Buldan, HDP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu

"Siyaseten yenemedikleri, baş edemedikleri siyasi rakiplerini yalan ve iftiralarla, kumpaslarla, kayyum tehditleriyle engelleme gayreti içerisindeler. En son İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinde bir kumpas başlattılar"

Haberler 05.01.2022 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, Siyaseten yenemedikleri, ba edemedikleri siyasi rakiplerini yalan ve iftiralarla, kumpaslarla, kayyum tehditleriyle engelleme gayreti içerisindeler. En son stanbul Büyükehir Belediyesi üzerinde bir kumpas balattlar. dedi.

Buldan, partisinin TBMM Grup Toplantsnda yapt konumada, 2022 ylnn ilk grup toplantsn gerçekletirdiklerine iaret ederek bu yln, demokrasi, bar, özgürlük ve adalete vesile olmasn diledi.

Cumhurbakanl hükümet krizi sisteminin yaatt kara bir yl geride braktk. diyen Buldan, 2021in iktidarn politikalar nedeniyle siyasal, toplumsal, ekonomik ve sosyal ykmlarn pe pee yaand bir yl olduunu savundu.

Tutuklu ve hükümlü ailelerinin de seslerini duyurmak için bugün grup toplantsna katldn belirten Buldan, cezaevlerinin, yakc bir gündem olmaya devam ettiini, özellikle ar hasta tutuklular, ar hastalklar ve cezaevinde kalamaz raporlarna ramen ikenceli ölüm sürecine terk edildiini iddia etti.

Buldan, 2021 ylnda yaanan baz gelimeleri anmsatarak Partimizi yarg kumpaslaryla, gözalt ve tutuklamalarla, katliamlarla durdurabileceini sanan korkak zihniyet, büyüyen ve yükselen, siyasetin kilit gücü haline gelen, umudu dimdik ayakta tutmay baaran HDPyi gördü, görmeye de devam edecektir. ktidar, 2021 yln kazanamad 2021 ylnda iktidar kaybetti, kaybetmeye de devam edecek. görüünü savundu.

HDPnin Bahçelievler lçe Binasnda gerçekletirilen saldrya deinen Buldan, sözlerini öyle sürdürdü:

Dün bu saldrgan serbest braktlar ama bizim için artc olmad tabii ki... Azn açan vekilimiz hakknda fezleke yollayarak dokunulmazlnn kaldrlmas için uraan AKP yargs, katillere, tetikçilere ise dokunulmazlk ve cezaszlk zrh kazandrmaktadr. Siyaseten yenemedikleri, ba edemedikleri siyasi rakiplerini yalan ve iftiralarla, kumpaslarla, kayyum tehditleriyle engelleme gayreti içerisindeler. En son stanbul Büyükehir Belediyesi üzerinde bir kumpas balattlar. 31 Martn intikamn almaya devam ediyorlar ve bu intikamn alnmas için büyük bir çaba sarf ediyorlar. stanbul üzerinden tüm ülkeyi, demokrasiyi ve demokrasi güçlerini tehdit ediyorlar. Yandalar stanbuldan geçiniyorlard bunu biliyoruz. Bu belediyeyi kaybedince rant musluklar kapand için bu kadar saldrgan oldular ve yaralarnn çok büyük olduunu da hepimiz çok iyi biliyoruz.

12 yldr faaliyette olan stanbulda 9 mescidi bulunan DAYDER üyesi üç din görevlisinin, yasal prosedürden geçerek belediyede ie girmesi suçmu gibi toplumun önüne koydular. Neredeyse bütün kumpas davalarnda boy gösteren bir hakimin önüne, içinde sadece ramazan kolisi, namaz klma fotoraflar ve Kürtçe kelimelerin suç sayld bir iddianameyi düzenlenip göndermiler.

- Bir yl içerisinde ineden iplie her eye yüzde 100 zam yapld

Bu suçlular koalisyonunun en büyük suçlarndan birinin de ekonomik suçlar olduunu, halkn ekonomisine de kumpas kurulduunu savunan Buldan, unlar kaydetti:

20 Aralk akam yurttaa büyük bir tuzak kurdular. Büyük dolar vurgunu yaptlar. Merkez Bankas bir gecede tam 8 milyar dolar satt. Bir de utanmadan, sklmadan, halkn dövizlerini bozdurduunu söylediler. Bir kez daha yalan söylediler. Dolar yüksekten satan ve düük fiyattan toplayan yine kendi vurguncular oldu. Bunlarn dertleri dolar, enflasyonu düürmek deil; tek dertleri iktidarlarnn dümesini engellemektir. Bunun için de kamu kaynaklarn hukuksuzca kullanarak suç ilemekten geri durmuyorlar. Bir gece anszn geliriz diye sava naralar atan iktidar, 31 Aralk gecesi anszn yapt büyük zamlarla halkn geçimine, cebine ve sofrasna en büyük darbeyi vurmutur. Bir yl içerisinde ineden iplie her eye yüzde 100 zam yapld. AKPnin ampulü sebeptir, elektrik zamm da sonuçtur. Bu iktidar, halkn ekonomisine çöken, sadece vergi ve zam üreten bir canavara dönümütür.

Buldan, dün, en düük emekli maann 2 bin 500 lira olarak açklandn ancak 4 kiilik bir ailenin açlk snrnn 4 bin lira olduunu ifade ederek, Yoksulluk snr ise 13 bin lira. Açlk snrnn altnda bir emekli maayla emekliler nasl yaayacak? Emekliye, dar gelirliye ölümü dayatyorlar. dedi.

Ekonominin büyümediini ve Türkiyenin tüketildiini ileri süren Buldan, u deerlendirmelerde bulundu:

çoklu maalarla, sermayeye verilen teviklerle, devasa borçlarla, faiz ödemeleriyle, rekor kracak enflasyonla, isizlikle, yoksullukla, açlkla Türkiye, AKP-MHP eliyle yok edilmektedir. Türkiye halklarnn bunu çok iyi bilmesi ve görmesi gerekiyor. AKP-MHPnin iktidarda kald her bir gün, bu ülkeye zarar ve ziyandr. Halkn da siyasetin de en büyük felaketi bu iktidardr. Tek adamn iktidarda kalabilmesi için halka ar bir maliyet ödeten bu iktidar bilmelidir ki halk artk isyan etmektedir ve tek adam için bedel ödemeyecektir. El birliiyle bu siyasal felaketten kurtulmann zaman gelmitir. Bçak artk kemie dayanmtr. Zamlar durdurmann tek yolu vardr, o da bu iktidar ülkenin bandan defetmektir.

-HDPye hiç kimsenin laf söyleme hakk da haddi de yoktur

MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin, partisinin grup toplantsnda yapt konumaya deinen Buldan, Bugün yine küçük ortak yapt konumada HDPyi hedef ald. HDPnin Türkiyenin yüz karas olduunu ifade eden sözler kulland. Buradan küçük ortaa sesleniyoruz; demokrasinin yüz ak olan HDPye hiç kimsenin laf söyleme hakk da haddi de yoktur. diye konutu.

Buldan, O çok korktuklar, kaçtklar sandk yaknda mutlaka kurulacaktr. Bu seçimler, kendilerine iktidar garantili bir seçim asla olmayacaktr. Buradan söylüyoruz: Bu seçimler AKP ve orta için kaybetme garantili bir seçim olacaktr. Yüksek elektrik ve doal gaz faturasnn AKPye faturas çok büyük olacaktr. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git