Buldan: intikam siyaseti güdülüyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’nin kapatılmasının iktidarın intikam siyasetinin sonucu olduğunu belirterek, “AKP, 7 Haziran’da kaybetmenin intikamını almaya devam ediyor” dedi.

Haberler 27.07.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakan Pervin Buldan, HDPliyiz, her yerdeyiz program kapsamnda Kocaelinde halk bulumasna katld. Sivil toplum örgütlerinin de katld programda, Buldan açklamalarda bulunuyor.

Buldann açklamalar öyle: ktidar da kaybedeceini biliyor. Halkn içine çkacak yüzleri olmadn kendileri de iyi biliyorlar. Bask, zor ve iddet politikalaryla, siyasi mühendislik faaliyetleriyle, iktidar ömrünü uzatmann yollarn aryor. Bunun için HDP hakknda kapatma davas açtklarn herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor. Yürüttüümüz demokratik siyaseti kapatma gerekçesi yapabilmek için yalan üstüne yalan ürettiler. Amaç HDPnin siyasetteki deiim gücünü, demokrasi mücadelesine öncülük eden siyasi rolünü engellemektir.

NTKAM SYASET

Siyasetin rekabet arac olarak deil, intikam arac olarak gördüklerini iyi biliyoruz. Bunun en iyi örneklerinden biri Selahattin Demirta ve binlerce arkadamz 5 yldr cezaevlerinde rehini olarak tutulmasdr. Neden? çünkü AKP 7 Haziranda kaybetmenin intikamn almaya devam ediyor. Yeni 7 Haziranlar yaamamak için HDP ve demokratik siyaseti kuatma altna almann çabas içerisinde.

Ana Sayfaya Git