Buldan tarih verdi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan adaylarını açıklayacağı tarihi verdi ve 'AK Partiyi bölgede tabela partisi haline getireceğiz' iddiasında bulundu.

Haberler 29.04.2018 - 12:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Erci ilçesinde halkla bir araya geldi. Önceki gün Ardaki temaslarnn ardndan sabah saatlerinde Ercie doru yola çkan heyet, yol güzergahnda bulunan Patnos ilçesinde de partililer ve halk tarafndan karland. Burada ksa bir mola veren heyet, halkla sohbet etti.

Buldan ve beraberindekiler ardndan Ercie doru yola çkt. lçe giriinde yüzlerce araçlk konvoy ile karlanan HDPliler, youn bir kalabalk eliinde parti binas önüne geldi. Burada bir konuma yapan HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, sözlerine halkn gösterdii youn ilgiye teekkür ederek balad. Buldan, seçim startn burada vermenin onurunu yaadklarn ifade etti.

KÜRT HALKI ONLARA TARH BR DERS VERECEK

24 Haziran seçimlerinde Kürt halk bata olmak üzere Türkiye halklarnn AK Parti-MHP ittifakna Artk sizi istemiyoruz diyeceini belirten Buldan, Kürt halk, deerlerini ve iradesini yok sayanlara tarihi ders verecektir. Erci Belediye Ebakan Diba Keskin, hala cezaevinde rehin tutuluyor. Belediye bakanlarnz, siyaset yapan arkadalarnz cezaevinde rehin tutabilirler ancak tüm seçilmilerimiz 25 Haziran tarihinde yine seçilecek ve sizin yannzda olacaklardr. Erci halk artk korkularn yenmelidir. Erci halk ayakta durmaldr dedi.

BÖLGEDEN AKPYE TEK BR OY BLE çIKMAMALI

AK Parti tarafndan yaplmas için söz verilen Erci Devlet Hastanesinin 10 yldr her seçim öncesi açlnn yapldn söyleyen Buldan, Hastane nerede? diye sordu.

Halkn cezaevi yerine hastaneye ihtiyaç duyduuna dikkat çeken Buldan, Halkmz Türkiyede özgürlükleri askya alan AKPye, 24 Haziranda cevap verecektir. Ercite ve bölgede AKPye 1 oy bile çkmamaldr. Herkes elini vicdanna koymaldr. 2 gündür Cumhurbakan televizyonda daha fazla demokrasiden bahsediyor ama sözünü ettikleri demokrasiyi 16 yldr getirmediler. Bunu yapmadklar gibi bu ülkeyi savaa sürüklediler. AKPye artk bu corafyada tek bir oy gitmemelidir. AKPyi Ercite, Vanda hatta Türkiyede tabela partisi haline getireceiz diye ifade etti.

CUMHURBAKANI ADAYIMIZI 3 MAYISTA AçIKLAYACAIZ

HDP olarak cumhurbakan adaylarn 3 Maysta açklayacaklarn dile getiren Buldan, Birinci turda HDPnin aday kazanacak. Biz, siz, HDP ve Erci kazanacak diyerek konumasn tamamlad. Yaplan konumalarn ardndan Buldan ve beraberindeki heyet, Vana doru hareket etti.

Ana Sayfaya Git