Buldan; Lale Devri Bitecek

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yaptığı konuşmada, "24 Haziran tarihinde AKP'nin lale devri bitecek" dedi.

Haberler 23.06.2018 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, partisinin emdinlide düzenledii seçim mitinginde halka hitap etti. lçedeki seçim bürosu önünde kalabalk tarafndan karlanan Buldan, burada yapt konumada, emdinli halk her zaman mücadelesine sahip çkt. Hiç kimsenin önünde boyun emedi, diz çokmedi ve biat etmedi. Biz sizlerle gurur duyuyoruz ifadelerini kulland. Buldan, emdinli halknn en güzel cevabn 24 Haziranda sandkta vereceini belirterek, Gelsinler görsünler; emdinli halk yklmad, dimdik ayakta dedi.

çLLER VE AAR ELETRS

Eski babakanlardan Tansu çiller ve eski bakanlardan Mehmet Aarn AK Partiye desteini eletiren Pervin Buldan, unlar söyledi:

Zihniyet deimedi, anlay deimedi. Bu anlay, bugün AKP hükümetinin kurmu olduu itifakta ortaya çkt. Buradan cezaevinde olan iki milletvekilimiz sevgili Abdullah Zeydan ve Selma Irmaka binlerce selam gönderiyoruz. Siz, imdi daha büyük bir sorumlulukla kar karyasnz. çünkü milletvekili adaymz u anda cezaevinde. Sevgili Leyla Güven u an cezaevinde. Ama ben inanyorum ki emdinli halk, Yüksekova halk ve Hakkari halk Leyla Güveni barna basacak, iradesi olarak seçecek.

AKPNN LALE DEVR BTECEK

AK Partinin Türkiyeye hizmet yapmadn öne süren Buldan, HDPden korkuyorlar. Selahattin Demirtatan korkuyorlar. Siz onlarn kabusu olmusunuz. Selahattin Demirta her gece rüyalarna giriyor. Ama, o rüya gerçekleecek ve o rüyadan sonra Selahattin Demirta onlarn karsna geçecek. Bundan kimsenin kaygs olmasn diye konutu.

HDPY BARAJ ALTINDA BIRAKMAK STYORLAR

HDPnin baraj altndan braklmak istendiini söyleyen Buldan, Bizi barajn altnda brakmak isteyecekler. Ama biz halkmzn cesaretine güveniyoruz, halkmzn kararllna güveniyoruz. Biliyoruz ki sandklardan asla oy çalnmasna izin vermeyeceksiniz. Bunun için o iki günde de iyi bir örgütlenme ile sandklar koruma programnz il ve ilçe örgütleri ile birlikte yapacak, 24 Haziranda bu meydanda özgürlük halaylarn hep birlikte çekeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git