"Bu ülkede PKK'yı kimse yeşertemez"

Pervin Buldan'ı arayarak 'Size artık yaşama hakkı yok' diyen Bakan Soylu bu kez de CHP'yi hedef aldı: Talimat verdim, şehit cenazelerine katılamayacaklar.

Haberler 29.06.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan arayarak Size haddinizi bildireceiz, size artk yaama hakk yok diyen çileri Bakan Süleyman Soylu bu kez de CHPyi hedef ald. Soylu, Valilere müstearm üzerinden talimat gönderdim; CHP l bakanlarn bundan sonra ehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin diye. Bu kadar basit dedi.

Soylu, Esenler AK Parti lçe Bakanl ziyareti srasnda gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. Soylu, Doubeyaztta Mevlüt Benginin öldürülmesinden sonra HDP E Genel Bakan Pervin Buldan arayarak tehdit ettii iddiasyla ilgili konutu.

EVET ARADIM

Soylu, Dou ve Güneydouda HDP, PKK üzerinden milletten intikam almaktadr. Bu kadar açk ve net. Evet aradm. Söylediklerinde eksik yoktur fazla vardr. Arkadalarm o bölgede sokaa çkma yasa ilan ettiler. Gerekli soruturmalar sürüyor. çok ciddi gözaltlar var. Bu arkadamzn katilini bulacaz dedi.

PKK CENAZELERNDE CHPYE KONTENJAN AçACAIZ

Soylu, CHP il bakanlarnn yaamn yitiren asker ve polis cenazelerinde protokole alnmamasyla ilgili olarak da Valilere müstearm üzerinden talimat gönderdim; CHP l bakanlarn bundan sonra ehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin diye. Bu kadar basit. Onlarn gidecei bir adres var. O adresi de göstereceiz. PKK mensuplarnn cenazeleri var. Biz onlar çok kstl kaldrtyoruz. Onlara bir kiilik kontenjan ayracaz. Sandkta beraberlerse cenazede de olacaklar diye konutu.

Ana Sayfaya Git