Buldan: İttifakı önemsiyoruz!

"Kürdistan Seçim İttifakı" blokunu oluşturan 5 Kürt partisi, HDP’yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İttifakın taleplerine en kası zamanda yanıt vereceğiz” dedi.

Haberler 06.05.2018 - 12:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T), Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), AZAD nisiyatifi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) tarafndan oluturulan Kürdistan Seçim ttifak bileenleri HDP Diyarbakr l örgütünü ziyaret etti. Heyeti HDP E genel Bakan Pervin Buldan, görevden alnan Mardin Büyükehir Belediyesi E bakan Ahmet Türk ve DTK E Bakan Berdan Öztürk karlad.

KÜRT HALKININ KAZANIMLARI AçISINDAN ÖNEML BR ADIMDIR

Buldan, 24 Haziran seçimlerinin hem Türkiye hem de Kürtler açsndan önemli olduunu söyledi. Kürt halknn kaderini belirleyecek bir seçimle kar karyayz diyen Buldan, öyle konutu:

24 Haziran seçimleri bata Kürtlerin ve Türkiye toplumunun, Türkiye halklarnn kaderini deitirecek bir seçimdir. Dolaysyla burada bir arada, birlikte olmak, geleceimizi tartmak, geleceimize yön vermek açsndan yapacamz görümenin önümüzdeki yüz yllarn belirlenmesine vesile olaca bir toplant olacan ifade etmek istiyorum.

3 AY ÖNCE çALIMALARA BALADIK

PSK Genel Bakan Mesut Tek, Kürdistani partiler olarak bir tutum belirlemek için yaklak 3 ay önce çalmalara baladklarn söyledi. Kürdistani ittifak adyla 2 Mays günü üzerinde anlamaya vardklar metni kamuoyuyla paylatklarn belirten Tek, Demokrasi ve özgürlük mücadelesi anlamnda önemli olan 24 Haziranda da en geni ittifak salamaya çaltk. Bu yöndeki çalmalar sonuç alana kadar devam ettireceiz ve Kürtler tarihinde ilk defa geni bir uzlaya varacaklar dedi.

Basna kapal devam eden görümenin ardndan ksa bir açklama yapld. Kürdistani partilerin giriimini önemsediklerini belirten HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, Ziyaretten memnuniyet duyduk. Heyetin ilettii talepler bizim de taleplerimizdir. Bu talepleri önemsiyoruz. En ksa zamanda cevap vereceiz. Elimizden gelen çabay gostereceiz dedi.

Ana Sayfaya Git