Buldan siyaseti bırakıyor

Eski HDP Eş Genel Başkanı ve DEM Parti Van milletvekili Pervin Buldan, katıldığı Artı TV yayınında siyaseti bırakacağını açıkladı.

Haberler 19.02.2024 - 23:30 Son Güncelleme : 19.02.2024 - 15:30

Eski HDP Eş Genel Başkanı ve DEM Parti Van milletvekili Pervin Buldan, Milletvekilliğim bittikten sonra artık siyaseti bırakacağım dedi.

Artı TVde yayınlanan, Kemal Avcı ile Siyaset Ötesi programına katılan Buldan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Milletvekilliği süresinin dolmasından sonra aktif siyaseti bırakacağını açıklayan Buldan, Milletvekilliğim bittikten sonra ben artık siyaseti de bırakacağım, hiçbir şekilde siyasetin yanından köşesinden, bucağından geçmeyeceğim dedi.

Buldan sözlerinin devamında insan hakları mücadelesini siyaset dışında farklı kurumlarda sürdüreceğini belirtti ve şöyle dedi:

Mücadele etmek farklı bir şey, elbette ki bu mücadele milletvekilliğinden ibaret değil, mücadelenin farklı yönleri farklı alanları vardır, bir yerinden tutarız. Bu mücadeley6i bırakmak bize yakışmaz elbette ama siyasi arenada değil tabii, onun dışında farklı mecralarda bir sürü alan var. insan hakları kurumları var. Bu kurumlardan bir tanesinde bu mücadeleye destek sunarım.

ÖCALANLA GÖRÜŞME NOTLARI DEVLETİN İSTEĞİYLE KANDİLE İLETİLDİ

İmralı Heyeti içerisinde yapılan tüm görüşmelere katılan tek üyenin kendisini olduğunu hatırlatan Pervin buldan, heyete nasıl seçildiğine dair bilgiler paylaştı.

Abdullah Öcalanın heyette kendisinin yanı sıra Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tanın olmasını önerdiğini, bu öneriyi hükümetin de kabul ettiğini belirten Buldan, Öcalanla görüşmelerden tuttukları notları devletin isteğiyle Kandile götürdüklerini, Kandilden aldıkları notların da devlet görevlileri eliyle Öcalana ulaştırıldığını ifade etti.

KENAN EVRENLE ANISI

Buldan, programda, Kenan Evrenle karşılaşmasını da anlattı. Lise öğrencisiyken bir arkadaşıyla birlikte Hakkariyi temsilen Ankaraya gönderildiklerini aktaran Buldan, katıldıkları bir törende Evrenle karşılaştığını söyledi. Evrenin yakalarındaki Hakkari ismini görünce kendilerine, Kuyruklulardan mısınız? diye sorduğunu belirten Buldan, Evrenin ne kastettiğini anlamadığı için kendisine bir cevap veremediklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git