Bugün fidan yarın nefes!

Yurt genelinde başlatılan "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında, Diyarbakır, Mardin, Bingöl ve Siirt'te fidan dikim etkinliği yapıldı.

Haberler 12.11.2019 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetimesi ve daha yeil Türkiye için 81 ilde e zamanl gerçekletirilen program kapsamnda, Diyarbakrda da yaklak 100 ayr noktada 300 bin fidan toprakla buluturuldu.

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi bahçesindeki programa katlan Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, yarnn güvencesi çocuklarn fidanlar sahiplenmesinin en önemli hedefleri olduunu söyledi.

Güzelolu, Ülkemizi gelecee tamann, yeil bir ülke ve Diyarbakr oluturmann gayreti içindeyiz. Dünya ve Türkiye tarihinin en büyük aaçlandrma seferberlii olan bu buluma her yl tekrarlanacak. dedi.

AK Parti Diyarbakr Milletvekili Mehdi Eker de fidan dikim seferberliinin, Diyarbakrda da orman varlnn gelitirilmesi için önemli bir proje olduunu dile getirdi.

- Mardin

Mardin Artuklu Üniversitesinde düzenlenen programa, Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Mustafa Yaman, il protokolü, örenci ve çok sayda vatanda katld.

Yaman, yapt açklamada, Mardinde 40 merkezde 243 bin fidan dikimini gerçekletirdiklerini belirtti.

Türkiyenin daha yeil olmasna katkda bulunduklarn belirten Yaman, Bu vesileyle Sayn Cumhurbakanmza, Tarm ve Orman Bakanmza ve burada bulunan herkese teekkür ediyorum. nallah Mardin ve ülkemiz daha yeil olacak. diye konutu.

- Bingöl

Bingöl Merkez eyh Ahmet mevkisindeki aaçlandrma bölgesinde düzenlenen törende, 6 farkl noktada binlerce kiinin katlmyla 103 bin fidan dikildi.

Vali Kadir Ekinci, vatandalara projeye verdikleri destek için teekkür ederek, Tarm ve Orman Bakanlnn Bingöl için belirledii 65 bin fidan kapasitesini 103 bine çkardk. dedi.

Belediye Bakan Erdal Arkan ise çocuklara aaç ve orman sevgisinin alanmas gerektiini söyledi.

Vali Ekinci ve beraberindekiler, daha sonra örencilerle fidan dikti.

- Siirt

Siirtte program kapsamnda 27 farkl yerde fidanlar toprakla buluturuldu.

Vali Ali Fuat Atik, yapt açklamada, 20 bini Siirt Üniversitesi yerlekesinde olmak üzere il genelinde 123 bin fidan dikildiini söyledi.

Emei geçen herkesi kutlayan Atik, Ülkemizin gelecei için yaptmz bu aaç dikimi gelecek nesiller için faydal sonuçlar douracak. Ülkemiz yeillenecek. ifadelerini kulland.

Örencilerden Sema Güvenç de aaç dikmenin önemine iaret ederek, Buraya öretmenlerimizle aaç dikmeye geldik. çok mutluyum, herkes gelecei için mutlaka bir fidan dikmeli. diye konutu.

Ana Sayfaya Git