Buldan: Diyarbakır Suruç'a sahip çıktı

Diyarbakır'daki mitingde Suruç olaylarını sahiplenen HDP'li Buldan, ülkede ölümlerin olmasını istemediklerini öne sürerek, "Savaş uçakları değil, barış güvercinlerin uçurulmasına az kaldı" açıklaması dikkat çekti.

Haberler 21.06.2018 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinin seçim çalmalar çerçevesinde Diyarbakrda düzenledii miting, stasyon Meydannda yapld. Mitinge, HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, milletvekili adaylar, parti yöneticileri, CHP il yöneticileri ve çok sayda partili katld. Miting nedeniyle alan çevresinde geni güvenlik önlemleri alnd. Vatandalar, 4 ayr noktada kurulan arama noktasndan geçirilerek, alana alnd. Miting, HDP Diyarbakr l E Bakan Filiz Buluttekinin konumasyla balayp, Diyarbakr Milletvekili Sibel Yiitalp ve stanbul Milletvekili Aday Ahmet kn konumalaryla devam etti.

BULDAN HÜKÜMETE YÜKLEND

Mitingde konuan Buldan, 2015 seçimleri öncesi HDPnin Diyarbakr mitingine yaplan bombal saldry anmsatarak, 3 yl önce, bu meydanda, 5 Haziran tarihinde, bu kadar büyük bir kitlenin içine bomba attlar ve 5 insanmz yaamn yitirdi. Ancak gördüler ki, o patlayan bombalarn yerine insanlar sel oldu akt. çünkü bizler aclarmz unutmayz, bizler tarihimizde yazlan ve bize reva görülen hiçbir acy unutmayz. Kürt halk geçmiini unutmaz, Kürt halk acsn unutmaz, Kürt halk Suru unutmaz, Cizreyi unutmaz, Suruçu unutmaz.dedi.

ALTINDA KALMITIR

Kürt halknn tarihi boyunca büyük zulümler gördüünü ve aclar yaadn ifade eden Buldan, Sur unutamayacamz aclar içindedir. Cizre, Silopi, Gever, unutmayacamz aclar içindedir. Ama bayram arifesinde oruçlar ile Suruçta insanlar katleden zihniyet asla Kürtlerin unutmayaca acl tarihlerin içine girmitir. Suruç halk yalnz deildir. Diyarbakr, Ar, Hakkari halk, Suruç halkyla beraberdir. te bugün Amed meydannda, burada, sizler bir kez daha Suruça sahip çktnz, Sura, Gevere, Demirtaa sahip çktnz. Burada Bu ülkede Kürt vatandalarm var, ama Kürt sorunu yoktur diyen zihniyet bugün sizin yüzünüze nasl bakacak? diye konutu.

BARI GÜVERCNLER

Buldan, Onlar, savatan baka bir ey vaat etmiyorlar. Kerküke, Afrine gittiler, imdi Münbiçe ve Kandile gitmek istiyorlar. Ama Türkiye halklar buna onay vermiyor, bu ülkede artk ölüm olsun istemiyor. Bizler bu ülkede sorunlarn savala deil, çözümle olacana inanan bir parti olarak, Amed semalarnda F-16larn deil, bar güvercinlerinin uçurulmasn istiyoruz. 24 Haziranda AKPnin gidiiyle, Demirtan geliiyle buna kavuacaz. Sevgili Demirtala ilgili, HDP ile ilgili onlarca yalan, onlarca uydurma sözlerle, halkn kafasnda farkl alglar yaratmaya çalyorlar. Birkaç gün önce Demirtan idamndan bahsediyorlard, imdi Demirtala ilgili bu parti aday fukaras m baka aday bulamad zindandan aday gösterdi diyor. Sana m soracaz? Elbette ki içimizde adam da vard, kadn da vard. Ama biz Seloyu uygun gördük. Biz Seloyu bakan yapmaya karar verdik. Bunu sana sorma gerei duymadk, buna halkmz karar verdi dedi.

OHAL KALDIRMANIN ZAMANIDIR

ktidarn, HDPyi baraj altnda brakmak için her türlü oyunun oynadn belirten Buldan, O kadar korkuyorlar ki, gözaltlar ve tutuklamalar yapyorlar. Ama korksunlar ve bilsinler ki, bizler tutuklandkça daha çok çoalan bir halkz. Asla kimsenin önünde diz çökmeyiz, boyun emeyiz, biat etmeyiz. Recep Tayyip Erdoan senin de önünde diz çökmeyiz. nann bu devran dönecek. 25 Haziranda AKPsiz bir ülkeyi sizlere armaan edeceiz. Böyle bir yaama, Erdoana asla mahkum deilsiniz. Bunun için kararnz verin, bu son bir frsattr. Bu frsat bir daha kimsenin eline geçmeyebilir. AKPsiz bir ülkeyi yönetmenin zamandr. OHALi kaldrmann zamandr. KHKlerle iinden atlanlarn ilerine dönme zamandr. Aclarmz tarihe gömme zamandr. 24 Haziran bunun tarihidir. Herkes elini vicdanna koysun yaad aclar gördükleri zulmü asla unutmasn. diye konutu

HDPnin stanbul aday Ahmet k bir konuma yapt. Ahmet k, Bu meydanda bombalar patlad. Bu meydanda yitirdiimiz canlarn çlklar var. Sesleri var. Bir tarafimz Sur, bir tarafimz Cizre... Bir kez daha sesiniz olmaya geldim. Sesinizi duyurmaya geldim. Tüm belediye baskanlarn, tüm milletvekillerini, tüm yoldalarmz o zindanlardan çkaracaz dedi.

Ana Sayfaya Git