyi niyetten uzak bir ekilde almtr. Öncelikle AB, Türkiye ile mi yoksa Avrupada kol gezen terör örgütleriyle mi i birlii içinde olacak, bunun kararn vermelidir. Türk milleti bunu beklemektedir. Her zaman Avrupann güvenlii Türkiyeden geçiyor diye söyleyeceksiniz, ondan sonra da Türkiyeyi ykmaya çalan FETÖcü, BTÖcü terör örgütleriyle kol kola gireceksiniz. Bunu asla kabul etmeyiz eklinde konutu.

O ZAMAN AVRUPANIN HALN SZ BR GÖRÜN BAKALIM

Milletimizin ABye zaten azalmakta olan güven duygusunu daha da zedelemitir diyen Yldrm, Birlik, bu kararn siyasi basiretten, iyi niyetten uzak bir ekilde almtr. Öncelikle AB, Türkiye ile mi yoksa Avrupada kol gezen terör örgütleriyle mi i birlii içinde olacak, bunun kararn vermelidir. Türk milleti bunu beklemektedir. Unutulmamaldr ki Suriye ve Irakta yaanan insanlk trajedisinden memleketlerini, yurtlarn, canlarn kurtarmak için terk eden milyonlarca vatandaa, mülteciye kucak açan ülke, onlar barna basan ülke Türkiyedir. Türkiye bu mültecilere sahip çkmazsa o zaman Avrupann halini siz bir görün bakalm. Macaristana, Avusturyaya 3-5 tane mülteci gitti, milletin gözü önünde tekmelediniz, yerden yere vurdunuz. nsanlk Türkiyede, insanln ölmedii ülke Türkiyedir diye konutu.

AVRUPADA VZYON SAHB HALA LDERLER OLDUUNU DÜÜNÜYORUM

Babakan Yldrm, 53 senedir bu yollarda yürüyoruz. Ne için yürüyoruz? Daha güzel bir dünya için, daha güvenli bir Avrupa için. Bütün bu gayretler ortadayken kalkp Türkiyeye ayar vermeye çalmak, en hafifinden vizyonsuzluktur. Ben öyle ümit ediyorum ki bu karar Avrupa Birlii Liderler Zirvesinde hiçbir ekilde dikkate alnmayacak ve yarm asr geçen Avrupa Birlii-Türkiye yolculuunun zarar görmesine rza göstermeyecek Avrupada vizyon sahibi hala liderler olduunu düünüyorum dedi.

HEMEN TEDBRLER ALDIK

Dolar kuruyla ilgili de konuan Yldrm, Bir dalgalanma yayoruz. Dolaysyla bunu sadece Türkiyeye mahsus ve kalc bir dalgalanma olarak görmek büyük hatadr. Bunu açklkla ifade etmek istiyorum. Temeli salam bir ekonomiye sahip olduumuzu bütün vatandalarmzn bilmesini istiyorum. Dünyada bu dalgalanma var, Türkiyede de var diye bir ey yapmayacak deiliz. Piyasalarn, yatrmclarmzn, i adamlarmzn ufak da olsa tedirginliklerini gidermek bizim görevimiz. Hemen tedbirleri aldk eklinde konutu.

Babakan Yldrm, Vatandalarmz hiç endieye kaplmasn, Türkiyede ekonomi ile ilgili bu dalgalanma bütün dünyada var olan bir durumdur ve geçici bir durumdur. nallah 2017den itibaren yatrmlara, üretime, istihdama daha fazla kaynak ayracaz. Olaanüstü halin artlar da ortadan kalkm olacak. Cumhurbakanl sistemiyle ilgili snrl deiikliimizi de yapp yolumuza devam edeceiz. Seçim meçim yok. 2019a kadar vatanda seçimini yapt. Biz de vatandamzn hizmetinde olmaya gece-gündüz devam edeceiz dedi.

SEçM MEçM YOK

Yeni anayasa çalmalarna da deinen Babakan Binali Yldrm, Dolaysyla bunlarn bu sözlemelerinin herhangi bir halel görmemesi, bu karlkl alverilerin zarar görmemesi için de gereken her türlü tedbir alnyor. Vatandalarmz hiç endieye kaplmasn, Türkiyede ekonomi ile ilgili bu dalgalanma, bütün dünyada var olan bir durumdur ve geçici bir durumdur.

nallah 2017den itibaren yatrmlara, üretime, istihdama daha fazla kaynak ayracaz. Olaanüstü halin artlar da ortadan kalkm olacak. Cumhurbakanl sistemiyle ilgili snrl deiikliimizi de yapp yolumuza devam edeceiz. Seçim meçim yok. 2019a kadar vatanda seçimini yapt. Biz de vatandamzn hizmetinde olmaya gece-gündüz devam edeceiz. diye konutu.

Yldrm, bir yandan Seçim olacak. Ne olacak? Öyle mi olacak, böyle mi olacak? diye vatandan kafasn kartrp yatrm kararlarn ertelemeye çalanlar olduuna iaret ederek, 15 Temmuzda silahlarla, tanklarla yapmaya çaltklar ve baaramadklar alçakça giriimi, imdi Türkiyenin ekonomisini akllar sra bozmaya çalarak baaracaklarn zannediyorlar. Orada da çaklacaksnz, orada da dersinizi alacaksnz. Buradan açkça söylüyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git